Αναγνώστες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Σας βρήκαμε μόλις πριν λίγο και την σελίδα από το επίσημο site της βουλής που περιέχει όλα τα συνοδευτικά έγγραφα- εκθέσεις και αυτά που δημοσιεύσαμε . Απλά πατήστε, όποιος θέλει να δει όλες τις πτυχές, στη λέξη  ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Καλό βράδυ σε όλους και καλό διάβασμα.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013)

Αν και προσπαθήσαμε,σχεδόν όλη την ημέρα,  μέσω του site της Βουλής και του Υπουργείου Οικονομικών, να βρούμε το πολυνομοσχέδιο για να σας το παρουσιάσουμε , δεν το βρήκαμε και έτσι από γνωστή οικονομική εφημερίδα σας, το παρουσιάζουμε.Την Κυριακή 28/4/2013, που θα ψηφιστεί,  ελπίζουμε να το παρακολουθήσετε στην Βουλή, που θα παρουσιαστεί.
**************************
Τίτλος:  Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012,4093/2012 και 4127/2013
Ημ. Κατάθεσης 26/04/2013
Τύπος: Σχέδιο νόμου
Υπουργείο:Οικονομικών
Επιτροπή: Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Φάση Επεξεργασίας: Κατατεθέντα
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας:  26/04/2013
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις






*******
πηγή: www.express.gr
 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ

Έρχονται οι γιορτές του Πάσχα. Αρνάκι ψητό στη σούβλα, κοκορέτσι, τσουρέκι , κουλουράκια και κόκκινα αυγά, είναι που σχεδόν όλος ο κόσμος θα φτιάξει στις γιορτές του Πάσχα. Παλαιότερα, για το βάψιμο των αυγών, αγοράζαμε όλοι, τις διάφορες έτοιμες μπογιές, με προτίμηση στην κόκκινη και τα βάφαμε. Όμως φέτος, καλό θα ήταν και για την τσέπη μας να δοκιμάσουμε να βάψουμε τα αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο. Τι θα χρειαστούμε . Τα αυγά μας, ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι, κατσαρόλα, νερό, ένα τούλι, και μπόλικα φύλλα από κόκκινα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε εξωτερικά τα αυγά μας με ένα βρεγμένο πανί. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μας, τόσο ώστε να σκεπάζεται  δύο φορές μια σειρά  αυγών.  Όποιος θέλει, για να μην αφήνουν τα φύλλα του κρεμμυδιού κατά το βράσιμο σημάδια στα αυγά, τα βάζει τα φύλλα σε τούλι. Αλλιώς, χρειαζόμαστε χαμηλή φωτιά,κατά το βράσιμο. Βάζουμε τα φύλλα και τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίζει το νερό να βράζει, χαμηλώνουμε για να μην σπάσουν και ρίχνουμε το ξύδι. Βράζουμε δεκαπέντε με είκοσι  λεπτά και αν χρειαζόμαστε πιο σκούρο χρώμα, αφήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε, τα αυγά μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τέλος, τα γυαλίζουμε με πανί που πάνω του έχουμε βάλει λάδι. Θα δείτε ότι το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Προσοχή, αν πάρουμε τα απλά φύλλα κρεμμυδιού και όχι κόκκινων, το χρώμα θα μας βγει προς το σκούρο καφέ. Καλό Πάσχα και καλές γιορτές.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

Μην ξεχαστείτε για την αλλαγή του ωραρίου όσοι έχετε νυχτερινό ρεύμα .Έτσι λοιπόν οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:  Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου , 23:00-07:00

Σας δίνουμε και την σχετική σελίδα της Δ.Ε.Η.


