Αναγνώστες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Το original βίντεο, δεν μας το ανέβαζε, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλαμε. Έτσι αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε την δική μας παραγωγή. Ζητάμε συγνώμη.Ελπίζουμε μόνο, το βίντεο, να μην σταματήσει να λειτουργεί, ξαφνικά,  όπως είχε γίνει και με φωτογραφίες ανάλογου περιεχομένου, που είχαμε ανεβάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις..Μάλλον κάποιοι, ενοχλήθηκαν. Υπάρχουν σχετικά άρθρα σε αναρτήσεις.

PACIFIC RIM


ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ 28-5-2013

Για να μην πανικοβληθείτε, για να είστε προετοιμασμένοι, πιστεύοντας ότι τα φώτα μπορεί να σβήσουν και δεν θα προλάβετε να αποθηκεύσετε την δουλειά σας σε usb stick, για να μην τρομάξουν τα παιδιά σας, αλλά και να μην μείνετε στη μέση του δρόμου, σας δίνουμε τις επίσημες σελίδες για τον καιρό του διαστήματος σήμερα 1) ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  2) ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  Πάντως το μαγνητικό πεδίο της Γης, έχει αντέξει πολύ χειρότερα, αν και πιστεύουμε ότι δεν θα καταλάβουμε τίποτε. Μην ανησυχείτε και συνεχίστε αυτό που κάνετε.

ΙΔΕΕΣ

Σήμερα μετά την ιστορία, που γράψαμε στο σχολείο και καθώς πήγαινα με τους φίλους μου μια μικρή βόλτα, είδαμε στην  λεωφόρο Ηρακλείου να περνάει ένα segway. Για όσους δεν το ξέρουν, βάζουμε μια φωτογραφία του και είμαστε σίγουροι πως θα το θυμηθείτε.
 Ετσι λοιπόν, μας γεννήθηκε μια ιδέα πως θα μπορούσε στην Αθήνα και ιδιαίτερα μόνο για το κέντρο (δακτύλιος), να μην κυκλοφορούν πλέον αμάξια αλλά και να έχει και το κράτος έσοδα.Τι κάνετε ? Απλά έρχεστε σε επαφή με την Γαλλία, που μας συμπαθούν, και κλείνουμε μια συμφωνία να μας προμηθεύουν τα segway. Βέβαια, χρησιμοποιούμε κοινοτικά κονδύλια για την αγορά τους, αφού είναι πράσινη τεχνολογία. Μέχρι στιγμής έξοδα 0. Ξοδεύουμε και κάποια χρήματα από αυτά τα κονδύλια, αν μας καλύπτουν, για μια συσκευή GPS, που θα μπει σε μη ορατό σημείο στα segway, για να εντοπίζονται. Ετσι, φτιάχνουμε έναν νόμο, όπου δεν θα κυκλοφορεί τίποτε στο κέντρο, εκτός των οχημάτων ανεφοδιασμού, παρά μόνο τα segway. Πως θα έχουμε έσοδα ? Εδώ έχουμε βάλει κάρτες απεριορίστων διαδρομών , δεν μπορούμε να βγάλουμε μια κάρτα 35 € για όλο το μήνα, που θα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, που θα θέλουν να κυκλοφορούν στο κέντρο με το segway ? Προσλαμβάνουμε από τον ΟΑΕΔ άτομα για να εργαστούν, στα διάφορα σημεία, παράδοσης και παραλαβής, των segway. Εχουμε λοιπόν τα εξής : .Ξαλαφρώσαμε από τα αυτοκίνητα, την κίνηση, το νέφος, εισπράττουμε χρήμα που ανακυκλώνεται στην πληρωμή των ανέργων και δεν ξοδέψαμε δραχμή. Οσοι δεν θέλουν αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν  να κυκλοφορούν ελεύθερα με τα ποδήλατά τους στο κέντρο. Καλό μεσημέρι σε όλους.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ

Ακούμε, ότι το Ελληνικό κράτος πρέπει να κόψει χρήματα από τις δημόσιες δαπάνες και πρέπει να κάνει με λιγότερο προσωπικό την δουλειά του. Ακούμε ότι δεν υπάρχει προσωπικό με τις απαιτούμενες γνώσεις, για να κάνει την δουλειά σωστά στο δημόσιο και πρέπει να επανεξεταστούν δημόσιοι υπάλληλοι για να αξιολογηθούν. Έχουμε λοιπόν να προτείνουμε μία ιδέα που θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα από τον δημόσιο τομέα, να έχετε αρκετό προσωπικό ώστε να καλύπτεται η δουλειά στο δημόσιο , μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα. Ξέρουμε όλοι, ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και χρωστάει φόρους γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις πληρωμές του. Άλλοι μπορούν και το κρύβουν, αλλά υπάρχουν και άλλοι που πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν. Όμως λέει το κράτος, αφού χρωστάς, θα πας φυλακή ή θα σου πάρω την περιουσία που έχεις, για να πληρωθώ. Μα τι να κάνετε έναν άνθρωπο στην φυλακή, αλλά και τι να κάνετε ένα σπίτι, αφού το κατασχέσετε ?. Να το βλέπετε ? ή να κατηγορηθείτε ότι πετάξατε άλλη μια οικογένεια στο δρόμο ?. Λοιπόν, σας έχουμε την λύση . Όσοι χρωστάνε φόρους και αφού ελεγχθούν εξονυχιστικά, ότι πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μόνο ποινές. Από τις δύο αυτές ποινές, θα επιλέγουν την μία. Οι δύο ποινές θα είναι ή να τους δημευτεί η περιουσία (κανείς δεν το θέλει), ή να κάνουν κοινοφελή εργασία στο δημόσιο. Αν δεν υπάρχει νόμος για αυτό, φτιάχνουμε έναν άμεσα. και οι χιλιάδες φοροοφειλέτες, που σίγουρα θα παρουσιαστούν μετά τις διασταυρώσεις, θα κάνουν την δουλειά που έκαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι και που τώρα τους έχουμε μειώσει κατά πολύ. Βάζουμε από το ήδη υπάρχον προσωπικό να τους εκπαιδεύσουν και παίρνουμε και μερικούς ανέργους από τον ΟΑΕΔ με γνώσεις και τους δίνουμε το νόμιμο μισθό να τους ελέγχουν. Όλοι αυτοί θα δουλεύουν έξι ώρες καθημερινά τζάμπα, για το δημόσιο μέχρι να τελειώσει η ποινή τους που θα έχει οριστεί δίκαια από τα δικαστήρια. Στον υπόλοιπο χρόνο τους θα μπορούν να βρουν έστω και μια δεύτερη δουλειά για να ζήσουν την οικογένειά τους. Βασικός όρος από τη στιγμή, που θα δουλεύουν για το δημόσιο. αν προσπαθήσουν να το ζημιώσουν, τότε αλλάζουν οι ποινές και δεν συγχωρούμε κανένα. Οσον αφορά αυτούς, που έχουν και δεν πληρώνουν, γιατί τα έχουν κρύψει ,εκεί δίνουμε την ευκαιρία να το πουν μόνοι τους, αλλιώς αν πιαστούν, χάνουν τα πάντα. Σπίτια, λογαριασμούς , ανέσεις και τιμωρούνται αυστηρότατα. Ελπίζουμε η ιδέα μας να πιάσει τόπο.

ΑΘΕΜΙΤΗ ΛΥΣΗ ?

Το σχολείο τελείωσε και δίνουμε εξετάσεις. Στο χρόνο που έχουμε ενδιάμεσα, για τα μαθήματα που δίνουμε, μέσα στα άλλα που έκανα, παρακολουθούσα και διάφορες εκπομπές ενημερωτικές στην τηλεόραση. Για άλλη μια φορά, είδα την ίδια νοοτροπία σε όλους. Όλοι από την πλευρά τους να έχουν δίκιο, όλοι να είναι υπέρμαχοι της αλήθειας, όλοι να πράττουν το δίκαιο και το σωστό και όλοι να βγάζουν ψεύτες και κλέφτες από την μεριά τους, τους απέναντι που τα λένε αλλιώς. Οι απέναντι δε, να βγάζουν και αυτοί με την σειρά τους ψεύτες και κλέφτες αυτούς που τους κατηγορούν.

