Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΧΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Αυτές τις μέρες είχαμε κάποιες αποχές στο σχολείο, για λόγους που τα παιδιά είναι σίγουρο δεν καταλάβαιναν. Ταυτόχρονα αυτές τις μέρες, ίσως ακόμη και σήμερα ή αύριο βγαίνει η απόφαση για το κλείσιμο κάποιον σχολών ανα την Επικράτεια και την ενσωμάτωσή τους, σε άλλες σχολές άλλων περιοχών. Κύριοι, μεγάλοι και μορφωμένοι, μήπως θα έπρεπε να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να βάζετε τα παιδιά μπροστά, για να πετύχετε τους σκοπούς σας, αλλά δεν πρέπει και να θυσιάζεται, τις σπουδές κάποιον άλλων μεγαλύτερων παιδιών για το δήθεν καλό τους, ενώ τα ίδια τα παιδιά σας λένε ότι είναι λάθος ?  Μην μας φτάσετε να ......


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ........ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ...ΦΟΡΟΥΣ

Στο Μεξικό το μάσημα της τσίχλας είναι το πιο διαδεδομένο......σπορ. Κάθε Μεξικανός κάθε μέρα μασάει κατά μέσο όρο από 3-6 τσίχλες. Και όταν την βαρεθεί, την πετάει .Που ? Μα στο μεγάλο τασάκι της .Στους δρόμους. Έτσι, οι δρόμοι έχουν πάρει μια κολλώδη πολύχρωμη διακόσμηση, από τσίχλες. Το κόστος καθαρισμού των δρόμων , ετησίως, είναι υπερβολικό. Σε δολάρια φτάνει ανω των  80.000. Έτσι, αποφάσισε το κράτος, και το σκέφτεται πολύ σοβαρά,  να επιβάλλει φόρο τόσο στην εισαγωγή τους, αλλά και πρόστιμο αν κάποιος πετάξει την τσίχλα στο δρόμο μετά το μασημά της. Βρε Μεξικανοί, μην δίνετε ιδέες στους δικούς μας, γιατί μπορεί να δούμε και στην Ελλάδα πολύ σύντομα, τους τσιχλοράμπο. Και όχι τίποτε άλλο, μπορεί και να τους εισάγουμε, γιατί εμείς δεν θα μπορούμε να κάνουμε καλά το καθάρισμα. Άστη τη τσίχλα, τώωωρα. Εδώ θα την βρούμε όταν γυρίσουμε. Πάμε πλατεία ή για καφέ ?

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ... ΚΑΙΡΟΣ

Αυτή τη φορά, είδα ένα περίεργο όνειρο, στο οποίο ήμουν απλά παρατηρητής. Χτες το βράδυ ξάπλωσα λίγο αργά , λόγω του Σαββάτου. Τι το ήθελα ?  Πάλι μπήκα σε μπελάδες με αυτά τα όνειρα. Αυτή τη φορά άρχισα να κατεβαίνω τα σκαλοπάτια του κοινόχρηστου χώρου της πολυκατοικίας μας, μέχρι που ξαφνικά, και αφού είχα κατέβει τρεις ορόφους, βρέθηκα μπροστά σε μια γυάλινη συρόμενη πόρτα, με ένα αλλόκοτο σήμα, με τρία γράμματα από πάνω W.W.Η. . Άνοιξε αυτόματα και καθώς πέρασα μέσα, άρχισα να ακούω συνομιλίες από διάφορα άτομα καθώς έκαναν χειρισμούς σε οθόνες υπολογιστών. Παρ΄όλο, που πρώτα η γλώσσα που μιλούσαν, ήταν μια ξένη γλώσσα, άρχισα να καταλαβαίνω τι έλεγαν. Καθώς γύριζα σε όλη αυτή την αίθουσα, τους άκουγα που μιλούσαν για επιθέσεις σε άλλα κράτη και την αντεπίθεση που έκαναν οι εχθροί. Άρχισα να επεξεργάζομαι τον χώρο και τους τεράστιους πίνακες που υπήρχαν στους τοίχους, με την απεικόνιση της γης. Μετά από λίγη ώρα πρόσεξα ότι υπήρχαν ,αν δεν έκανα κάποιο λάθος, σε ένα ειδικό χώρο κάποιες συσκευές που θύμιζαν τεχνολογία Τέσλα. Πιο κάτω, υπήρχαν διάφορα όργανα που έδειχναν μετρήσεις και κάποια ήταν κολλημένα σε συγκεκριμένα νούμερα 7,2 ή 7,6 ή 7,7. Κάποιες στιγμές, άκουγα που έλεγαν κάποιοι ότι ξέφυγε του ελέγχου  και είχαν ηλεκτρικές κενώσεις νέφους με νέφους. Άκουσα κάποιον που μίλαγε για εισερχόμενα elf. Ολα άρχισαν να τρέμουν γύρω μου, το ίδιο και εγώ .Άκουγα μια απόκοσμη φωνή .......ξύπνα Μανώλη, εννιά η ώρα . Αμάν, η μητέρα μου. Πάλι ξύπνιος. Σηκώθηκα και κοίταξα έξω από το παράθυρο. Ο καιρός ήταν μουντός, σαν να ήθελε να βρέξει, αλλά, δεν  ήξερε αν θα έπρεπε  να το κάνει. Παράπλευρες απώλειες.
Too many secrets.......