http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31160&nt=18&lang=1

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ψάχνοντας, έχουμε πει ότι όλο και κάτι βρίσκουμε. Αυτό που θα πούμε σήμερα πιστεύω ότι αφορά, όσους έχουν πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικό δάνειο και υπάρχει η δυνατότητα, ή η πιθανότητα να πάνε στο σπίτι τους για κατάσχεση κινητών πραγμάτων. Ειναι μια σκέψη από κομμάτια που βρήκα στο ιντερνετ, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε, πριν το πραξετε, να συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας.Προσοχή, δεν θέλω να πάρω στο λαιμό μου κάποιον. Λοιπόν, βρήκα στο ιντερνετ α)  ότι μπορούν όλοι οι άνθρωποι να συντάξουν μεταξύ τους ιδιωτικά συμφωνητικά β) ότι όλοι οι άνθρωποι -τα πράγματα που τους ανήκουν-, αν τα περιγράψουν με τα στοιχεία τους, μπορούν να τα πουλήσουν. Δεν βρήκα κάτι που να περιορίζει, ότι τα υπάρχοντα του σπιτιού μου, ότι έχω και δεν έχω, ακόμη και κουρτίνες, αρκεί  να μου ανήκουν, να μην τα πουλήσω. γ) πρέπει να θεωρηθεί η υπογραφή μου στο ιδιωτικό συμφωνητικό, δ) δεν μπορεί κάποιος, όποιος και να είναι αυτός, να πάρει μέσα από το σπίτι μου, πράγματα που ανήκουν σε άλλον, (θεωρείται οτι κλέβει) . Και έρχομαι και λέω εγώ τώρα.Αφού βλέπω, ότι θα έρθει η στιγμή να μην μπορώ να πληρώσω την κάρτα ή το δάνειο και μπορεί να έρθουν κάποια στιγμή ,να μου κατασχέσουν τα πράγματα του σπιτιού μου,  βρίσκω ένα πολύ έμπιστο φίλο και κάνω ένα  ιδιωτικό συμφωνητικό. Περιγράφω όλα τα υπάρχοντα του σπιτιού μου (αυτά που μου ανήκουν), οτιδήποτε. Τους βάζω και μια πολύ μικρή αξία, και επειδή δεν μπορώ να τα διώξω από το σπίτι μου, βάζουμε στο συμφωνητικό, ότι μου τα αφήνει αυτός, που του τα πούλησα, για να του τα φυλάω ,μέχρι να βρει κάποιο φτηνό χώρο να τα αποθηκεύσει. Πάμε και οι δύο και θεωρούμε το γνήσιο της υπογραφής μας. Αρα, όποιος έρθει για να μου τα πάρει, δεν μπορεί λογικά, γιατί δεν είναι δικά μου πλέον, είναι ξένα. Αρα, θεωρείται ότι κλέβει, αυτός που θέλει να τα πάρει. Και αν μου πει να του το αποδείξω, έχω φωτοτυπία του συμφωνητικού. Πιστεύω ότι οι σκέψεις που έκανα είναι σωστές, και τις βρήκαν λογικές πρόσωπα με τα οποία μίλησα. Ομως αν ισχύουν, ρωτήστε οπωσδήποτε δικηγόρο, θα γλιτώσετε τα πραγματά σας. Ελπίζω να βοηθηθούν κάποιοι άνθρωποι. Δεν το βρίσκω σωστό να παίρνεις το βιός του άλλου με το έτσι θέλω, ή γιατι άλλοι αποφάσισαν την εξαθλίωσή του. Ψάχτε το, και αν ισχύει διαδώστε το. Μήν αφήνετε να σας ληστεύει κανείς πλέον.Ευχαριστώ για την ανοχή σας.Καλό Σαββατοκύριακο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ............ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τελευταία μέρα σήμερα στο σχολείο. Από σήμερα ξεκινάνε οι διακοπές για το Πάσχα. Ερχόμενος με το αμάξι, σε ένα φανάρι που είχαμε σταματήσει, παρατήρησα κάτι. Στο απέναντι μέρος του δρόμου, που ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ήταν μέσα σε ένα, το οποίο φαινόταν ότι ήταν εγκαταλελειμμένο (σκασμένα λάστιχα, πολύ βρώμικο, και χτυπημένο το παρμπρίζ του), δύο άτομα και φαινόταν ότι κοιμόντουσαν.