 Τελικά, αναρωτιόμαστε όλοι. Ποιοι είναι οι ψεύτες και οι κλέφτες ? Ποιοι είναι αυτοί που λένε αλήθεια ? Ποια είναι η αλήθεια ? Φτάνει ποια, βοήθεια χριστιανοί, παλαβώσαμε, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Κάπως έτσι ταλαντεύεται ο Έλλην πολίτης, χωρίς πλέον να ξέρει, αν και ο ίδιος λέει αλήθεια η ψέματα. Πως όμως θα μπορούσαμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, μια και καλή, σε αυτό το κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε ? Πιστεύω λοιπόν, ότι υπάρχει μια μόνο λύση η οποία είναι, ναι μεν αθέμιτη, τουλάχιστον στην σημερινή εποχή, αλλά είναι η πιο σίγουρη και η πιο αποτελεσματική. Σίγουρα θα πρέπει να βγει νομοθεσία όπου όλοι σε οικονομική και  πολιτική εξουσία η σε καίριες θέσεις, θα πρέπει να εξετάζονται δημόσια , ώστε και ο πολίτης άμεσα να γνωρίζει. Όπως και όταν συντρέχει κάποια ατασθαλία, οι εμπλεκόμενοι θα εξετάζονται με αυτή την μέθοδο. Κάποια κράτη, ευρωπαϊκά η μη, χρησιμοποιούν αυτήν την ιδιαίτερη μέθοδο σε ειδικές περιπτώσεις, όπου δεν γνωρίζουν την αλήθεια και πιθανότατα,θα επισπεύσουν την νομιμοποίηση αυτής της μεθόδου όπου χρειάζεται. Μάλιστα, χρησιμοποιούν την χημική μέθοδο ,που είναι πιο σίγουρη ,παρά την εξέταση με μηχάνημα. Πιστεύω ότι αν κάποιος πρότεινε αυτή την μέθοδο, εδώ στην Ελλάδα , δεν θα την δεχόταν κανείς και θα έβρισκαν όλοι, χίλιες δύο προφάσεις και δικαιολογίες για να μην πραγματοποιηθεί. Έτσι, θα μείνει ένα όνειρο απατηλό, στην Ελλάδα, η γνώση της αλήθειας. Μα τόση ώρα μιλάμε και δεν σας είπα την μέθοδο. Είναι η μέθοδος του ορού της αλήθειας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μάθουμε επιτέλους σε αυτή την χώρα, τι έχει γίνει και τι γίνεται.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους όσους διαβάζουν το blog. Τελείωσε η πρώτη βδομάδα εξετάσεων και μόλις μπήκαμε στην δεύτερη. Μέχρι στιγμής, από ότι έχουμε αποκομίσει και από τους συμμαθητές μας τα πράγματα για τα παιδιά πάνε καλά. Τα θέματα είναι εύκολα και μπορεί το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών και ανταποκρίνεται. Σε αυτό, έχει βοηθήσει και η σωστή κατανομή των μαθημάτων που γράφουμε, σε σχέση με τις μέρες που έχουν επιλέξει οι καθηγητές μας. Οσον αφορά εμάς τους μαθητές ας ακολουθήσουμε την πατροπαράδοτη συνταγή. Οχι άγχος , λίγη σοκολάτα , καλό διάβασμα με αρκετά  διαλείμματα για να ξεκουράζεται το μυαλό μας, φρούτα και χυμοί. Καλή επιτυχία σε όλους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ-

Προσέξτε πάρα πολύ και διαδώστε το. Ήδη υπάρχουν αναφορές, από το ίντερνετ, ότι υπάρχει σελίδα, όπου χρησιμοποιώντας το λογότυπο του υπουργείου οικονομικών, σας ζητάει όλα τα στοιχεία σας και μάλιστα και τα στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες. Κατόπιν, με τα στοιχεία αυτά σας παίρνουν τα χρήματα από λογαριασμούς σας και τις πιστωτικές και χρησιμοποιούν τα στοιχεία σας, σε παράνομες δραστηριότητες. Πολύ προσοχή, ιδιαίτερα οι μεγάλης ηλικίας, που είναι πιο ευκολόπιστοι.

ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

Ξέρετε ότι το επίδομα για τα παιδιά που έχει  κάθε οικογένεια, έχει αλλάξει. Σας βάζουμε την σελίδα που θα μπορέσετε να δείτε τον νέο νόμο που ισχύει. Μετά την ηλεκτρονική κατάθεση της δήλωσής σας, θα πρέπει να απευθύνεστε στον ΟΓΑ, όπου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα μπορείτε να πάρετε το επίδομα για τα παιδιά.
Για το επίδομα πατήστε κλικ στο ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ
Μόλις μπείτε πατήστε και διαβάστε το αντίστοιχο κείμενο, στην επιλογή επιδόματα..
Στην ίδια σελίδα στο κάτω μέρος της και αριστερά θα βρείτε την επιλογή για να μπορέσετε να εκτυπώσετε βεβαίωση οικογενειακών επιδομάτων για φορολογική χρήση για το έτος 2013.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΝΑΤ (ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ)

Εδώ τα πράγματα για εμάς, φτάνουν μέχρι την αρχική σελίδα του ταμείου ΝΑΤ, γιατί για να μπορέσετε να βγάλετε την βεβαίωση θα πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης του ταμείου, πράγμα το οποίο είναι για εμάς μη εφικτό, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε εγγραφή. Οσοι λοιπόν έχετε κάνει την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό κομμάτι και θέλετε την βεβαίωσή σας πατήστε κλικ στο ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΑΤ Καλή επιτυχία σε όλους.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ (ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ)

Όπως και για το ΙΚΑ, έτσι και για τον ΟΓΑ σας δίνουμε το site που θα μπορέσετε να βγάλετε την βεβαίωση οι συνταξιούχοι. Προσοχή, σε όσους δεν δέχεται το σύστημα τον αριθμό του ΑΜΚΑ και δεν σας βγάζει την βεβαίωση, πηγαίνετε άμεσα να επιβεβαιώσετε το ΑΜΚΑ σας στο ταμείο, γιατί υπάρχει κίνδυνος διακοπής της σύνταξης
Για την βεβαίωση πατήστε κλικ στο  ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΟΓΑ
Κάτω κάτω στο αριστερό μέρος είναι η επιλογή. Μόλις μπείτε θα συναντήσετε το εξής
Συμπληρώστε όλα τα πεδία και βάλτε και τον κωδικό ασφαλείας που σας δίνει και όλα είναι έτοιμα για εκτύπωση

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ (ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ)