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

PlayStation 4

Ναι , καλά διαβάσατε  PlayStation 4. Σας δίνουμε τον Ευρωπαικό σύνδεσμο, για να διαβάσετε όλο το άρθρο    http://gr.playstation.com/home/news/articles/detail/item583780/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-PlayStation-4/

COURSERA - ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Λοιπόν, όποιος θέλει πλέον μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα δωρεάν και να μπορέσει να πάρει και ένα μικρό χαρτί που θα του χρησιμεύσει στην σταδιοδρομία του. Εξηνταδύο κορυφαία πανεπιστήμια παραδίδουν οι καθηγητές τους δωρεάν μαθήματα σε διάφορους τομείς και μπορεί να τα παρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Ήδη πάνω από δύο εκατομμύρια  άτομα παρακολουθούν τα μαθήματα και μορφώνονται. Εμείς σας βάλαμε τον σύνδεσμο και στο κάτω μέρος του blog στα στοιχεία καθημερινότητας, εσείς κάντε τα μαθήματα. Σας τον δίνουμε εδώ και ελπίζουμε κάτι αντίστοιχο, δωρεάν όμως, να το κάνουν και τα δικά μας πανεπιστήμια.

https://www.coursera.org/


HARLEM SHAKE -Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ-

Απάντησαν στο gangnam style και μάλιστα με έναν άλλο χορό που χωρίς αστεία κατακλύζει την Αμερική. Είναι το λεγόμενο Harlem Shake. Πιο περίεργος χορός, αν θεωρήσει κάποιος ότι χορεύουν ή κάνουν ότι τους κατέβει ? Τέλος πάντων. η τρέλα πάει πλέον στους ανθρώπους και όχι στα βουνά. Βρήκαμε μια ήπια έκδοση του harlem shake. Ας τη δούμε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


ZEPELLIN, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ποιός θυμάται τα Zepellin ? Μα φυσικά όλοι. Η  NASA και το υπουργείο άμυνας της Αμερικής ξεκίνησαν και χρηματοδοτούν  το πρωτότυπο σκάφος, δημιουργία της εταιρείας AEROS, όπου λειτουργώντας με υβριδικό τρόπο, θα εξυπηρετήσει κάθε είδους σκοπούς, επάξια. Ομως, αναλυτικότερα σας δίνουμε τους συνδέσμους για να δείτε και να τα μελετήσετε από κοντά.

http://www.aeroscraft.com/#/aeroscraft/4567337667
http://www.aeroscraft.com/#/airship/4565724121
http://www.aeroscraft.com/#/aerostat/4565724133

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Τελικά ο κακόμοιρος ο κοσμάκης, δεν θα την γλυτώσει εύκολα με τα δάνειά του. Ό,τι δάνειο και να είναι.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, -μάθανε τα απίστευτα λαγωνικά μας-, ότι έχει αργήσει κατά πολύ να βγάλει την ρύθμιση για την προστασία των δανείων, ώστε ο κοσμάκης έχοντας ένα δάνειο, να μπορέσει και να δει τι θα κάνει και πως θα γλυτώσει το σπίτι του, το αυτοκίνητό του, το dvd,  την πλάσμα tv κ.λ.π.. Όμως, από ότι βλέπουμε δεν θα προλάβει και ενδέχεται να τα χάσει όλα. Πως ? Ακούστε τι έχουν σκεφτεί να κάνουν οι Τράπεζες, που έχει διάφορα δάνεια ο κόσμος. Πρωτίστως, τα δάνεια που δεν πληρώνονται, δηλαδή αυτά που δεν κερδίζουν, και που τα ονομάζουν κόκκινα δάνεια, ότι μορφής και να είναι και για οποιοδήποτε 'προιόν', σκέφτονται να τα δώσουν, δηλαδή να τα πουλήσουν στα λεγόμενα Func. Οταν ρωτήσαμε και μας είπαν τον όρο, είπαμε, δηλαδή τι σημαίνει αυτό ? Και πήραμε την απάντηση ότι για να μην χάσει η Τράπεζα θα πουλήσει τα μη κερδοφόρα δάνειά της σε ιδιώτες. Έτσι, πλέον όποιος χρωστάει, δεν θα χρωστάει σε πιστωτικό ίδρυμα, όπου μπορεί να βγει και κάποιος νόμος προς όφελος αυτών που έχουν δανειστεί, αλλά σε ιδιώτη, ο οποίος είναι σίγουρο ότι για να βγάλει κέρδος, θα κινήσει διαδικασίες είσπραξης, όπου εκεί είναι πολύ πιο εύκολο να χάσει κάποιος κάτι, για το οποίο έχει πάρει δάνειο.
Τώρα φταίω εγώ να σας θυμίσω, αυτό που είχαμε πει από το 2011 σαν κίνηση ματ, προς τις Τράπεζες, και που έπρεπε ο κοσμάκης να έχει κάνει για να τον παρακαλάνε και όχι να παρακαλάει ? Ανάρτηση 12-2-2013(κάντε ματ με μια κίνηση, να βάλουν μυαλό(αρχείο 20-11-2011))
Αν συμβούν όντως αυτά που λένε και δεν είναι εκφοβισμοί ή λόγια, δείτε πως θα προετοιμαστείτε.
Κύριοι μορφωμένοι, σε καταστάσεις όπως της χώρας μας, όποιος θέλει να βοηθήσει και όχι να ληστέψει (στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος), μπορεί να πει για παράδειγμα, όσοι έχετε δάνεια, για 2 χρόνια πληρώστε στις τράπεζες πολύ χαμηλές δόσεις, όποτε μπορείτε και αν μπορείτε.