Στη συζήτηση που έκανα μέχρι να έρθω σπίτι, σκέφτηκα κάποια πράγματα που θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας. Από την μια μεριά είναι λυπηρό αυτό που έβλεπα, από την άλλη θέλω να πάρω την κατάσταση  αυτή και να κάνω μια ερώτηση, που πιστεύω κανείς σε όλη την επικράτεια δεν έχει απάντηση. Θα τροποποιήσω λίγο το γεγονός, ώστε σε κατάσταση λίγο καλύτερη, σε κάποιους ανθρώπους να δώσουμε ιδέες ή να γλυτώσουν φόρους ή να αναρωτηθούν κάποιοι άλλοι τι πρέπει να κάνουν. Ας μου πει κάποιος, όταν ένας άνθρωπος μείνει άνεργος τους 10 μήνες από τους 12 , για το έτος 2012, αναγκαστεί να αφήσει το ενοίκιο που έμενε,άρα και το σπίτι του, μένει σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο(άφθονα στην Αθήνα), πλένεται στους κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν, τρώγοντας όλο αυτό τον καιρό στα δωρεάν συσσίτια, βρίσκοντας όμως δουλειά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, 4ωρη, που είναι πλέον σύνηθες, με 230 € περίπου, τι θα δηλώσει στην φορολογική του δήλωση, στο κομμάτι της κατοικίας ? Αναγκαστικά πρέπει να βάλει κάτι . Ας μας πει κάποιος, αν ξέρει (αμφίβολο),  τι μπορεί να είναι αυτό ή αν αποφασίσει να μην κάνει δήλωση, όταν θα διασταυρωθεί,που θα φανεί  ότι κρύβει εισοδήματα, θα πρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο να του βάλουν πρόστιμο ? Ποιος έχει δίκιο ? Ο φουκαράς ή οι έχοντες εξουσία ?
Ίσως ταυτόχρονα να σας δώσαμε και ιδέα πως να κρύψετε το αόρατο σπίτι, που μπορεί να έχετε κάποιοι, που ποτέ δεν κάνατε δήλωση.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλημέρα σε όλους. Ας δούμε για αυτή την βδομάδα, τι καινούργιο έχουν σκεφτεί όλοι οι μορφωμένοι αυτής της χώρας. Πρώτα απ' όλα, όσοι συνταξιούχοι ενδιαφέρεστε πότε θα πάρετε τις συντάξεις σας και είστε ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, θα πρέπει να πάτε την Μ. Δευτέρα 29-4-2013 στις Τράπεζες. Τώρα την Μ.Τρίτη, στις Τράπεζες θα γίνει το σώσε, γιατί  θα πάρουν τις συντάξεις τους όσοι είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΔ και του Δημοσίου. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει και τι ταλαιπωρία θα τραβήξει ο κόσμος. Πάμε όμως τώρα να δούμε, ένα σημαντικό κομμάτι για αρκετούς Έλληνες, που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο. Ναι, μπορείτε να κάνετε ρύθμιση. Όμως ο τόκος για τις ρυθμίσεις αυτές θα είναι 8,75 % . Το νόμιμο επιτόκιο μου διαφεύγει αυτή την στιγμή , αλλά από διάφορα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ παλαιότερα, θυμάμαι ότι τέτοια επιτόκια αυτής της τάξης, χρησιμοποιούσαν κυκλώματα τοκογλυφίας που έπιανε η αστυνομία. Ας επικεντρωθούμε όμως στον τρόπο των ρυθμίσεων. Όσοι λοιπόν χρωστάτε μέχρι 5000 €, μπορείτε να κάνετε όσες δόσεις θέλετε και να δίνετε ότι μπορείτε ,αφού πραγματικά δεν θα μπορείτε να δίνετε. Όσοι βρίσκονται στις οφειλές μεταξύ των 5001 € έως και 50000 €, θα τα δείτε λίγο περίεργα τα πράγματα. Καταρχήν, μπορείτε να κάνετε ρύθμιση μέχρι 48 δόσεις . Το περίεργο όμως, αν και θα το έλεγα παράλογο, είναι ότι χρειάζεται να έχετε για τις οφειλές σας συνεγγυητή και λογιστή . Δηλαδή, για τα χρέη τα δικά σας, (κάποιος που δεν χρωστάει), να εγγυηθεί και ο λογιστής λογικά και υποθετικά, θα δίνει λόγο και ίσως και να "πληρώνει την νύφη" αν εσείς γίνετε κακοπληρωτής . Καλά, ξέρετε πολλούς που για τα χρέη του άλλου, θα μπουν εγγυητές ? Αλήθεια, μια σκέψη που μου έρχεται, είναι , οι 300 μορφωμένοι της Ελλάδος, να δεχτούν να μπουν εγγυητές για κάποιους Έλληνες που χρωστάνε.