Σας δίνουμε το site, όπου οι συνταξιούχοι θα μπορέσουν να βγάλουν την βεβαίωσή τους για την φορολογική χρήση. Πατήστε τη λέξη   Ι.Κ.Α- ΕΤΑΜ
Πρώτο, πρώτο και ευτυχώς δουλεύει. Κάποια άλλα site για άλλους συνταξιούχους που δοκιμάσαμε, ακόμη υπάρχει πρόβλημα. Μόλις μπείτε στο μενού, θα συναντήσετε αυτό που σας δείχνουμε στην φωτογραφία πιο κάτω. Τα πράγματα είναι εύκολα. Τα δύο πρώτα πεδία είναι λίγο περίεργα, αλλά θα τα βρείτε σε κάποιο από τα έντυπα που σας στέλνει το ταμείο σας, ανά χρονικά διαστήματα. Στο τέλος, μόλις συμπληρώσετε όλα τα πεδία, βάλτε και τα γράμματα για επιβεβαίωση. Αυτό που θα κάνετε μετά, είναι να πατήσετε το κουτάκι από κάτω που γράφει έλεγχος. Θα σας εμφανίσει σε αρχείο PDF την βεβαίωσή σας. Πάνω δεξιά στην φόρμα PDF έχει πάντοτε επιλογή εκτύπωσης. Κάντε μια εκτύπωση, και κατεβάστε και το αρχείο να το έχετε αποθηκευμένο. Αν σε περίπτωση δεν σας βγάζει την βεβαίωση όταν βάζετε τον αριθμό του ΑΜΚΑ, πηγαίνετε να επιβεβαιώσετε το ΑΜΚΑ στο ταμείο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σας διακοπεί η σύνταξη.Καλή επιτυχία. Αν κάποιος μεγάλης ηλικίας χρειαστεί βοήθεια, δεν έχει παρά να μας γράψει, στο e-mail μας, spok2014@gmail.com και να δούμε πως θα τον βοηθήσουμε να βγάλει την βεβαίωσή του , χωρίς καμία υποχρέωση.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Έχουμε αποφασίσει πλέον, να μπορέσουμε να δώσουμε σε όσους ανθρώπους, άλλαξε η ζωή τους , όσο πιο πολύ βοήθεια μπορούμε με χρήσιμες πληροφορίες για την από εδώ και πέρα, επιβίωσή τους. Δεν είναι ντροπή να κάνουμε κάτι να καλυτερέψουμε την ζωή μας, από την στιγμή που για την αρνητική αλλαγή που έχουμε, δεν ευθυνόμαστε εμείς. Βρήκαμε έναν τρόπο, που θα μπορεί κάποιος να έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κάποιες βέβαια προϋποθέσεις.Βρήκαμε λοιπόν τα εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ - ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, Ισόγειο, Αθήνα, 11521, ΑΤΤΙΚΗ
τηλέφωνα : 2131600339  - 2131600303 , 2131600339 ,  2131600332
 Για να φτάσετε εκεί, σε περίπτωση που δεν απαντούν στα τηλέφωνα  (το πιο πιθανό) , μπορείτε να πάρετε από την Πατησίων το τρόλεϊ με αριθμό 14 και να κατεβείτε στην στάση Αμπελοκήπων και όπως είδαμε στους χάρτες της google , εκεί ακριβώς βρίσκεται και η  στάση του μετρό Αμπελόκηποι.Μετά πρέπει να προχωρήσετε 300 μέτρα περίπου και βρίσκετε το κτήριο στο δεξί σας χέρι.
Γιατί τα είπαμε όλα αυτά ? Από εκεί, αν το εισόδημά σας είναι μικρό (πρέπει να ρωτήσετε τα όρια), μπορείτε να εκδώσετε βιβλιάριο για εσάς και την οικογένειά σας, όπου έχετε την δυνατότητα να πηγαίνετε σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο, δωρεάν, και να κάνετε την εξέταση που χρειάζεστε ή αν αρρωστήσετε εσείς η τα παιδιά σας, να εξεταστείτε χωρίς να πληρώσετε εισιτήριο ή να σας δοθούν τα φάρμακα δωρεάν, χωρίς να πληρώσετε, ή να νοσηλευτείτε δωρεάν σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς να πληρώσετε νοσήλια ή φάρμακα. Ακόμη από εκεί, μπορείτε να βγάλετε χαρτί για οικονομική αδυναμία, σε περίπτωση που είσαστε μέσα στα οικονομικά όρια, που θέτουν (πρέπει να ρωτήσετε), και να παίρνετε κάποιο βοήθημα σε χρήματα. Βρήκαμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και θα πρέπει να έχετε τα πρωτότυπα και σε φωτοτυπίες που θα αφήσετε στους υπεύθυνους, για την έκδοση του βιβλιαρίου και του πιστοποιητικού  οικονομικής αδυναμίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ : 1) Υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνετε ότι α) είστε άνεργος β) ανασφάλιστος γ)δεν έχετε ιδιωτική ασφάλιση δ)δεν παίρνετε σύνταξη εσωτερικού ή εξωτερικού ε) ότι αν ασφαλιστείτε σε οποιονδήποτε φορέα θα ενημερώσετε και θα παραδώσετε πίσω στην υπηρεσία το βιβλιάριο που θα έχετε βγάλει 2) Εκκαθαριστικό εφορίας του προηγούμενου έτους και του τρέχοντος έτους, το Ε9 αν έχετε ακίνητα και το Ε2 αν νοικιάζετε κάποιο σπίτι. Αν δεν υποχρεούστε να κάνετε φορολογική δήλωση, πρέπει να θεωρήσετε από την εφορία μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει το λόγο. 3) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.4) Λογαριασμό από ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ ή ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ που να αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας. ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το δήμο σας. 5) Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ για άτομα από 29 ετών έως 59. (Την ηλικία, επειδή μπορεί να είστε από 19 έως  28  και να έχετε κάρτα ανεργίας, πηγαίνετε και διευκρινίστε αν μπορείτε να βγάλετε βιβλιάριο.Αν πουν όχι, ρωτήστε ποιος νόμος το αναφέρει. Μην φύγετε χωρίς στοιχεία.Τα λόγια μπορούν να ειπωθούν εύκολα και να χαθούν. Μην τα παρατήσετε. Πηγαίνετε ακόμη και σαν βόλτα) 6)Δύο φωτογραφίες, από την στιγμή που θα το βγάλετε για πρώτη φορά.7) Αν είστε παντρεμένος, τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι και από τους δύο συζύγους, αν είστε διαζευγμένοι, το διαζευκτήριο, αν είστε σε διάσταση, υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνετε την διάσταση. 8) Αν βγάζετε για πρώτη φορά το βιβλιάριο θέλετε και βεβαίωση από τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα ότι δεν είστε ασφαλισμένοι σε αυτόν ή σε κάποιον άλλο ασφαλιστικό φορέα  9) Αν πάσχετε από κάποια ασθένεια και θέλετε να βγάλετε το βιβλιάριο χρειάζεστε και την γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο που να λέει την πάθηση ή αν είστε ήδη νοσηλευόμενος, χαρτί από το νοσοκομείο για το πότε κάνατε την εισαγωγή στο νοσοκομείο 10)Αν παίρνετε επίδομα, το απόκομμα του επιδόματος (Α.Μ.Ε.Α.) 11)Αν είστε άνω των 65 ετών πρέπει να πάρετε σχετική βεβαίωση από τον ΟΓΑ, ή βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών για σύνταξη από τον ΟΓΑ.
 ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ: 1)Εκκαθαριστικό εφορίας 2) φωτοτυπία ταυτότητας 3) ανάλογα την περίπτωσή σας ρωτάτε ποια από τα παραπάνω δικαιολογητικά χρειάζονται.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
ΕΠΙΣΗΜΑΣΝΗ: Λογικά, κάθε περιοχή που κατοικείτε, θα έχει την δική της αντίστοιχη υπηρεσία, εμείς βρήκαμε του κεντρικού τομέα. Ανάλογα που μένετε, ρωτήστε που είναι η αντίστοιχη υπηρεσία, τα χαρτιά λογικά είναι τα ίδια.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. ΚΑΙ σας υπενθυμίζουμε, μην αφήνετε πλέον, τίποτε ανεκμετάλλευτο.   
  

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε σε νέους αναγνώστες του blog, τις διευθύνσεις που μπορούν να κατευθύνουν ανθρώπους για δωρεάν φαγητό καθημερινά και συσσίτια, Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν περιοχές και εκτός Αθηνών.

ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΣΥΣΣΙΤΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΣΥΣΣΙΤΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ)
ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ




Σίγουρα πολλοί από εσάς ακούσατε πρόσφατα γι' αυτό το ταξίδι, που ετοιμάζεται. Μπροστά, από αυτό το παράτολμο σχέδιο, βρίσκεται η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία Mars One, η οποία θα πραγματοποιήσει το όνειρο αυτών που θα επιλεγούν για το ταξίδι στον πλανήτη Αρη. Το ταξίδι ,πρόκειται να ξεκινήσει σε δέκα χρόνια. Η προετοιμασία όμως θα έχει ήδη ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς και από το 2016 η εταιρεία θα αρχίζει να στέλνει εξοπλισμό και οχήματα. Το σύνολο των ατόμων που θα κάνουν αίτηση και από αυτούς θα επιλέξουν τους φερόμενους ως τυχερούς, ανέρχεται στις 500.000. Βέβαια, τα άτομα που θα επιλεχθούν από όλο αυτό τον κόσμο ίσως να είναι και λιγότεροι από 100. Οσοι λοιπόν τα καταφέρουν και γίνει δεκτή η αιτησή τους, θα περάσουν μια εκπαίδευση που θα διαρκέσει οκτώ χρόνια και μετά θα φύγει η πρώτη ομάδα από τις έξι που θα έχουν σχηματιστεί. Κατόπιν, ανά δύο έτη θα ακολουθεί η κάθεμία από τις επόμενες ομάδες για να ενταχθεί και αυτή στον πλανήτη. Το ταξίδι, προς τον πλανήτη Αρη θα έχει διάρκεια, χωρίς στάση, περίπου 240 ημέρες. Και ένα τελευταίο, ίσως κάλό, για αυτούς που θα επιλεγούν ? Μία μέρα στον πλανήτη Αρη, ισοδυναμεί με δύο μέρες στην Γη. Ομως για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση,  όσοι αποφασίσετε να κάνετε, σας δίνουμε την ιστοσελίδα της εταιρείας, κάνοντας κλικ στο     Κόκκινος Πλανήτης. Φυσικά, για περισσότερα στοιχεία πριν την αίτησή σας σας δίνουμε και την σελίδα της N.A.S.A με όλα τα σχέδια (project) που έχουν διενεργηθεί. Πατήστε ,κάνοντας κλικ στο MARS PROJECT

ΙΔΕΕΣ

Πριν μερικές μέρες είχαμε πει μια ιδέα, πως θα μπορούσαν να μπουν στα κρατικά ταμεία χρήματα, νόμιμα. Θα προτείνουμε άλλη μια ιδέα για το πως μπορούν να ξαναμπούν αρκετά εκατομμύρια € στο κρατικά ταμεία με ελάχιστα έξοδα. Ας αρχίσουμε. Η Ελλάδα, είναι μια χώρα που βασίζεται σε ένα μεγάλο κομμάτι στον αγροτικό τομέα. Ομως, βρήκαμε στο ίντερνετ σελίδες, που αναφέρουν, ότι πολλά από τα οπωροκηπευτικά προιόντα κατά καιρούς, θάβονται στις λεγόμενες χωματερές. Ειδικά, περισσότερο, αναφέρονταν σε φρούτα, με το μεγαλύτερο όγκο, στα πορτοκάλια. Και λέμε εμείς οι συκοφάντες Ελληνες, που θέλουμε το κακό της χώρας μας. Γιατί δεν φτιάχνει με κοινωτικά κονδύλια, αφού έχουμε πρόβλημα, ένα συσκευαστήριο για φυσικούς χυμούς που διαχειριστής να είναι το ίδιο το κράτος. Να πάρει, λογικά , άνεργους, και να τους βάλει, σαν οδηγούς ή σαν εργάτες σε αυτή την μικρή μονάδα να βγάζουν φυσικό χυμό 100%, σε μπουκάλια ή ότι τελικά βολεύει, τον οποίο, να τα πουλάει στις αλυσίδες των super market, αφού έχει κανονίσει να τον προμηθεύονται σε χαμηλές τιμές και βέβαια να έχει κανονίσει να τον πουλούν και τα market με την σειρά τους, σε οικονομική τιμή, που να ανταποκρίνεται στο πορτοφόλι του σημερινού Ελληνα. Οχι να τον βάζουν 3 ή 4 € και να μην τον αγοράζει κανείς. Βέβαια, μην ξεχνάμε και τις εξαγωγές, που θα μπορεί να κάνει, με ενδιαφέρουσες και συμφέρουσες  συμφωνίες, μια και τα άλλα κράτη μέλη της Ευρώπης, σκίζονται να λένε πως ενδιαφέρονται να πάει η Ελλάδα μπροστά και να ανακάμψουμε. Ελπίζουμε, να είναι μια σκέψη που θα βάλει και κάποιους άλλους να σκεφτούν.

