Αναγνώστες

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΗΓΟΡΩ

Σήμερα κάποιοι, αξιολόγησαν μια ζωή, όσο ένα εισιτήριο. Σήμερα, κάποιοι, στο όνομα του ζήλου, έχασαν την ανθρωπιά τους. Σήμερα κάποιοι, στο όνομα της εξουσίας που τους δόθηκε, σκότωσαν. Σήμερα κάποιος,  δεν μπορεί να πει την δική του αλήθεια, γιατί πέθανε.
Κατηγορώ, αυτούς που έδωσαν, την εξουσία του ελέγχου, σε κάποιους, που δεν γνωρίζουν να την χειρίζονται, σωστά και δίκαια. Κατηγορώ, αυτούς που δεν γνωρίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά αποδέχονται μόνο το όνομά της και δολοφονούν. Κατηγορώ, αυτούς, που προσπαθούν με πλάνη να καλύψουν την αλήθεια.Κατηγορώ, αυτούς που θα συνεχίσουν, στο μοτίβο της ίδιας εξουσίας να μαζεύουν κι άλλα, ματωμένα αργύρια. Κατηγορώ, αυτούς που έχουν την δύναμη για απόδοση δικαιοσύνης, να εθελοτυφλούν. Κατηγορώ, εμάς όλους, πλέον, ως αστόχαστους, γιατί απλά εναποθέτουμε τις λύσεις των δεινών, μόνο, στη θεά τύχη..

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι δεν έχει ακόμη τελειώσει. Σίγουρα πολλοί απο εσάς κάνατε τις βόλτες σας, με ένα ποδήλατο. Ας σας  δώσουμε λοιπόν μερικές ιδέες για .....  νέα ποδήλατα.



Ονομάζεται cyclesol και η οροφή του είναι ηλιακό πάνελ, ώστε να τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας του. Εχει την δυνατότητα -για βοηθητικές ρόδες αν θέλετε-, στο πίσω μέρος του (ντροπή δεν είναι), και το τιμόνι του, είναι δεξιά και αριστερά από την θέση που κάθεστε σε σχήμα λαβής.






Donut, είναι το όνομά του.Αν και στην αρχή σου φαίνεται λίγο περίεργο, μόλις το ξανακοιτάξεις, αρχίζεις να αλλάζεις γνώμη. Σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί εύκολα να διπλωθεί μέσα σε ένα κυκλικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο, ώστε κανένα μέρος του ποδηλάτου να μην προεξέχει έξω από το πλαίσιο. Αυτό το καθιστά εύκολο στο να το αποθηκεύεται ή να το μεταφέρεται ακόμη και στο τρένο.Το ποδήλατο είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ρυθμιζόμενο καθ 'ύψος κάθισμα, και μπορεί να έχει και  GPS, music player και κυκλόμετρο. (Via Tuvie, Α 'Βραβείο Σχεδιασμού)



Inner city vehicle. Ενα ποδήλατο που σίγουρα θα ήθελε να το έχει κανείς στην θέση του αυτοκινήτου του μέσα στην πόλη. Τετραθέσιο παρακαλώ, προφύλαξη από ήλιο και βροχή και με καύσιμο κυψέλες υδρογόνου.Προχωρημένα πράγματα. Μόνο, που θα βρίσκουμε κυψέλες υδρογόνου εδώ στην Ελλάδα, θα είναι ένα μεγαλο ζήτημα ακόμη και στο μέλλον. Λέτε να φορολογείται ?




Cute case. Μονοθέσιο με σπαστή λαβή κατεύθυνσης. Συμπαγές, ηλεκτροκίνητο, αποθηκεύεται και μετακινείται εύκολα σε περιορισμένους χώρους. Χαρακτηριστικά που το κάνουν δημοφιλές. Μπορείτε να το μεταφέρετε λόγω της σπαστής λαβής σαν βαλίτσα ή και να το σύρετε πίσω σας σαν καροτσάκι. Βρες μπας και να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να λύσουμε το κυκλοφοριακό ? 





Tharula. Το ηλεκτρικό ποδήλατο που σας θυμίζει παλαιότερες εποχές. Αυστηρά μονοθέσιο. Στην φωτογραφία που σας βάλαμε αν κάνετε ζουμ, θα δείτε και τον τρόπο λειτουργίας.Μικρή μπαταρία, στο κομμάτι κάτω από την σέλα, που δεν μπορεί να καλύψει πολλά χιλιόμετρα, σαν ηλεκτρικό ποδήλατο. Ευκολα όμως, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα Segway.








Urban bike.Τρεις ρόδες και όλα καλά μαζεμένα. Αναδιπλώμενο και συμπαγές. Μόλις το ανοίξετε και ανεβείτε πάνω, μην ψάχνετε να βρείτε τιμόνι. Ενα touchpad κάνει όλη την δουλειά για εσάς. Ηλεκτροκινητήρας καλών επιδόσεων και αντοχής.
Μας θυμίζει και λίγο μηχανάκι ,αλλά όπως και να έχει, είναι από τα πιο κατάλληλα για τις πράσινες μετακινήσεις μας.