Ο καθένας, μια και είναι όλα τόσο καλά , να μπει για 5-8 Έλληνες που χρωστάνε και να τους δώσουν σε αυτούς τους Έλληνες και τον λογιστή τους να τακτοποιεί τις μετέπειτα εκκρεμότητες. Τι είναι αυτά που λέω ? Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ? Τότε γιατί να γίνονται αυτά που λένε οι άλλοι ? ΕΕΕΕΕΕ ? Συνεχίζουμε. Όσοι τώρα, είναι από 50001 € έως 300000 €, πρέπει να αποδείξετε πρώτα, πριν ενταχθείτε στην ρύθμιση και στις δόσεις, ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτά τα δύο, ώστε να εξετάσουμε και τις δόσεις μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Και σκέφτομαι εγώ τώρα, ο διεστραμμένος πολίτης. Μα καλά, δεν φτάνει ο λόγος μας, ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε  ? Πως ο λόγος και μόνο, κάποιων άλλων μορφωμένων ανθρώπων, έφτανε για πολύ πιο σοβαρά θέματα, παρ' όλο που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ? Τι ? Λέω χαζά πράγματα ? Εκείνος ο λόγος, που έδωσαν οι άλλοι,  ήταν διαχρονικός, οπότε έγινε και φερέγγυος ? Και τέλος, όσοι έχετε οφειλές 300001 € και πάνω, πρέπει να δώσετε εμπράγματη ασφάλεια, όπως είπαν, κανένα χωραφάκι, κανένα σπιτάκι, κανένα εξοχικούλι, ή αν δεν έχετε δεν πειράζει, δώστε εγγυητική επιστολή Τραπέζης. 12 δόσεις όπως και για οφειλές που δημιουργήθηκαν για το έτος 2013. Ακριβώς, κύριοι μορφωμένοι, ΚΑΝΕΝΑ θα δώσουν. Όσον αφορά τώρα τα ακίνητα που έχει κάθε Έλληνας. Οι αντικειμενικές αξίες τους θα μειωθούν. Χαρές, που θα κάνει ο κόσμος !!! Και γιατί θα κάνει χαρές ? Γιατί , αφού θα μειωθεί η αξία του ακινήτου,  θα υπάγονται σχεδόν όλοι, πλέον σε φόρο. Καταχάρηκαν όλοι. Πολύ καλές σκέψεις όλες αυτές, την στιγμή που οι 18χτάρηδες, θα φορολογηθούν - αλήθεια με την ξεχωριστή δήλωση ,που θα κάνουν, δεν θα χάσουν και την ασφαλιστική κάλυψη που έχουν από τους γονείς ? Δεν χάνουν και τα φάρμακα που έπαιρναν, σε περίπτωση ασθένειας ? - η ΔΕΗ, θα κάνει από τον Μάιο του 2013, αύξηση στα τιμολόγια κατά 5,6 %, ενώ από Ιούλιο, θα έχει τη δυνατότητα απελευθέρωσης του τιμολογίου. Λεφτά που θα περισσεύουν στον κόσμο !!!!!!. Θα ρέει το χρήμα στις τσέπες και θα μπορούν να τα πληρώσουν όλα. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν τα συσσίτια - έχουμε καταστάσεις, σε προηγούμενες αναρτήσεις, για δωρεάν συσσίτια για όλη την Ελλάδα - πληθαίνουν οι δωρεές των τροφίμων από πολίτες, που συντηρούν άλλους πολίτες. Πληθαίνει και ο κόσμος, που μιας και έρχεται καλοκαίρι και δεν θέλει να κοιμάται σπίτι του, αποφασίζει και κοιμάται στους δρόμους. Όμως, θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Τι να το κάνει, χωρίς Έλληνες. Τρεις και ο κούκος ,όπως λέει η λαϊκή παροιμία θα μείνουμε, αφού κάθε οικογένεια , (αν κάνει κάποιος νέος), αποφασίζει να μην κάνει παιδί ή αν κάνει, θα κάνει μόνο ένα. Και σκέφτομαι, πάλι , εγώ ο καταχθόνιος πολίτης και εχθρός της χώρας μου, βρε μπας και το έχουν βάλει σκοπό εδώ και μερικά χρόνια να εξοντώσουν τους Έλληνες. Πουλάμε και την Εθνική Τράπεζα στην Deutsche Bank, και έκλεισε το μισό πακέτο πώλησης . Αμάν, μου ξέφυγε αυτή η σκέψη, αυτό, δεν έπρεπε να το πω. Πρέπει να το ξεχάσω, όπως το ξέχασαν όλοι, και δεν το λέμε. Να σας πω την αλήθεια, λέτε να μας το κρατάνε για έκπληξη ? Λέτε να μας κάνουν καμιά έκπληξη και με εκλογές ? Συγχωρέστε μου, όμως, για άλλη μια φορά, την ανούσια πολυλογία μου. Σας κούρασα. Καλό μεσημέρι και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι σας..