ΣΚΕΨΕΙΣ

Μέσα σε όλα, κάνουμε διάφορες σκέψεις ,που θέλουμε να τις μοιραζόμαστε μαζί με τους αναγνώστες μας. Αυτή την φορά, θα γίνουμε λίγο κακοί και υποχθόνιοι, σχετικά με μια σκέψη που κάναμε και που ελπίζουμε, να μην εφαρμόζεται ήδη. Στόχος για την σκέψη μας, είναι πως να κάνουμε τους Ελληνες φορολογούμενους, να αγοράζουν τα πάντα με κάρτες και γενικά να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για περισσότερο έλεγχο εξόδων. Τι σκεφτήκαμε ? Κάλλιστα, θα μπορούσαν μέσω των τραπεζών και ειδικά στους συνταξιούχους (δεν ξέρουν και πολλά λόγω ηλικίας), να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα αλλαγής των ήδη υπάρχουσων καρτών ανάληψης, για τις συντάξεις και τους λογαριασμούς ταμιευτηρίων. Ευκολα, η νέα κάρτα με το τσιπ, θα ήταν ένας άμμεσος τρόπος, και χωρίς να το ξέρει κανείς όταν γίνεται μια κίνηση να μεταδίδει απ' ευθείας στοιχεία. Ομως, θα έχουν δεχτεί και την νέα κάρτα, που ίσως δίνει και κάποια δώρα, τέτοιο ποσοστό κόσμου, που θα μπορούσαμε να κάνουμε και μια καμπάνια, ότι ο κόσμος επιτέλους καταλαβαίνει τα λάθη και κάνει το σωστό,  δεχόμενος την χρήση αυτών των νέων καρτών. Πράγμα που θα μας δώσει την δυνατότητα να πέράσουμε και ένα νόμο για την μόνιμη ισχύ αυτής της νέας κάρτας, επειδή ο κόσμος την αποδέχεται. Ομως, ο κοσμάκης την έχει  πατήσει τη φλούδα της μπανάνας και έχει φάει μια ωραιότατη γλίστρα. Αν και υποχθόνια σκέψη, ελπίζουμε να μην ακούσετε ή να έχετε ήδη ακούσει το τηλέφωνό σας να χτυπά και να σας λέει η τράπεζά σας ότι θα σας αλλάξει την ήδη υπάρχουσα κάρτα που έχετε με καινούργια κι ας έχει ημερομηνία λήξης η παλιά σας κάρτα ακόμη και το 2017. Σκεφτείτε τότε αν θα την δεχτείτε ή αν την δεχτήκατε μήπως πρέπει να την επιστρέψετε.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ELENXIS

Είναι το νέο όνομα, ενός προγράμματος, που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο του 2013, και θα ελέγχει τους Ελληνες φορολογούμενους. Θα μπορεί να διασταυρώνει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει και θα δίνει από μόνο του , σε περίπτωση αμφιβολίας, εντολή ελέγχου. Καλό αυτό, αλλά έχει ένα μείον, το συνολικό project, η εκπαίδευση των αρμοδίων χειριστών, που θα ασχολούνται με αυτό διαρκεί συνολικά μόνο μια εβδομάδα, και τα τμήματα είναι 15μελή. Ετσι, ο έλεγχος των Ελλήνων πολιτών θα βασίζεται στα Αμερικάνικα πρότυπα ελέγχου.  Βρε παιδιά, μήπως γίνουν λάθη, και αντί για καλύτερα, γίνουμε χειρότερα ? Και μετά είναι δύσκολο να ξεμπερδευτούν τα πράγματα.  Εχετε σκεφτεί, ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν έχουν, ούτε είχαν, καμία σχέση με τον τρόπο ζωής και ελέγχου πολιτών,  άλλων κρατών ?  Μήπως, μια φορά δεν θα έπρεπε να πάρετε κάτι από το εξωτερικό και να το βαφτίσετε στην Ελλάδα για Ελληνικό, αλλά να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας, που να βασίζεται στον ελληνικό τρόπο ζωής και ελέγχου, για Ελληνες πολίτες ?

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Μια και έβαλαν σκοπό να κάνουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, μετρ, της σύγχρονης  τεχνολογίας, τους κλείνουν το κεφάλαιο, δίνοντας τους την ευκαιρία να κατεβάσουν ο καθένας από το ταμείο τους το ετήσιο συγκεντρωτικό χαρτί, που αφορά το εισόδημά τους από τη σύνταξη, και που θα δηλώσουν στην εφορία. Ομως, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Δεν είναι έτοιμο το πρόγραμμα που χρειάζεται, ώστε διαδυκτιακά κάποιος συνταξιούχος να κατεβάζει το αντίστοιχο χαρτί που θα δηλώσει. ΕΕΕΕ ? Ναι, θα περιμένουμε μέχρι της 20 Μαίου 2013, που λογικά θα ετοιμαστεί και βλέπουμε. Λέτε στο τέλος, αν δεν φτιαχτεί, να πουν στους συνταξιούχους να δηλώσουν τα ίδια τα περσινά ?  HIGH TECHNOLOGY FROM GREECE !!!

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ

Θυμάστε που σας είχαμε αναφέρει το θέμα Coursera (δωρεάν εκπαίδευση) ? Το έχουμε βάλει για όποιον θέλει να προσπαθήσει και στα χρήσιμα πράγματα  για την καθημερινότητά μας (κάτω δεξιά στο ιστολόγιο). Τώρα λοιπόν, όποιος σπουδάζει, θα έχει και τα αντίστοιχα συγγράμματα που χρειάζεται για τα μαθήματα που κάνει, δωρεάν, κατά την διάρκεια του μαθήματος. Μάλιστα, σκέφτονται εκτός της πανεπιστημιακής μόρφωσης που παρέχουν, να κάνουν το ίδιο και για το γυμνάσιο. Λέτε να παίρνουν τις ιδέες αυτές από το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα και να θέλουν να μας μιμηθούν ?

45.000.000 $

Καλά, αυτό που έγινε , ούτε που το φανταζόταν κανείς. CyberCrime. Τα μάθατε, σίγουρα, ότι χάκερ κατάφεραν και έκλεψαν 45.000.000 $ σε ελάχιστο χρόνο από όλο τον κόσμο. Συντονισμός άψογος, γνώσεις πολλές, παρακολούθηση και εύκολο κέρδος. Ομως πιάστηκαν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες (F.B.I) , που πραγματικά στην Αμερική κάνουν πολύ καλή δουλειά. Βλέπεις οι άνθρωποι ειναι επαγγελματίες. Σκεφτείτε να γινόταν κάτι τέτοιο εδώ. Λέτε να τους βρίσκαμε τόσο γρήγορα ? Οχι, πως υποτιμούμε την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, που κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, αλλά έχουμε εμπειρία σε κάτι τέτοια, εδώ στην Ελλάδα ? Ελπίζουμε για άλλη μια φορά, επειδή σε τέτοια θέματα είμαστε στα σπάργανα, όπως λένε , εδώ στην Ελλάδα, να μην μας συμβεί κάτι τέτοιο ή αντίστοιχο,  μιας και όλα θέλουμε να τα κάνουμε πλέον μέσω διαδικτύου. Κάπου είχα ακούσει, οτι η Ελλάδα την γλυτώνει σε πολλούς τομείς, επειδή τεχολογικά είμαστε πίσω. Τώρα όμως που μας βάζουν να πάμε μπροστά ?