Η ΑΟΡΑΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Πόσοι έχετε δει το έργο Πόλεμος των Αστρων ? Υπήρχαν οι καλοί με την έκφραση may the force be with you, αλλα υπήρχαν και οι κακοί που ανήκαν στην άλλη πλευρά, την λεγόμενη Dark side. Ετσι λοιπόν και στο ιντερνετ υπάρχει και η άλλη πλευρά του .Το λεγόμενο Dark Web. Το βρίσκουμε και με άλλες ονομασίες darknet, ή Deep Web ή Hidden Web . Τι είναι  ? Με απλά λόγια είναι όλος ο κόσμος του ιντερνετ που δεν θέλει να φαίνεται. Και γιατί ? Γιατί εξυπηρετεί το πλείστον, παράνομες ή απαγορευμένες δραστηριότητες. Από το να αγοράσεις ή να πουλήσεις ή να νοικιάσεις. Ακριβώς , όλα αυτά που φαντάζεται ο καθένας και που δεν χρειάζεται να πούμε. Το περιεχόμενο αυτού του ίντερνετ, αναφέρεται σε σελίδες που δεν υπάρχουν, δεν ανακαλύπτονται και η πρόσβαση υπάρχει από πολύ λίγους. Κάποιος που θα προσπαθήσει να μπει από κάποια πύλη, χωρίς να ξέρει που βαδίζει και χωρίς να έχει αρκετές γνώσεις, θα βρεθεί μπροστά σε σελίδες, που παρακολουθούνται από ξένες δικαστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αστυνομίας,  λόγω της παρανομίας τους. Συνήθως, ο χρήστης δεν γνωρίζει την αυτόματη ανακατεύθυνση σε παράνομη ιστοσελίδα και έτσι αρχίζει η περιπέτεια. Ο χρόνος εντοπισμού σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά μικρός. Ετσι, η πιθανότητα να δείτε, να σας χτυπάνε την πόρτα του σπιτιού σας , μετά από μερικές μέρες, λόγω ότι παρανομήσατε χωρίς να το ξέρετε, μην το θεωρήσετε διόλου απίθανο. Ενα μέρος του συγκεκριμένου ίντερνετ, είναι προσβάσιμο από ένα δίκτυο (δεν λέμε το όνομά του, εμείς τουλάχιστον, γιατί ίσως παιδιά που διαβάζουν το blog, να δελεαστούν να το χρησιμοποιήσουν) το οποίο είχε πρωτοχρηματοδοτηθεί από το εργαστήριο ναυτικών ερευνών των Η.Π.Α την περίοδο του έτους 2002. Το περίεργο είναι ότι το δίκτυο αυτό, ενώ χρησιμοποιείται και για νόμιμους σκοπούς, καλύπτει με την ισχυρή ανωνυμία που προσφέρει, ένα άλλο παράνομο δίκτυο. Στο Dark Web υπάρχει το The Hidden Wiki που δίνει τις καταχωρήσεις των διευθύνσεων URL για να διευκολυνθεί η χρήση του Dark Web. Ελπίζουμε ότι εκτός από τις ξένες υπηρεσίες που βρήκαμε ότι το παρακολουθούν αυτό το δίκτυο και οι δικές μας υπηρεσίες αστυνόμευσης να έχουν πάρει τα μέτρα τους. Και άν, δεν τα έχουν πάρει, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσετε, για να μπορέσετε να βρείτε από εκεί, πιο εύκολα, κάποια άτομα ή οργανώσεις που τα χαρακτηρίζουμε φαντάσματα και που μπορεί από εκεί να προμηθεύονται πάαααααρα πολλά πράγματα αλλά να βρείτε και με ποιούς άλλους μπορεί  να συνεργάζονται ?
Ε? ΟΕΟ.