ΙΔΕΕΣ

Μια παροιμία λέει :  η πείνα τέχνας κατεργάζεται. Εμείς τώρα θα αρχίζουμε να λέμε και η φτώχεια θα πρέπει να κατεργάζεται κάτι. Και σκεφτόμαστε. Υπάρχουν άνεργοι πολλοί. Γιατί αυτοί που κυνηγούν μια παράνομη δουλειά άλλων, δεν την κάνουν νόμιμη για να κερδίσουν όλοι ? Τι εννοώ. Σκουπίδια για βιομάζα, άφθονα. Πεταμένα σίδερα, χαλκός και αλουμίνιο, πλαστικό, άφθονα. Ανακύκλωση υπάρχει. Γιατί δεν δίνει την δυνατότητα ,νόμιμα, σε ανέργους να ασχοληθούν με την συλλογή όλων αυτών των ειδών για ανακύκλωση και να δημιουργήσουμε κρατικά νόμιμα χυτήρια, νόμιμες εταιρείες ανακύκλωσης, όπου εκεί αυτοί οι άνεργοι που θα πηγαίνουν τα υλικά αυτά, θα πληρώνονται ζεστό χρήμα και με αποδεικτικά στοιχεία για την φορολογική τους δήλωση? Θα βγάζουν τόσα πολλά χρήματα ? Όχι, αλλά θα μπορούν να απασχολούνται και να βγάζουν τα προς το ζειν. Δεν θες να δίνεις χρήμα, στους ανέργους, δώστους κουπόνια, αντίστοιχης αξίας,  ώστε να αγοράζουν τρόφιμα για το σπίτι τους, πέρασέ τους σε ηλεκτρονικές καταστάσεις, ώστε να μειωθούν τα άτομα στα συσσίτια. Πούλησε το σίδερο , το χαλκό , το αλουμίνιο, όλα αυτά τα υλικά και βάλε στα ταμεία νόμιμα λεφτά. Αυτή τη στιγμή, από τέτοια είδη, κυκλοφορεί παράνομο χρήμα, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κάθε χρόνο. Κάντο νόμιμο και κέρδισε.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Γιατί στη Χιλή, ένα δικαστήριο δικαιώνει τον κόσμο έναντι σε καναδική εταιρεία και σταματά την εξόριξη χρύσού, από περιοχή, που δημιουργεί πρόβλημα περιβάλλοντος το εν λόγω χρυσωρυχείο, παρ' όλο που βάζει σε κίνδυνο τις εν λόγω χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και που με το χαμηλό κόστος που υπάρχει στην χώρα,  η καναδική εταιρεία, βγάζει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της εν λόγω παγκόσμιας παραγωγής χρυσού ?  Η ........Μήπως και εκεί περιέκοψαν  στον  δικαστή τις αποδοχές του και .............αποσυντονίζεται στις αποφάσεις, του λειτουργήματος, που εκτελεί ?
ΕΕΕ? ΟΕΟ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Η Google δημιούργησε μια καινούργια υπηρεσία για μεταθάνατο διαχείριση των ψηφιακών δεδομένων ενός ατόμου. Ξέρουμε οτι ο καθένας μας μπορεί να έχει κάποια δεδομένα σε φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα. Όλα όσα έχουμε ψηφιοποίηση, μπορεί να τα κληρονομήσει κάποιος τρίτος που γνωρίζουμε ή κάποιος συγγενής μας, μετά από ένα χρονικό διάστημα αδράνειας