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

Για άλλη μια φορά, αντί να την πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, που στην περίπτωση, που θα πω, δεν μπορώ να ξέρω ποιοι μπορεί να έχουν δίκιο, θα την πλρώσουν τα παιδιά. Ναι, μιλάω για την κόντρα, που έχουν οι εκπαιδευτικοί με το κράτος. Κύριοι, για άλλη μια φορά, σας λέμε οτι δεν μας ενδιαφέρουν όλες αυτές οι φανφάρες που λέτε ο καθένας από την πλευρά του. Τελικά, όλοι στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι από την μεριά του και για το θέμα που τον ενδιαφέρει, αυτός έχει δίκιο και λέει την αλήθεια. Ολοι τελικά βλέπω, και ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, παίζουν πάνω στην πλάτη των παιδιών, τα παιχνίδια τους. Και σας λέμε λοιπόν. Αφού αγχος δεν έχουμε,  καλή παιδεία δεν έχουμε, αφού πλέον,  δεν ξέρουμε τι θα βγούμε στο μέλλον, εργάτες ή επιστήμονες, αφού δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά, αφού δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε οικογένεια, τι σκοτώνεστε ? Πάμε να δώσουμε εξετάσεις και προσπαθήστε όλοι σας να μην κρύβεστε πίσω από το δακτυλό σας ή κάποιοι να μην βάζουν το κεφάλι μέσα στην γη, πιστεύοντας οτι το σώμα δεν φαίνεται. Αφού τα παιδιά δώσουν τις εξετάσεις τους μετά, πιαστείτε και στα χέρια. Οσον αφορά το άγχος μας,που όλοι ενδιαφέρεστε και καίγεστε, μάθετε, ότι θα το αντιμετωπίσουμε τρώγοντας λίγη σοκολάτα, γιαούρτι, φρούτα, και ξηρούς καρπούς. Πάμε εξετάσεις  ?

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Καλημέρα σε όλους και ειδικά σήμερα, σε όλες τις μαμάδες. Και γιατί ειδικά στις μαμάδες ? Μα σήμερα είναι η γιορτή τους. Και γι' αυτή την πιο σημαντική μέρα του χρόνου, θέλουμε να πούμε σε όλες τις μαμάδες του κόσμου , με μια αγκαλιά και ένα φιλί ..... ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ.


Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΠΟΝΗΡΟΣ .........ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Θέλουμε να μοιραστούμε μια σκέψη ,που κάναμε , μαζί με όλους, που μας διαβάζουν, αλλά και να δώσουμε ίσως μια λύση, σε κάτι που μπορεί να μην έχουν σκεφτεί κάποιοι, σχετικά με τους κλειδάριθμους που θα παίρνει ο κόσμος για την φορολογική του δήλωση. Έχουμε λοιπόν ,πρώτα απ' όλα την νορμάλ περίπτωση που μπαίνετε στην σελίδα του TAXIS, ανοίγετε το νέο λογαριασμό σας, εκτυπώνετε το χαρτί που πρέπει να πάτε στην εφορία, πάτε στην εφορία και σας δίνουν τον κλειδάριθμο. Ας γίνουμε για λίγο συνήγοροι του διαβόλου, και ας δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει. Μπαίνετε στο TAXIS, βάζετε τα στοιχεία σας, πατάτε για να εκτυπωθεί το χαρτί για την εφορία για τον κλειδάριθμο, αλλά..... σας βγάζει μήνυμα ότι υπάρχει ήδη αίτηση εγγραφής για το δικό σας ΑΦΜ. Εκεί τι γίνεται ? Πηγαίνετε,- λογικά- στην εφορία και τους λέτε την περίπτωση.Λογικά, το βλέπουν ότι όντως, υπάρχει και υποθετικά σας υπόσχονται ότι όλα θα διορθωθούν αφού εσείς ποτέ σας, δεν κάνατε ηλεκτρονική δήλωση και είναι η πρώτη φορά. Μάλιστα, σας λένε ότι τα διαγράφουμε από το σύστημα ,τώρα. Και ο υπάλληλος της εφορίας σαν ένας Μότσαρτ, διαγράφει με άνεση από το πληκτρολόγιό του, την υποθετική αίτηση. Γυρίζετε ήσυχοι, στο σπίτι σας, ξεκουραζόσαστε, και αφού σαν καθαρόαιμοι Έλληνες φτιάχνετε το καφεδάκι σας , κάθεστε εμπρός στον υπολογιστή, για να κάνετε σαν ευσυνείδητοι Έλληνες την νέα αίτηση για τον πολυπόθητο κλειδάριθμο. Πάμε πάλι, TAXIS, στοιχεία, πατάτε για να το υποβάλλετε το αίτημα και τώρα σας βγάζει ,ότι υπάρχει ήδη εγγεγραμμένος χρήστης με το δικό σας ΑΦΜ. Τώρα ,είναι που σας πέφτει και ο καφές και αρχίζουν να σας ζώνουν τα φίδια, τι έχει γίνει. Τι πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις ? Σκεφτείτε, πρώτα ότι ο υπάλληλος της εφορίας δεν ήταν Μότσαρτ, άρα δεν έσβησε την αίτηση.Που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει εγγεγραμμένος χρήστης. Αρα αφού υπάρχει, σκεφτείτε με ψυχραιμία αν πριν καιρό σας είχαν κλέψει και είχαν κάνει φτερά τα στοιχεία σας. Τότε υπάρχει η πιθανότητα, κάποιος επιτήδειος να έχει κάνει την κουτσουκέλα, να έχει κλειδάριθμο άρα έχει εκτυπώσει και τα πάντα για εσάς τουλάχιστον για τα προηγούμενα πέντε χρόνια.Τότε θέλει προσοχή, τι μπορεί να ακολουθήσει με τράπεζες δάνεια και συναφή. Όμως, για να σκέφτεστε και θετικά μπορεί η ίδια η υπηρεσία του TAXIS ή η εφορία να σας έχουν ανοίξει κωδικό και να σας έχουν έτοιμο τον κλειδάριθμο. Πάντως σε κάθε περίπτωση έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα. Θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι άλλο. Κάποιοι που θα έχουν κλειδάριθμους από ανθρώπους άσχετους με την τεχνολογία και έχουν και διάφορα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, υπάρχει περίπτωση να πουλάνε τα στοιχεία των ανθρώπων σε εταιρείες ή σε επιτήδειους σε άλλες περιοχές ?  Τι έχει να γίνει αν κάποιοι για το συμφέρον τους, δώσουν κλειδάριθμους σε άλλους και με το αζημίωτο ? Που μπορεί να μπλεχτούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς λόγο ? Και ένα τελευταίο, για να κλείσουμε. Αν μόλις όλα φτιαχτούν, εμφανιστούν αυτοί οι ANONYMOUS, και τα χακάρουν όλα ? Και καλά να πάρει ο κοσμάκης επιστροφή χρημάτων. Άμα όμως σβηστούν όλα ? Είναι τόσο καλά προστατευμένο το σύστημα ? Ερωτήσεις που πιστεύω, με το τεχνολογικό επίπεδο της Ελλάδος, δεν μπορούν να απαντηθούν ακόμη. Ελπίζουμε να έχουμε άδικο και να μην έχουν αρχίσει να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΝΑ...... ΟΠΛΟ

Κάπως έτσι θα φτάσουμε να λέμε, αν πραγματοποιηθεί στο 100% η νέα μόδα. Και ποιά είναι η νέα μόδα ? Το να μπορείτε να εκτυπώνετε από τον υπολογιστή σας, και στον ειδικό εκτυπωτή το όπλο που θέλετε. Ακριβώς, όπως το ακούσατε. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει. Κάθε ένας, θα έχει και από μερικά όπλα ,στο σπίτι του, και κανείς δεν θα ξέρει τίποτα. Εχουν και το πλεονέκτημα ότι δεν ανιχνεύονται. Χρυσές δουλειές για τους κλέφτες, στο ξέφραγο αμπέλι που είμαστε. Το όνομα του,  Liberator. Και η μετάφρασή του ? Ελευθερωτής. Τι σόι ελευθερωτής είναι αυτός, που θα δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο, τρελό ή λογικό, αγχωμένο ή νευριασμένο να πυροβολεί, εγώ, δεν μπορώ να το καταλάβω.Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.


 Πήρατε μια πρώτη γεύση του τι έχει να επακολουθήσει, μια και οι 3D CAD φάκελοι είναι πλέον και προς διάθεση για να τους κατεβάσει κανείς. Βέβαια, χρειάζεται λίγο ψάξιμο αν και πιστεύουμε ότι το Αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης σε κάτι τέτοια είναι αρκετά γρήγορο, και πιθανόν να τα έχουν μπλοκάρει. Ο εκτυπωτής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι ο SST 3D printer και το πλαστικό ABS.
Υπάρχουν και άλλοι, πολύ μεγαλύτεροι,  αλλά μέχρι στιγμής είναι ο πιο οικονομικός, σε σχέση όγκου & τιμής. Είδατε πόσο σας προσέχουν οι διεθνείς αγορές ? Σας δίνουν το φτηνότερο με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Η αξία του ανέρχεται στα 15.000 $ καινούργιο , ενώ μεταχειρισμένο μπορεί να φτάσει τις 8.000 $. Θα μου πείτε ακριβό ? Ενας τρελός θα το έβρισκε φτηνό. Πραγματικά από ότι είδαμε υπάρχουν τρισδιάστατοι εκτυπωτές που μπορούν να εκτυπώσουν ότι φαντάζεστε. Ετσι εδώ, έχουμε το εξής αποτέλεσμα που θα σας δείξουμε.