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ

Τελικά δεν γίνεται, θα το πω. Έχω δει κάποια όνειρα, αυτό το χρονικό διάστημα ,αλλά αυτό μου έκανε εντύπωση.Κυριακή βράδυ λοιπόν, ξάπλωσα και βλέποντας τηλεόραση, σιγά σιγά με πήρε ο ύπνος. Ξαφνικά μέσα στο όνειρό μου, πετάχτηκα πάνω γιατί άρχισα να ακούω διάφορους ακαθόριστους ήχους. Πάρα πολλούς και σε διάφορες γλώσσες. Βρέθηκα σε ένα διάδρομο, που με οδήγησε σε έναν προθάλαμο, που από την έξω μεριά έγραφε σε ξένη γλώσσα, 'θάλαμος αναγνώρισης μαγνητικής υπογραφής'. Αμέσως σκέφτηκα ότι ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός, όντως έχει μια μοναδική ηλεκτρομαγνητική υπογραφή, άρα και μια μοναδική αναγνώριση για το κάθε άτομο. Οπότε, έπρεπε να μπω στο θάλαμο για να περάσω στην άλλη πλευρά. Όντως μπήκα και σε κλάσματα δευτερολέπτου βρέθηκα στην άλλη πλευρά. Έβλεπα γύρω μου να υπάρχουν απίστευτα μηχανήματα, που μόνο σε ταινίες ίσως να τα έχουμε δει. Υπήρχε και μια τρισδιάστατη απεικόνιση της γης. Ακούγονταν ομιλίες σε όλες τις γλώσσες, και από ότι κατάλαβα, γινόταν καταγραφή από όλο τον κόσμο στις συνομιλίες των ανθρώπων. Και αυτό, γιατί έβλεπα όταν εμφανιζόταν μια ομιλία,να μαρκάρονται λέξεις σαν να είναι κωδικοί, να εμφανίζεται ένα νούμερο που λογικά ήταν τηλεφώνου, σταθερό η κινητό, και στο χάρτη έμπαινε μια κουκίδα σαν στίγμα από που προέρχεται με τα στοιχεία του κατόχου. Σε αρκετές περιπτώσεις, πρόσεξα ότι σε άλλες οθόνες, γινόταν και προσπάθεια ανάκτησης εικόνας, είτε από δορυφόρο (από ότι κατάλαβα), είτε από  κάμερες που βρίσκονταν ανά τον κόσμο. Στις περιπτώσεις αυτές, έβλεπα να μαρκάρεται, το άτομο που τηλεφωνούσε και να το ακολουθεί η κάμερα, λες και έπαιζε σε ταινία. Για να μην σας τα πολυλέω, είδα και χιλιάδες άλλες λεπτομέρειες, όπως όταν κάποιος που ενεργοποίησε το κινητό του, ήρθε μια καταγραφή σαν φαξ που έδειχνε τα πάντα για την σύνδεση, ακόμη και φωτό από πολύ γνωστά άτομα της χώρας.Κατάλαβα, ότι τα πάντα που λέμε και κάνουμε, καταγράφονται κάπου. Κοίταξα γύρω μου μήπως ανακαλύψω  που βρισκόμουνα. Είδα μια επιγραφή πάνω από τις τεράστιες οθόνες που έλεγαν Global Ec......... Καλά, αυτό το ξυπνητήρι το μισώ. Πάλι στο καλύτερο κόπηκα. Βρε, μπας και πρέπει να προσέχω τι λέω και τι κάνω πλέον ? Βρε μπας και ξέρουν τι θα γίνει, τα κάνανε πλακάκια, και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ?
Too many secrets .....