Βρήκαμε μια πολύ μεγάλη γκάμα αντίστοιχων ποδηλάτων, που πραγματικά, θέλαμε να τα βάλουμε να τα δείτε όλα. Σας αναφέρουμε μερικά ονόματα για όποιον θέλει να κάνει ένα ταξίδι στο μέλλον. Έτσι, είδαμε ακόμη το Orbis , το RimLock που κλειδώνει μόνο του, το Di-cycleConcept που μπορεί να μετακινηθεί και στο νερό για να κάνετε βόλτα, το Α_o bike , το green shadow που παρακολουθεί πόσες θερμίδες χάνετε και πολλά άλλα.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Επιστρέψαμε. Ελπίζουμε, όλοι να είστε καλά και ευχόμαστε σε αυτούς που τώρα θα φύγουν για διακοπές, καλά να περάσουν και σε αυτούς που γύρισαν ,καλό χειμώνα. Η επιστροφή μας ξεκίνησε με δύο περίεργα γεγονότα. Έλαβαν χώρα χτες, ημέρα Δευτέρα 12-8-2013. Είμαστε εδώ από την Κυριακή και αφού τακτοποιηθήκαμε, την Δευτέρα στις 10 και 30 το πρωί πήρα το τρόλεϊ με την μητέρα μου, να πάμε σε κάποια δουλειά.Αφού είχαμε φτάσει περίπου στο ύψος της Πλατείας Αμερικής στην Πατησίων , μπήκαν για έλεγχο εισιτηρίων στο τρόλεϊ. Ήμασταν στο πίσω μέρος του τρόλεϊ και καθώς γινόταν ο έλεγχος, κάποιος κύριος δεν είχε εισιτήριο. Έτσι, ο ελεγκτής του ζήτησε ταυτότητα για να του κόψει το πρόστιμο.Για κακή του τύχη, ο άνθρωπος αυτός δεν είχε μαζί του ταυτότητα. Ο ελεγκτής αφού φώναξε στο μπρος μέρος, και ήρθε και άλλος ένας, είπαν φωνάζοντας στον οδηγό να σταματήσει το τρόλεϊ. Από το πίσω μέρος του τρόλεϊ παρατήρησε ο κόσμος ότι έβαλαν τον άνθρωπο που δεν είχε ταυτότητα σε ένα αμάξι, που λογικά ακολουθούσε το τρόλεϊ, και τον πήγαν που ? Έτσι μέσα στο τρόλεϊ άρχισαν τα διάφορα ερωτήματα. Τι καινούργια συστήματα είναι αυτά? Ακολουθούν τα τρόλεϊ ιδιωτικά αυτοκίνητα ? Είναι συμβατικά, χωρίς διακριτικά , άρα είναι της αστυνομίας ή κάτι άλλο ? Τι δικαιοδοσία έχουν ? Άλλοι είπαν ότι αυτό είναι παράνομο. Πάντως, αν πραγματικά έχουν πάρει τέτοια μέτρα, ώστε κάθε όχημα που ελέγχουν, να βάζουν να το ακολουθεί και ένα συμβατικό όχημα ή της αστυνομίας ή δικό τους, τότε κάποιοι, ή δημοσιογράφοι ή ακόμη και δικαστικοί, θα πρέπει να ελέγξουν την νομιμότητά του. Κύριοι μορφωμένοι, θα σας πούμε αυτό που  ακούσαμε στο τρόλεϊ από τον κόσμο : η χούντα και η τρομοκρατία μάλλον υπάρχουν ακόμη. Θα μεταφέρουμε και κάτι άλλο, που ακούσαμε στις συζητήσεις των πολιτών, μέχρι που κατεβήκαμε από το τρόλεϊ. Ακούστηκε στις συζητήσεις από διάφορους πολίτες ,ότι οι συντάξεις θα φτάσουν σε όλους στα 400 €.Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι αυτό ειπώθηκε και από τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Άλλοι, είπαν πως κάποιος πολιτικός (ονομαστική εορτή 6 Μαΐου φέτος) πριν 8-9 χρόνια το είχε αναφέρει, αλλά μίλαγε για εθνική σύνταξη 360 € και μάλιστα, τότε είχε γίνει σάλος, ακούστηκε για μια δυο μέρες, και μετά δεν ξανακούστηκε παρά αυτή την χρονική περίοδο που ζούμε. Λέτε να ήταν μάντης ή να ήξερε κάτι από τότε ? Μήπως κάποιοι θα έπρεπε και αυτό να το ψάξουν, και να πουν την αλήθεια στον κόσμο, χωρίς να κοιτάζουν ακροαματικότητες ? Θα μου πείτε όμως, ποιος έχει τα κότσια ?