Πρώτα εκτυπώνετε τα κομμάτια ένα ένα , δεκατέσσερα τον αριθμό, και προσθέτετε, άλλα δύο τα οποία είναι τα μοναδικά μεταλλικά κομμάτια, και τα οποια μπορείτε άνετα να διακρίνετε στην δίπλα φωτογραφία.
  Τέλος, τα συναρμολογείτε, παίρνετε και μια κομψή βαλιτσούλα για να το βάζετε μέσα, και έχετε το εξής αποτέλεσμα.
Πόσο παράλογο, όμως, είναι να δίνονται τέτοιες δυνατότητες στον καθένα ? Πόσο παράλογισμός πρέπει να υπάρχει,  ώστε ήδη να έχουν δωθεί στο ιντερνετ τα αρχεία, που χρειάζεται κάποιος για την κατασκευή γεμιστήρων  μεγάλης χωρητικότητας πυρομαχικών, για ΑR-15 και Καλάσνικοφ, αλλά και τα σώματα ημιαυτόματων τουφεκίων ?  Γιατί θα πρέπει η τεχνολογία στο όνομα του κέρδους και μόνο,  τις περισσότερες φορές να δημιουργείται για την καταστροφή μας και να μην δημιουργείται για την σωτηρία και την ευκολία μας ? Γιατί μια φορά, δεν αποφασίζουν κάποιοι, να κάνουν το σωστό και το δίκαιο ?


Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 5 €

Λοιπόν, ξεχνάμε σιγά σιγά το χαρτονόμισμα των 500 € , ξεχνάμε και από σήμερα το χαρτονόμισμα των 5 €. Από σήμερα θα κυκλοφορεί νέο χαρτονόμισμα των 5 €. Σας δείχνουμε τις δύο όψεις:










 Χαρακτηριστικά του νέου νομίσματος είναι το: Υδατογράφημα της Ευρώπης, το Ολόγραμμα με το πορτραίτο της Ευρώπης, ειδικές γραμμές και δεξιά και αριστερά, ο αριθμός  5 σε σμαραγδί χρώμα, το οποίο γίνεται βαθύ μπλε όταν το χαρτονόμισμα διπλώνεται, τέλος, τα ανάγλυφα γράμματα δεξιά και αριστερά θα βοηθούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να ξεχωρίζουν τα χαρτονομίσματα.
Η παλιά σειρά των 5 € θα συνεχίσει να υπάρχει για ένα χρονικό διάστημα μέχρι της οριστική απόσυρσή του. Τώρα, θα δυσκολευτούν πολύ κάποιοι, να πλαστογραφήσουν τα καινούργια χαρτονομίσματα, γιατί όπως λέει το Ε.Κ.Τ το νέο χαρτονόμισμα, έχει πολλαπλές και πολύ καλές δικλείδες ασφαλείας. Γι' αυτό λέτε να βγήκε το νέο χαρτονόμισμα  ? Επειδή το παλιό πεντάευρω το πλαστογραφούσαν εύκολα ?  Βρε......






Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΟΥΣΑ ΣΕΡΡΩΝ

Βρήκαμε άλλο ένα έθιμο σε ένα χωριό της περιοχής των Σερρών. Συγκεκριμένα, στην Καστανούσα Σερρών, το Πάσχα γίνονται οι λεγόμενες αυγομαχίες. Αφού έχουν διαλεχθεί αυγά καλά, και βραστούν, τα αποθηκεύουν ώστε να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό τσουγκρίσματος του αυγού. Για να πάρει κανείς μέρος, δηλώνει συμμετοχή και τα αυγά του εξετάζονται από επιτροπή (αποκλείονται τα ξύλινα).Συνήθως, τα άτομα που παιρνουν μέρος από την περιοχή ειναι, 15 -20 και με 150 -200 αυγά ο καθένας. Μάθαμε ακόμη, ότι ένα καλό αυγό και σωστά βρασμένο από άγρια κότα η οποία κλωσσάει, μπορεί να σπάσει μεχρι 8 άλλα αυγά.Μετά, είναι σίγουρο ότι το αυγό αυτό θα σπάσει.Ο νικητής παίρνει ένα κύπελλο, ενώ ο τελευταίος, με την δικαιολογία ότι δεν έφερε καλά αυγά στους αγώνες, παίρνει ένα τηγάνι για να τηγανίζει την ομελέτα του όλο το χρόνο.

*********
Παρατήρηση: Τα έθιμα είναι καλά και ωραία πάντοτε, προσφέροντας μια ιδιαιτερότητα σε κάθε περιοχή. Μήπως όμως ορισμένα, σε περιόδους όπως αυτές που διανύει η χώρα μας, θα έπρεπε να αλλάξουν λίγο.? Για παράδειγμα, προσωπικά και ίσως συμφωνούν και κάποιοι μαζί μου, αντι να σπαταλούσα σε παιχνίδι τσουγκρίσματος, μαζί με άλλους, συνολικά περί τα 4000 αυγά,θα προτιμούσα να δώσω, πριν βραστούν, σε 133 οικογένειες της περιοχής μου, ή άλλων περιοχών με μικρά παιδια, που έχουν πρόβλημα , από μια καρτέλα ώστε να μπορούν να έχουν ένα φαγητό εξτρά για τα παιδιά τους. Ισως να είμαι λάθος και πολλοί να με κακοχαρακτηρίσετε, αλλά ποτέ δεν θα έβαζα, τουλάχιστον εγώ, πρώτα την διασκέδασή μου -σπαταλώντας φαγητό- και το γέλιο μου , γνωρίζοντας ότι ισως ένα άλλο παιδί της ηλικίας μου, μπορεί να πεινάει.