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 1 - 0

Τα είπαμε με το πρώτο θέμα. Ας δούμε λίγο το δεύτερο. Είπαν, δεν το λέμε εμείς, οτι οι άνεργοι στην Ελλάδα είναι πλέον 4.690.163 και οι εργαζόμενοι 3.642.102 .Είναι λογικό ? Μήπως όταν είσαι άνεργος παίρνεις περισσότερα χρήματα από όταν εργάζεσαι και βάλθηκε όλος ο Ελληνικός λαός να μπει στην ανεργία ? Μήπως δίνουν, όταν είσαι άνεργος, δωρεάν κινητό smartphone ? Οχι βέβαια. Μήπως, είναι γιατί παίζουμε στην έδρα μας και δεν πρέπει να χάσουμε ? Για να το αναλύσουμε στο δικό μας μικρόκοσμο. Εγώ στο σχολείο, όπως και άλλα παιδιά, κάποιε φορές ή άλλοι ακόμη και καθημερινά ψωνίζουν πράγματα από το κυλικείο.Δίνουμε χρήματα και παίρνουμε το προιόν. Με την σειρά της η κυρία από το κυλικείο πληρώνει σε χαμηλότερες τιμές τα προιόντα που αγοράζει και μας δίνει, και με τα υπόλοιπα που της μένουν, με ένα κομμάτι πληρώνει τις υποχρεώσεις της και με ένα άλλο κομμάτι καταναλώνει διάφορα άλλα πράγματα. Αυτό λογικά πηγαίνει αλυσίδα, και έτσι κινούνται τα χρήματα. Αρα, αυτό συμβαίνει και σε ευρεία κλίμακα, γι' αυτό λογικά υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και το κράτος. Ας υποθέσουμε, ότι το 60 % από τους γονείς των παιδιών, για τον  Χ λόγο σταματούν να δουλεύουν. Συνέπεια το 60% των παιδιών να μην αγοράζει από το κυλικείο, με προέκταση το κυλικείο να μειώσει τα χρήματα που έβγαζε κατα 60%,  με συνέπεια η κυρία του κυλικείου να πληρώνει τις υποχρεώσεις της και να καταναλώνει κατά 60 % λιγότερο, με συνέπεια να φτάσει να χρωστάει. Ολα καλά μέχρι εδώ. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε τα πράγματα και να αντιστραφεί η κατάσταση αυτή,αλλά και τα παιδιά που δεν αγοράζουν πλέον να μην φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν μια μπουκιά από αυτό που αγοράζουν οι συμμαθητές τους για να φάνε ? Λύσεις ? 1) Η κυρία που έχει το κυλικείο να το πουλήσει για να γλυτώσει και αυτή. Λάθος λύση γιατί τα παιδιά δεν θα έχουν που να ψωνίσουν. Θα αναγκάζονται να παίρνουν από έξω και να το πληρώνουν πιο ακριβά. 2) Να το πουλήσει σε κάποιον άλλον και αυτός αν μπορεί να τα βγάλει πέρα, έχει καλώς. Λάθος, γιατί αναπαράγουμε το πρόβλημα και δεν ξέρουμε τι θα κάνει όταν δει οτι δεν βγαίνει αλλά και ότι δεν μπορεί να καλύψει ακόμη και την αγορά που έκανε. Λογικά, θα αυξήσει τις τιμές, οπότε το 60% πιθανόν να γίνει και 70% ή και 80 %. 3) Να ζητήσει η κυρία του κυλικείου, σύμφωνα με τα νεα πλέον, χρήματα που εισπράττει, από όλους τους υπόλοιπους που αγοράζει και που καταναλώνει, να μειώσουν όλοι τόσο τις τιμές τόσο, όσο έχει χάσει 60%, ώστε να έρθουμε έτσι στα πρώτα επίπεδα. Καλό ακούγεται, αλλά κάποια παιδια δεν τρώνε, διαιωνίζεται το πρόβλημα, και θα συμφωνήσουν όλοι να μειώσουν τις τιμές ? Αλυσίδα βλέπεις. 4) Να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι, τα παιδιά, σε μια αίθουσα, και με την βοήθεια των καθηγητών μας, προιόντα ότι μπορεί να φτιάξει ο καθένας και εκει που είναι καλύτερός εκεί θα στραφεί, έτσι ώστε να τα πουλάμε στις αυξανόμενες εκδηλώσεις πλέον που θα κάνουμε και στους γονείς μας, αλλά να ανοίξουμε και την είσοδο να μπαίνει ξένος κόσμος και να ψωνίζει. Θα προσέξουμε την ποιότητα και την διαφήμιση ώστε να έχουμε κέρδη. Ετσι, θα βοηθήσουμε και τα παιδια που δεν τρώνε, να φάνε, και την κυρία στο κυλικείο μας, με την οποία θα έρθουμε σε προσωρινή συννενόηση, να μειώσει και λιιιίγο τις τιμές, αφού έχει ζητήσει και αυτή με την σειρά της την λιιιίγη μείωση από όλους τους υπόλοιπους που συναλλάσεται. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Εμείς τα παιδιά θα τα καταφέρουμε. Εσείς ?

ΑΝΕΡΓΙΑ ( ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ)
ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ ----- = 61 %
25 -  35 ΕΤΩΝ ----- = 36 %


ΕΛΑ,ΤΩΡΑ, ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ...........