που θα έχουμε ορίσει εμείς πριν το θάνατό μας. Φτου, φτου, φτου, κούφια η ώρα που το γράφω. Έτσι, μετά την υπηρεσία αδράνειας 3, 6, 9, 12 μηνών έρχεται ο κληρονόμος και παίρνει ολόκληρο ή μέρος των ψηφιακών μας δεδομένων, που του αφήσαμε. Μάλιστα, σε κάτι ανάλογο προσανατολίζονται και άλλες διαδικτυακές εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης.
Όλα καλά βρε παιδιά, αλλά,  για να χαριτολογήσουμε και λίγο. Εδώ στην Ελλάδα, θα έχουμε ένα πρόβλημα. Αν αρχίσουμε και κληρονομούμε ψηφιακά δεδομένα, θα αρχίσουν και οι ψηφιακοί φόροι να πέφτουν βροχή. Τους δίνετε ιδέες, που όσο και αν φανούν παράλογες για τον υπόλοιπο κόσμο,  στην Ελλάδα των τριακοσίων..... Γερμανών είναι απόλυτα λογικές. Τυχεροί είμαστε, βέβαια ?,  γιατί για άλλη μια φορά θα σώζουν την Ελλάδα.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ

Όπως σίγουρα έχετε ενημερωθεί, όλοι φέτος πρέπει τις φορολογικές δηλώσεις να τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά (μέσω ίντερνετ) από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου. Παρ' όλο που κανείς δεν σκέφτηκε, ότι υπάρχει ένα ποσοστό Ελλήνων,  που δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν ίντερνετ ή δεν τους περισσεύουν να πληρώσουν έξω λογιστή ή δεν μπορούν να πάνε στην εφορία στις ουρές,  γιατί θα χάσουν το πολύτιμο, πλέον, μεροκάματό τους, θα δώσουμε κάποιες οδηγίες με τις οποίες θα μπορέσετε να πάρετε τον ' μαγικό ' αυτό κωδικό.
Πατήστε για  ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ (σε μορφή pdf)*.
*Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες
Ακολουθεί η  Υπηρεσία Πιστοποίησης του Τaxis.net  όπου πηγαίνετε στην επιλογή Αρχική εγγραφή και από εκεί ξεκινούν όλα.  Κάνετε την αίτηση ηλεκτρονικά και αφού την καταχωρήσετε σας δίνετε μια ορισμένη προθεσμία να μεταβείτε στην Αρμόδια εφορία για την έγκριση και την παραλαβή του κλειδάριθμου. Τέλος, ηλεκτρονικά, με τον κλειδάριθμο που έχετε ενεργοποιείτε το λογαριασμό σας.
  ******************************
(Σκέψη: Θυμάμαι την γιαγιά μου την Καλή, που μου έλεγε ότι στην χώρα την οποία μεγαλώνω, κάποιοι χρειάζονται, να πάρει κανείς μια βρεγμένη σανίδα και να τους αρχίσει. Πιο μικρός δεν καταλάβαινα το νόημα της φράσης αυτής. Τελικά όσο μεγαλώνω, βλέπω ότι είχε δίκιο. Το θέμα είναι να σκεφτούν, αυτοί οι κάποιοι, ότι πολύ σύντομα, με όλα αυτά, ο κόσμος θα πάρει τις βρεγμένες σανίδες στα χέρια του.)







ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2013

Το περιοδικό PC Magazine και η εταιρεία softline δημιούργησαν ένα πρόγραμμα για τον υπολογισμού του φόρου εισοδήματος του έτους 2013. Η έκδοση αυτή περιέχει τα έντυπα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων[Ε1] και [Ε2] και θα ανανεώνονται μέσω του περιοδικού και τους επόμενους μήνες, ώστε να καλυφθούν τελικά όλες οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Κατεβάζετε και αποθηκευετε τα αρχεία σε μορφή rar και τα ανοίγετε με το winzip σε μια περιοχή του υπολογιστή σας. Κατόπιν μπαίνετε στο αρχείο που έχει δημιουργηθεί και εκτελείται το αρχείο setup.exe Κάντε κανονικά την εγκατάσταση και στο τέλος παρ' όλο που θα ακούσετε ένα ήχο και θα σας βγάλει Merge Error, εσείς πατήστε οκ. Το πρόγραμμα είναι έτοιμο. Οπου έχετε το εικονίδιο που γράφει φόρος εισοδήματος 2013 πατήστε διπλό κλικ για να μπείτε. Μην σταματήσετε. όταν σας βγάλει ένα μήνυμα άρνησης-αποτυχίας. Εσείς πατήστε οκ και μπήκατε. Το πρόγραμμα λειτουργεί.
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ  ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2013

πηγή:greek-news.gr
Λόγω εισαγωγής νέων κωδικών στις φορολογικές δηλώσεις, βρήκαμε πρόγραμμα με άμεση εισαγωγή στοιχείων σε πραγματικο χρόνο, υπολογισμό φόρου εισοδήματος 2013, συμβουλές για αποφυγή λαθών και μείωσης των φόρων. Ανακατεύθυνση στην νέα σελίδα πατώντας  ΕΔΩ
(Μετά 5 δλ/τα πατήστε skipπανω δεξιά)

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ .........

Ψάχνοντας κανείς, βρίσκει. Πλέον αντί να αναπαράγουμε και εμείς συνέχεια αυτά που μεταδίδουν όλοι, αφιερώνουμε κάποιον χρόνο, και ψάχνουμε χρήσιμα για τους καιρούς μας, πράγματα. Έτσι, ανακαλύψαμε κάτι το οποίο δεν έχει βγει και δεν έχει συζητηθεί στον κόσμο. Και γιατί ? Γιατί κάποιοι χάνουν. Τι είναι όμως αυτό που ανακαλύψαμε. Κάποιος ο οποίος έχει κάρτα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. μπορεί, εάν έχει καταναλωτικό δάνειο και οφείλει δόσεις ή έχει σε καθυστέρηση δόσεις, όπως μας είπε υπάλληλος γνωστής εταιρείας, να διαγράψει τους σχετικούς τόκους. Πρέπει, όταν πάει για να πληρώσει, να ζητήσει να πάρουν τηλέφωνο και στην εισπρακτική που μπορεί να έχει δοθεί το δάνειο και να ενημερωθούν για την κάρτα ανεργίας και το αίτημά του αυτό. Μάλιστα, με την συγκεκριμένη κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ, είναι σίγουρο ότι θα ισχύουν και άλλα παραθυράκια, που καλό θα είναι να ρωτήσουμε έναν γνωστό μας δικηγόρο αν έχουμε, για να τα μάθουμε. Πάντως μην το αφήσετε. Ψάξτε το και διαδώστε το. Μιλήστε και γι ' αυτό με τον συνήγορο του καταναλωτή. Μην αφήνετε κανέναν πλέον, να κερδίζει εις βάρος σας.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ

Είναι κάτι που θα μπορούσε να φτιάξει ο καθένας μας. Πηγαίνοντας στα ΕΛΤΑ της περιοχής σας ή στο κεντρικό στην Αθήνα, Απελλού 1, Ταχ. Κώδικας 101 88, και να φτιάξουμε το πρoσωπικό μας γραμματόσημο. Μπορούμε να επιλέξουμε  μια φωτογραφία μας, ή οτιδήποτε είναι δικό μας - δηλαδή ειναι δημιούργημα δικό μας -  να το κάνουμε γραμματόσημο. Μάλιστα, θεωρείται και συλλεκτικό, λόγω της μοναδικότητάς του. Ετσι, αποφάσισα και απόκτησα το πρωτο μου προσωπικό γραμματόσημο.


ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ............ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Κατά καιρούς βάλαμε στο blog μας διάφορα χρήσιμα άρθρα, λόγω της καταστασης που επικρατεί στην Ελλάδα,  όπως όταν κάποιος θέλει να προμηθευτεί δωρεάν τρόφιμα, φαγητό, ρουχισμό κ.λ.π..
Αυτή τη φορά, θα βάλουμε κάποια χρήσιμα, ενοχλητικά τηλέφωνα, που κάνουν αφόρητη την ζωή πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα. Και γιατί την κάνουν ? Γιατί αυτοί οι κύριοι παίρνουν και ενοχλούν τον κοσμάκη, συνέχεια, ό,τι ώρα τους βολεύει, χωρίς να σκεφτούν τα προβλήματα του καθενός, με σκοπό να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να εισπράξουν τα λεφτά των τραπεζών από δάνεια, κάρτες κ.λ.π. Είναι τα σύγχρονα κοράκια ,που λυγουρεύονται ακόμη και το πιο μικρό περιουσιακό στοιχείο κάποιου ανθρώπου, που προσπαθεί να επιβιώσει πλέον , πρώτα και μετά να σκεφτεί την κάθε τράπεζα. Ανακαλύψαμε ότι αυτοί οι κύριοι, δεν σέβονται το νόμο, ότι δηλαδή πρέπει να παίρνουν ένα και μοναδικό τηλέφωνο ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε συγκεκριμένες ώρες. Ανακαλύψαμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα, αν θέλει να απαντήσει στην κλήση τους. Ανακαλύψαμε ότι ο συνήγορος του πολίτη, αλλά και ο συνήγορος του καταναλωτή- στην Λ.Αλεξάνδρας 144, 114 71, Αθήνα,ώρες υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού: 09:00 - 15:00 τηλ.: 210 6460862, 210 6460814-, μπορεί να διευκολύνει σε πολλές περιπτώσεις τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε να απαλλαχθούν από πολλούς τέτοιους μπελάδες, αλλά και να δώσουν μια λύση εφικτή όσο αφορά τα χρέη του καθενός από της τράπεζες. Εμείς, πιο κάτω σας αναφέρουμε ελάχιστες από τις πολλές ιστοσελίδες στο ίντερνετ με τα διάφορα .......... ενοχλητικά τηλέφωνα.


http://www.28910.gr/%CE%95%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3/%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%91/tabid/129/itemId/668/%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD.aspx

http://www.daneiakartes.info/?page_id=327

http://olympia.gr/2012/03/14/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-2/