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε όλη την Ελλάδα κάθε τόπος γιορτάζει το Πάσχα έχοντας και σαν περιοχές κάποια ιδιαίτερα έθιμα. Ας κάνουμε ένα περίπατο στα έθιμα της Ελλάδος, τις μέρες του Πάσχα.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ.Το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, είναι το Πάσχα της Λιβαδειάς. Χρόνο με το χρόνο ζωντανεύει, μιας και οι νεώτεροι συμμετέχουν με κέφι στο έθιμο του «λάκκου». Μετά την Ανάσταση και πριν καλά ξημερώσει οι κάτοικοι ετοιμάζουν την φωτιά. Ένας κάτοικος , κάνοντας το σταυρό του, βάζει φωτιά στο σωρό με τα ξύλα, με τη λαμπάδα της Αναστάσεως. Οι φλόγες αγκαλιάζουν το σωρό. Με ραντίσματα νερού και συχνό χτύπημα, με ένα μακρύ ξύλο, ετοιμάζεται η θράκα για να ψηθούν τα αρνιά. Το ίδιο γίνεται σε όλους τους «λάκκους». Η πόλη τυλίγεται σε σύννεφα καπνού. Οι φωτιές είναι έτοιμες και τα αρνιά τοποθετούνται στους «λάκκους». Το γύρισμα των αρνιών και το γλέντι διαρκεί μέχρι το απόγευμα, το οποίο συμπληρώνεται με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και με την καύση των πυροτεχνημάτων. Η προσέλευση ντόπιων μα και ξένων είναι πολύ μεγάλη.
ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Ενα εντυπωσιακό έθιμο  είναι, όταν το βράδυ της Ανάστασης ο ουρανός γεμίζει από φωτεινά αερόστατα τα οποία ανυψώνονται από τους ανθρώπους που παρεβρίσκονται σε  κάθε ενορία.
ΣΥΡΟΣ. Οι δύο Θρησκευτικές της κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική, γιορτάζουν συγχρόνως, με αγάπη κατάνυξη και αμοιβαίο σεβασμό τις Άγιες Μέρες του Πάσχα. Οι Επιτάφιοι των Καθολικών στην Άνω Σύρο ξεκινούν από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην Ερμούπολη ο επιτάφιος των Καθολικών ξεκινάει από τον ιερό Ναό Ευαγγελιστών οι επιτάφιοι των Ορθοδόξων, από τις ενορίες Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως και την Μητρόπολη της Μεταμορφώσεως περιφέρονται και συναντώνται στην Κεντρική Πλατεία Μιαούλη, όπου γίνεται κατανυκτική δέηση και ψάλλονται τροπάρια της Μ. Παρασκευής από την χορωδία του Αγίου Νικολάου και Ιεροψάλτες. 
ΠΑΤΜΟΣ. Επίκεντρο των τελετών και ακολουθιών αποτελεί ο ΝΙΠΤΗΡΑΣ.  Κάθε χρόνο, στολίζεται με βάγιες και  ποικιλία ανοιξιάτικων λουλουδιών. Την Μ. Πέμπτη, γίνεται αναπαράσταση του ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ του ΝΙΠΤΗΡΑ, σε κεντρική πλατεία της Χώρας. Το Μ. Σάββατο το βράδυ πριν από την Ανάσταση, το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε ηρωικό εξάμετρο με κώντιο και την Κυριακή του Πάσχα στις 3 το απόγευμα, στο Μοναστήρι της Πάτμου γίνεται η 2η Ανάσταση κατά την οποία το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο διαβάζεται σε επτά γλώσσες και από τον ηγούμενο μοιράζονται κόκκινα αυγά στους πιστούς.
ΥΔΡΑ Την Μ. Παρασκευή, ο Επιτάφιος της συνοικίας Καμίνι μπαίνει στη θάλασσα και διαβάζεται η Ακολουθία του Επιταφίου, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα κατανυκτική. Στη συνέχεια οι Επιτάφιοι τεσσάρων ενοριών συναντώνται στο κεντρικό λιμάνι, δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα. Την ώρα της Ανάστασης πολλά βαρελότα φωτίζουν τον ουρανό
ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Η  ατμόσφαιρα και οι ιδιαιτερότητες του Ζακυνθινού Πάσχα με τα ιδιόμορφα έθιμα το κάνουν να είναι ξεχωριστό σε όλη την Ελλάδα. Το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, πλήθος πιστών συμμετέχει στην περιφορά του Εσταυρωμένου που διασχίζει όλη την πόλη. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων, η περιφορά του Επιταφίου, σύμφωνα με τοπικό έθιμο, γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου, ενώ με την ανατολή του ηλίου, ο Δεσπότης σηκώνει την Ανάσταση. Με το πρώτο χτύπημα της καμπάνας, ο Δεσπότης αφήνει ελεύθερα άσπρα περιστέρια ενώ από το καμπαναριό πετάνε στο δρόμο πήλινα δοχεία, όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού από τα παράθυρά τους. 
ΘΡΑΚΗ Στις Μέτρες της Θράκης, τα παιδιά φτιάχνουν το ομοίωμα του Ιούδα και το περιφέρουν στα σπίτια, ζητώντας κλαδιά για να τον κάψουν την επομένη στον Επιτάφιο. Τη Μεγάλη Παρασκευή η πομπή του Επιταφίου σταματά εξω από ένα παρεκκλήσι, όπου εκεί είναι έτοιμη η φωτιά για να καεί ο Ιούδας. Τη στιγμή που ο ιερέας διαβάζει το Ευαγγέλιο, ανάβουν τη φωτιά και καίνε το ομοίωμα. Αργότερα θα πάρουν μια χούφτα από εκείνη τη στάχτη και θα τη ρίξουν στα μνήματα.
ΑΡΑΧΩΒΑ. Ανήμερα του Πάσχα και από το απόγευμα ξεκινάει η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου συνοδευόμενη  από  πεντακόσια  άτομα περίπου, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Την επομένη γίνεται  αγώνας δρόμου των γερόντων (ανηφορικός δρόμος), οι οποίοι ξεκινούν από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και φτάνουν στο λόφο. Ακολουθούν χορευτικά συγκροτήματα και το απόγευμα χορεύουν γυναικείοι χορευτικοί σύλλογοι. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με κλέφτικα αγωνίσματα, όπως το σήκωμα της πέτρας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Εδώ αναβιώνει ένα έθιμο, από τους απελευθερωτικούς αγώνες του 1821, ο διαγωνισμός των μπουλουκιών. Οι διαγωνιζόμενοι, με παραδοσιακές ενδυμασίες και οπλισμένοι με σαΐτες, δηλαδή με χαρτονένιους σωλήνες γεμάτους μπαρούτι, επιδίδονται σε σαϊτοπόλεμο, στο γήπεδο, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
ΡΟΔΟΣ (ΙΑΛΥΣΟΣ). Το Σάββατο του Λαζάρου, τα παιδιά γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα και τραγουδούν τον «Λάζαρο», συγκεντρώνοντας χρήματα και αυγά για τους ιερείς. Παλαιότερα, αυτή την ημέρα, κανένας γεωργός δεν πήγαινε στο χωράφι του να εργαστεί, γιατί όπως πίστευαν, ό,τι έπιαναν θα μαραινόταν. Επιτρεπόταν μόνο η συγκέντρωση ξερών κλαδιών για το άναμμα των φούρνων τη Μεγάλη Εβδομάδα για το ψήσιμο των κουλουριών. Την ημέρα αυτή , σε όλα τα σπίτια οι νοικοκυρές φτιάχνουν στριφτά κουλουράκια, τα Λαζαράκια, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό το σώμα του Λαζάρου που ήταν τυλιγμένο στο σάβανο.
ΚΡΗΤΗ Πριν την ανάσταση, στις Γκαγκάλες Ηρακλείου, όλα τα παιδιά  μαζεύουν ξύλα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να καεί και τα αφήνουν στο προαύλιο της εκκλησίας. Την παραμονή της Ανάστασης, στο βουνό από τα ξύλαπου εχουν μαζευτεί , στην κορυφή βάζουν ένα σκιάχτρο με ένα παλιό κουστούμι που αναπαριστά τον Ιούδα και την ώρα που ο παπάς λεει το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , βάζουν φωτιά και τον καίνε. Η νύχτα φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα, η καμπάνα του χωριού χτυπά ασταμάτητα  και μάλιστα οι παλιότεροι λένε ότι όταν αυτοί ήταν μικροί δεν άφηναν 3 μερόνυχτα την καμπάνα να σταματήσει γιατί το θεωρούσαν για καλό.
ΛΕΥΚΑΔΑ. Το βράδυ της Μ. Παρασκευής γίνεται στον κεντρικό δρόμο της πόλης, με κατάληξη την ενετικού στυλ, κεντρική πλατεία, η περιφορά των επιταφίων των ενοριών, συνοδεία της Φιλαρμονικής. Το Μ. Σάββατο το πρωί, η Φιλαρμονική παίζει στους δρόμους της πόλης χαρούμενους σκοπούς, ενώ οι νοικοκυρές πετούν και σπάζουν έξω από τα σπίτια τους διάφορα πήλινα αγγεία (το κομμάτι).
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Στη Θάσο στην Κοινότητα Λιμεναρίων διατηρείται το πανάρχαιο έθιμο « Για βρέξ' Απρίλη μ' που γιορτάζεται την Τρίτη ημέρα του Πάσχα. Χορεύουν δημοτικούς χορούς συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα.
Στην Ιερισσό της Χαλκιδικής το σημαντικότερο Πασχαλινό έθιμο είναι ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΝΙΟΥ Τ' ΑΛΩΝΙ. Γιορτάζεται την Τρίτη ημέρα του Πάσχα, στην ομώνυμη τοποθεσία πάνω στους λόφους. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, οι γεροντότεροι αρχίζουν τον χορό. Σιγά-σιγά πιάνονται όλοι οι κάτοικοι και πολλές φορές ο χορός έχει μήκος τετρακόσια μέτρα. Τραγουδούν και χορεύουν όλα τα Πασχαλινά τραγούδια και τελειώνουν με τον ΚΑΓΚΕΛΕΥΤΟ  χορό, που είναι η αναπαράσταση της σφαγής τετρακοσίων  Ιερισσιωτών από τους Τούρκους, κατά την επανάσταση του 1821. Ο χορός περνά κάτω από δάφνινη αψίδα όπου υπάρχουν όπου υπάρχουν δύο παλικάρια με υψωμένα σπαθιά. Ο χορός στη μέση περίπου του τραγουδιού διπλώνεται στα δύο με τους χορευτές να περνούν ο ένας απέναντι από τον άλλο για τον τελευταίο χαιρετισμό.
Κατά την διάρκεια της γιορτής μοιράζονται σε όλους, καφές που βράζει σε μεγάλο καζάνι «ζωγραφίτικος», τσουρέκια και αυγά. Ο χορός επαναλαμβάνεται το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Στο Λιτόχωρο την Μ. Πέμπτη, το βράδυ, στολίζονται οι επιτάφιοι που φτιάχνονται από ανύπαντρες κοπέλες, που όλη την Σαρακοστή φτιάχνουν λουλούδια από ύφασμα. Την Μ. Παρασκευή το βράδυ γίνεται στο παζάρι η συνάντηση των Επιταφίων που συνοδεύονται από χορωδίες Λιτοχωριτών, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Μ. Παρασκευή στις 4μ.μ. ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, ο Επιτάφιος. Μέχρι της 9.30 το βράδυ, από κάθε εκκλησία βγαίνει ο Επιτάφιος με την απαραίτητη μπάντα της κάθε ενορίας, τις χορωδίες και τους πιστούς. Τελευταίος βγαίνει ο  επιτάφιος της Μητρόπολης. Στις 9 το πρωί γίνεται η περιφορά του Επιταφίου της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα. Το 1574 οι Βενετσιάνοι απαγόρευσαν στους ορθοδόξους την περιφορά του την Μ. Παρασκευή, και από τότε οι Κερκυραίοι πραγματοποιούν την περιφορά μαζί με το Σεπτό Σκήνωμα του Αγίου. Είναι η πιο παλιά και πιο κατανυκτική Λιτανεία που βγαίνει σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου, που έσωσε τον Κερκυραϊκό λαό από την σιτοδεία. Εμπρός πηγαίνει ο Άγιος που έχει θέση χοροστατούντος Επισκόπου σε αυτή την Λιτανεία, και ακολουθεί ο Επιτάφιος. Μετά το τέλος της λιτανείας, ο Άγιος θα παραμείνει στη θύρα του, μέχρι την Τρίτη του Πάσχα για προσκύνημα. Στις 11 το πρωΐ του Μ. Σαββάτου ο κόσμος περιμένει την πρώτη Ανάσταση. Όταν τελειώνει η ακολουθία στη Μητρόπολη, χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και από τα παράθυρα των σπιτιών πέφτουν κατά χιλιάδες, πήλινα δοχεία (μπότιδες) στους δρόμους, με μεγάλο κρότο. Αυτό το έθιμο έχει τις ρίζες του στο χωρίον του Ευαγγελίου 'Συ δε Κύριε Ανάστησόν με ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως».
Ένα άλλο επίσης Κορφιάτικο Πασχαλινό έθιμο που αναβιώνει είναι το ΜΑΣΤΕΛΟ (βαρέλι). Στην «Pinia» και κάτω από την Μεταλλική Κουκουνάρα που κρέμεται ασάλευτη ακόμα στην διασταύρωση Νικηφόρου Θεοτόκη και Φιλαρμονικής, μαζεύονται οι Φακίνοι, οι αχθοφόροι της πόλης, οι Πινιαδώροι, οι οποίοι τοποθετούσαν στη μέση του πεζοδρομίου ένα ξύλινο βαρέλι. Το στόλιζαν με μυρτιές και βέρντε, του έβαζαν νερό και αυτοί σκορπισμένοι στο γύρο χώρο, παρακαλούσαν τους περαστικούς, που αυτή την ώρα ήταν πάρα πολλοί, να ρίξουν νομίσματα για ευχές στο νερό. Όταν πλησίαζε η ώρα της πρώτης Ανάστασης, οι Πηνιαδώροι σκορπισμένοι στην περιοχή της Πιάτσας κυνηγούσαν να βρουν κάποιον να τον ρίξουν στο βαρέλι. Αυτός μουσκίδι έβρεχε τον κόσμο γύρω του, ενώ περνούσαν οι μπάντες μας, παίζοντας το αλέγκρο μαρς «Μη φοβάστε Γραικοί». Στο τέλος έβγαινε ο βρεγμένος με γέλια και χαρές και έπαιρνε τα χρήματα που είχε το βαρέλι.
Το βράδυ του Μ. Σαββάτου γίνεται η Ανάσταση στην Άνω Πλατεία - φαντασμαγορικό. Όλα τα παράθυρα των γύρω σπιτιών ανοιχτά με κεράκια αναμμένα. Τα παράθυρα των μεγάλων εξαορόφων σπιτιών, μαζί με το καταπληκτικό θέμα των χιλιάδων κεριών και των πιστών που παρακολουθούν την τελετή της Ανάστασης στη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας, συνθέτουν μία μεγαλειώδη εικόνα. Η Αναστάσιμος Ακολουθία συνεχίζεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής (Πλατύ Καντούνι). Την Κυριακή του Πάσχα, από τις 7 το πρωί κάθε εκκλησία, όπως συμβαίνει και με τους Επιταφίους, βγάζει την Ανάσταση με φιλαρμονικές, σχολεία, προσκόπους και χορωδίες.
 