Ταυτόχρονα με τις  μέρες, που αντέγραφα και έφτιαχνα το καινούργιο ιστολόγιο, παρακολουθούσα και όσα γίνονταν και όσα έλεγαν, οι μεγάλοι και διαβασμένοι, αυτής της ταλαίπωρης χώρας που λέγεται Ελλάδα. Παρατήρησα κάποια πράγματα, που στα αυτιά μου φαίνονται περίεργα. Έτσι λοιπόν, ένα από αυτά που άκουγα από πάρα πολλούς διαβασμένους και μορφωμένους μεγάλους , να λένε, είναι ότι : Τώρα, ότι έγινε, έγινε. Μην κοιτάτε πίσω και ποιος φταίει .Τώρα τι κάνουμε για να σώσουμε την Ελλάδα. Και λέω εγώ τώρα. Αν δεν κοιτάξουμε και πιο πίσω για να αποδώσουμε ευθύνες, ( από όλους ακούω ότι φτάσαμε σε αυτήν τη κατάσταση, γιατί όσοι έχουν περάσει από ένα μεγάλο κτήριο στο Σύνταγμα, και κάποια άλλα γύρω γύρω, εδώ και 25 χρόνια, άφησαν να συμβούν όλα τα έκτροπα που ανακαλύπτονται), και ευθύνες όχι του τύπου, βάλτε τους φυλακή ή όπως κάποιοι λένε ότι έπρεπε να τους κρεμάσουμε, αλλά του τύπου δικαίου, τότε έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό και θα συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία. Τι σημαίνει αυτό ? Αφού όλοι εσείς , (πόσοι διαβασμένοι έχουν περάσει από όλες τις θέσεις που ευθύνονται, 1500 , 2000, 5000 ) αφήσατε και εξελίχθηκαν τα πράγματα έτσι και δεν μπορούσατε να βρείτε μέσα σε 25 χρόνια (ελάχιστο) όλες αυτές τις ρεμούλες, όπως λένε, αλλά έπρεπε να έρθουν οι ξένοι για να τα βρούμε, τότε σε εσάς που ευθύνεστε, και τους πριν και τους τώρα, να τους δώσει το κράτος από 700 € κάθε μήνα για να ζουν, ένα σπίτι 80 τετραγωνικών, ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικά και όλα τα υπόλοιπα που έχουν σε κινητά, ακίνητα, μετρητά, ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή επένδυσης να τα ρίξουμε στο χρέος μας, για να γλυτώσει η Ελλάδα, όπως λένε και διαλαλούν οι διαβασμένοι μας. Ορίστε ? Πώς είπατε ? Αν είναι δυνατόν να μπορούν να ζήσουν μόνο με αυτά ? Έχουν περισσότερες υποχρεώσεις.Μα και κάθε Έλληνας έχει περισσότερες υποχρεώσεις από αυτά που εισπράττει, αλλά βάζει συνέχεια το χέρι στην  τσέπη για την Ελλάδα. Όλους τους γέννησε μια μητέρα, κανείς κύριοι διαβασμένοι και συνάμα και  μορφωμένοι, δεν είναι ξεχωριστός. Όχι τίποτε άλλο, αν πούμε ότι έγινε έγινε, το ίδιο θα πρέπει να πείτε και σε κάθε ένα που κλέβει πλέον για να ζήσει, το ίδιο πρέπει να πείτε σε κάθε έναν επιχειρηματία για τα χρέη που έχει, το ίδιο πρέπει να πείτε σε όλους όσους κατασπατάλησαν τον εθνικό πλούτο και να τους τα χαρίσουμε, το ίδιο πρέπει να πείτε σε κάθε περίπτωση που είναι γενικά παράνομη. Σας θυμίζω, λοιπόν, και σας καλώ να δείτε και να ξαναδιαβάσετε, ένα άρθρο που έγραψα σχετικά με το τι είναι ελευθερία ,δικαιοσύνη και άνθρωπος (12-2-2013 ΆΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ). Για ρίξτε κάποιοι μια ματιά, γιατί από ότι φαίνεται οι μεγάλοι διαβασμένοι και μορφωμένοι, γνωρίζετε τις λέξεις αλλά έχετε ξεχάσει την σημασία τους. Επειδή σας κούρασα, με την πολυλογία μου σας εύχομαι καλό μεσημέρι.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ, Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, ΤΟ ΠΑΣΧΑ ?

Καλημέρα σε όλους. Ας ξεκινήσουμε λίγο light, όπως θα έλεγαν πολλοί, γιατί σήμερα θα έχουμε δύο τρία άρθρα που θα τσιγκλίσουν κάποιους. Ας δούμε λοιπόν, πότε πέφτουν κάποιες εορτές (και εθνικές) μέσα στο 2013. Βλέπετε παρ' όλο τα προβλήματά μας, ο Έλληνας την θέλει και τη γιορτή του. Έτσι έχουμε:

Τελώνου & Φαρισαίου(αρχή ) Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013
Του Ασώτου:
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013
Τσικνοπέμπτη:
Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013
Της Απόκρεω:
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013
Της Τυροφάγου:
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013
Καθαρά Δευτέρα:        Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013
Α' Χαιρετισμοί:
       Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013
Θεόδωρου Τήρωνος (Σαβ):
       Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013
Κυριακή της Ορθοδοξίας:
       Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013
Κυριακή των Βαΐων:
       Κυριακή, 28 Απριλίου 2013
Το Αγιον Πάσχα:
       Κυριακή, 5 Μαΐου 2013
Δευτέρα Διακαινησίμου:      Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013
Κυριακή του Θωμά:
     Κυριακή, 12 Μαΐου 2013
Της Αναλήψεως (Πέμπτη):      Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013
Κυριακή της Πεντηκοστής:
     Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013
Δευτέρα Αγ. Πνεύματος:
    Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013
Των Αγίων Πάντων:
    Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013
Και από πλευράς εθνικών εορτών :
25η Μαρτίου: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013
28η Οκτωβρίου:
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013
17η Νοέμβρη:
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013
Πρωτομαγιά:
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013
Μεταμόρφωση Σωτήρος:
Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013
Κοίμηση της Θεοτόκου:
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013
Τα Αγια Θεοφάνια:
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013
Χριστούγεννα:
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013
Πρωτοχρονιά Επόμενου Έτους:
Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΣΤΕΡΟΕΔΗΣ DH14 ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΗ

Παραθέτουμε πιο κάτω την απευθείας σελίδα για το πέρασμα του αστεροειδή. Ξυστά γλιτώσαμε την πετριά.
http://www.nasa.gov/topics/solarsystem/features/asteroidflyby.html



ΒΡΟΧΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Meteorite crash in Russia από stefanelonikitelo
 
 Το βίντεο που είδατε είναι από βροχή μετεωριτών που έπεσαν σήμερα το πρωί στις 9 και 26 τοπική ώρα στη Ρωσία, στα Ουράλια, . Προκάλεσαν εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά τζάμια από κτήρια και σχολεία, και να υπάρχουν τραυματισμοί σε 100 άτομα περίπου. Συγκεκριμένα ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ.  Μετεωρίτες ?????? Αυτό έχει ανακοινωθεί.
Εμείς τώρα ας γυρίσουμε στο μάθημα, γιατί κοντεύει 10 ώρα και τελείωσε και το διάλειμμα.
(Πρώτη αναμετάδοση είδησης μέσω κινητού)



Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Δυστυχώς οι ληστείες έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Η αστυνομία, κάνει ότι μπορεί αλλά δεν είναι δυνατόν να προλάβει τόσα περιστατικά που συμβαίνουν, μαζί με όλα τα άλλα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας (πορείες, βομβιστικές ενέργειες, απεργίες, κλείσιμο εθνικών οδών κ.λ.π). Έτσι, για να αρχίσουμε λίγο να κάνουμε μια μικρή πρόληψη, όσο μπορούμε , εμείς οι πολίτες στα σπίτια μας, ψάξαμε και βρήκαμε το εγχειρίδιο που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να συνεννοούνται πριν σας κλέψουν ή ενώ σας έχουν παρακολουθήσει. Εξετάσεις , μη ρωτήσετε αν δίνουν, γιατί τις δίνουν με το να μπαίνουν στο σπίτι του καθενός. Σας δίνουμε πιο κάτω σε φωτογραφίες, ένα μέρος από το λεξικό τους και της ερμηνεία τους.
















Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα μικρό δείγμα που έχει διαρρεύσει. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και άλλα σημάδια ή τρόποι που συνεννοούνται μεταξύ τους . Πάντως, κοιτάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα κουδούνια σας , την πόρτα σας. Αν τύχει και δείτε κάτι περίεργο , καθαρίστε το. Προσοχή, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Προσοχή αν κάποιος σας ακολουθεί, αν μπαίνει μαζί σας στην πολυκατοικία ή στο ασανσέρ, αν σας ρωτάνε περίεργα πράγματα άγνωστοι για την πολυκατοικία σας, μην ανοίγετε σε άγνωστα άτομα ή σε αυτούς που θέλουν να κολλήσουν διαφημιστικά, προσέχετε ηχητικούς συνδυασμούς σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή όταν μπαίνετε και βγαίνετε από την πολυκατοικία, προσοχή σε σταθμευμένα οχήματα με άτομα μέσα για μέρες στην περιοχή σας. Γενικώς φυλάξτε τα ρούχα σας για να μείνουν τουλάχιστον τα μισά. Καλό απόγευμα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Με αφορμή την σημερινή μέρα, αλλά και το ότι σας αμελήσαμε λίγο, θα ξεκινήσουμε να γράφουμε το πρώτο μας άρθρο. Ετσι, μια και η σημερινή μέρα είναι η παγκόσμια μέρα για τους ερωτευμένους (χρόνια πολλά στους εορτάζοντες) θα σας γράψουμε και ποιες άλλες μέρες του μηνός Φεβρουαρίου γιορτάζονται παγκόσμια. Εχουμε λοιπόν :

- 02 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Υδροβιότοπων
- 04 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
- 07 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο
- 08 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Γάμου
- 14 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων
- 15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου
- 20 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης
- 21 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
- 21 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού
- 22 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης
- 28 Φεβρουαρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

FOR THE BIRDS (19-1-2013)






ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (5-1-2013)