πηγή:www.patriotaki.net

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1-5

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

431 π.Χ: Οι Λακεδαιμόνιοι εισβάλουν στην Αττική, σημαίνοντας την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου.
305 π.Χ: O Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός παραιτούνται από Ρωμαίοι Αυτοκράτορες. 
1776: Ιδρύεται το "Τάγμα των Πεφωτισμένων", πιο γνωστό με τη λατινική ονομασία " Ιλλουμινάτι", από τον γερμανό καθηγητή Νομικής Άνταμ Βάισχαουπτ. Το "ιλλουμινάτι" αποτέλεσε το πιο ριζοσπαστικό παρακλάδι του Διαφωτισμού.
1786: Kάνει πρεμιέρα στη Βιέννη η όπερα του Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο».
1790: Oλοκληρώνεται η πρώτη απογραφή του πληθυσμού στις ΗΠΑ. 
1827: Η Γ' Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα ψηφίζει το Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος.
1840: Aρχίζει στη Βρετανία η πώληση του πρώτου γραμματοσήμου, που ονομάζεται «penny black»
1886: Στις 1 Μαΐου του 1886, εργάτες από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, πραγματοποίησαν γενική απεργία με σκοπό να διεκδικήσουν το οκτάωρο ωράριο εργασίας. Από τότε καθιερώθηκε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
1894: H Ιαπωνία κηρύσσει τον πόλεμο στην Κίνα.
1900: Στη Γιούτα των ΗΠΑ, 200 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο. 
1908: Eπειτα από επιθυμία του βασιλιά Γεώργιου Α', απολύονται όλοι οι ηθοποιοί και το προσωπικό του Βασιλικού Θεάτρου. Ως αφορμή προβάλλεται το γεγονός ότι συχνά οι παραστάσεις δίνονταν προ «κενών εδωλίων».
1923: Oι Τούρκοι απορρίπτουν όλες τις προτάσεις των Συμμάχων στη Λοζάννη. 
1930: O πλανήτης-νάνος που είχε ανακαλυφθεί ονομάζεται Πλούτωνας
1939: Ο Μπατμαν κάνει το ντεμπούτο του, στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics
1941: Oι γερμανικές δυνάμεις επιτίθενται στο λιμάνι Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη.  
1956: Tο εμβόλιο της πολιομυελίτιδας διατίθεται στο ευρύ κοινό. 
1964: Oλοκληρώνεται το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, κατασκευασμένο στη γλώσσα Basic. 
1978: O Ιάπωνας Ναόμι Ουεμούρα γίνεται ο πρώτος άνθρωπος, που έφτασε μόνος στο Βόρειο Πόλο.
1980: Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής απαγορεύει την ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού των Pink Floyd, "Another Brick In The Wall", όταν διαπιστώνει πως έχει γίνει το τραγούδι-ύμνος των νεαρών έγχρωμων μαθητών που διαμαρτύρονται για την ελλειπή παιδεία.
1990: Πετρελαιοκηλίδα μήκους 25 χλμ., που διαρρέει από δεξαμενόπλοιο, απειλεί με οικολογική καταστροφή τον Αργοσαρωνικό. 
 1999: O 96χρονος Erwin Jackulski από την Χονολολού τρέχει τα 100 μέτρα σε 24.01 δευτερόλεπτα σπάζοντας το ρεκόρ του 95χρονου Ιάπωνα Kazuhiko Tsutsumi με 38.82 το 1997
 2000: Διαδήλωση των πολέμιων του καπιταλισμού στο Λονδίνο καταλήγει με βανδαλισμούς και συλλήψεις 95 ατόμων.
2003: Iσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει την επαρχία Μπινγκόλ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα 176 άνθρωποι να σκοτωθούν και περίπου 500 να τραυματιστούν. Σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς είναι παιδιά, τα οποία θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια του οικοτροφείου τους στο Τσελτικσουγιού. 
2004: H ευρωπαϊκή οικογένεια υποδέχεται 10 νέα μέλη, την Κύπρο, την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Μάλτα, σε μία εντυπωσιακή τελετή, που διοργάνωσε η Ιρλανδική Προεδρία, στο Δουβλίνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεύρυνση, που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ε.Ε., η οποία την καθιστά τον ισχυρότερο εμπορικό συνασπισμό στον κόσμο, με 460 εκατομμύρια κατοίκους να παράγουν σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πλούτου. 
2011: O Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώνει ότι ομάδα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ εισέβαλε στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον εκτέλεσε.
2011: O Πάπας Βενέδικτος αγιοποιεί τον προκάτοχο του Πάπα Ιωάννη Παύλο. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Σας παρουσιάζουμε πιο κάτω ένα από τα πιο απίστευτα αεροδρόμια στο κόσμο. Απολαύστε το βίντεο και τα λέμε.


Σας φάνηκαν όλα τέλεια από την μια πλευρά αλλά, κάτι πάει στραβά ? Σας παρουσιάζουμε το πιο απίστευτο αεροδρόμιο σε μακέτα, που για να φτιαχτεί χρειάστηκε περι τα 5.000.000 € και 7 χρόνια. Δουλεύει τέλεια, λόγω ενός υπολογιστή, όπου από εκεί δίνονται όλες οι εντολές στις μινιατούρες.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Καλό μήνα σε όλους, με υγεία. Δεν σας ξεχάσαμε. Απλά, όλη την ημέρα είμαστε με τις προετοιμασίες για τις γιορτές και τα ψώνια έξω. Η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί, αλλά δεν πρέπει όμως να σας ξεχάσω.Καλό μήνα και πάλι σε όλους, να χαμογελάτε κάθε μέρα και να ζείτε ,πλέον, κάθε στιγμή στην ζωή σας. Μην ξεχαστείτε και σταματήσετε να εκπέμπετε την ζωντάνια που  έχετε . Να θυμάστε ότι όλα, είναι στο χέρι σας.