Και να που τελειώνουν οι γιορτές. Ξαναρχίζουμε το σχολείο και μαζί με αυτό, ξαναρχίζουν και τα περίεργα όνειρα. Αυτή τη φορά, ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα στο όνειρο που είδα. Δούλευα,(στο όνειρο πάντοτε), για μυστικές υπηρεσίες άλλης χώρας. Ήμουν αυτός, που μετά από μια συνάντηση που είχα με ανώτερο στέλεχος, των υπηρεσιών,  πήρα την εντολή να βάλω σε λειτουργία, εννέα πράκτορες σε ανώτερες πολιτικές και κοινωνικές θέσεις ώστε μέσα σε πέντε χρόνια συνολικά, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κλίμα αποσταθεροποίησης της περιοχής, για να μπορέσουμε ίσως να δημιουργήσουμε και μια σύρραξη, πρώτα εσωτερικά και μετά θα περιελάμβανε τρία κράτη. Έτσι, θα μπορούσαμε κατόπιν να επέμβουμε, λόγω διάλυσής τους και να επωφεληθούμε τον πλούτο τους, σχεδόν τζάμπα. Το ίδιο , είχε γίνει και σε άλλη μια περίπτωση, όπου έως το τέλος του 2000, έπρεπε να καταφέρουμε να ελέγξουμε μια τεράστια χώρα. Και είχαμε πετύχει. Όπως και τότε , έτσι και τώρα, χρησιμοποιήσαμε πράκτορες εκπαιδευμένους σε χώρα της κεντρικής ευρώπης. Όλα ξεκίνησαν και τώρα από το ίδιο βουνό, από το ίδιο κάστρο εκπαίδευσης, όπως τότε. Όλοι οι πράκτορες θυμούνται την μεγάλη εικόνα, καθώς έμπαιναν στο κάστρο. Βλέπεις, από μικρή ηλικία είχαν μεταφερθεί εκεί για να εκπαιδευτούν.Εκπαίδευση στην αντίστοιχη γλώσσα, νοοτροπία, της κάθε χώρας  που έπρεπε να διοχετευθούν. Πρέπει να σκέφτονται και να δρουν 100 % σαν πολίτες της χώρας, για να μην γίνουν ποτέ αντιληπτοί.Να δημιουργήσουν μια φυσιολογική ζωή, σαν να είναι γνήσιοι πολίτες της χώρας.  Αυτή τη φορά, πρέπει από τους εννέα πράκτορες να θυσιάσω τους επτά, μεγάλος αριθμός αλλά αναγκαίος. Θα είναι τα απολωλότα πρόβατα για να περάσουν απαρατήρητοι οι άλλοι δύο. Θα ανέβουν στην εξουσία και μετά όλα είναι εύκολα . Βλέπεις, σε αυτή την χώρα τα πράγματα θα είναι πανεύκολα, γιατί όπως είχε πει και  ένας φιλόσοφος με το όνομα Θουκυδίδης, οι πολίτες αυτής της χώρας, είναι θεατές του λόγου και ακροατές των πράξεων. Σήκωσα το δορυφορικό τηλέφωνο και ξεκίνησα την πρώτη φάση. Πήρα τον Σ.........  Α, ρε ξυπνητήρι. Πάλι στο καλύτερο ξύπνησα. Αυτή τη φορά, είχα πρώτα το ξυπνητήρι και μετά την μητέρα μου. Με φωνάζει να σηκωθώ να ετοιμαστώ για τα κάλαντα.
Too many secrets ........

ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ. ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ? (5-1-2013)




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ?(31-12-2012)








ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.



ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ? (ΑΡΧΕΙΟ 24-12-2012)



Καλημέρα , να τα πούμε ?




Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα

22-12-2012 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΧΤΕΣ (ΑΡΧΕΙΟ 20-12-2012)


Τελικά, ο κόσμος δεν τελειώνει χτες. Σας βάζουμε πιο κάτω τον σύνδεσμο για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο, αλλά και να δείτε και το σχετικό βίντεο. Μην το σκέφτεστε λοιπόν .Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, ο κόσμος τελειώνει σε 4.5 δισεκατομμύρια περίπου χρόνια. Οπότε, έχουμε καιρό ακόμη.

http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/14dec_yesterday/

Εκτός από το βίντεο που θα δείτε, επειδή πλέον χρόνος υπάρχει, εξερευνήστε και τα άλλα βίντεο που θα εμφανιστούν.

Στον πιο κάτω σύνδεσμο, θα βρείτε απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις, που ίσως έχετε.

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html#end

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΡΧΕΙΟ 18-12-2012)


Σήμερα ξύπνησα με πυρετό και δεν πήγα σχολείο. Βλέπετε φταίει και το όνειρο που είδα. Μου ανέβηκε ο πυρετός από την αδικία που είδα.... στο όνειρο. Λοιπόν, ας αρχίσουμε. Χτες σας έλεγα για κάποιους οικογενειακούς υπολογισμούς. Επηρεασμένος λοιπόν και από αυτό, είδα στο όνειρό μου ότι ήμουν ελεγκτής τροφίμων. Μου είχε ανατεθεί να διαπιστώσω αν κάποιες τεράστιες προμήθειες, από ρύζι , μακαρόνια,  λάδι, κονσέρβες  και πολλά άλλα προϊόντα , υπήρχαν σε 8 τεράστιες αποθήκες σε όλη την Επικράτεια και που έπρεπε να βρίσκονται εκεί, επειδή χορηγούνται δωρεάν, από άλλα κράτη, για έκτακτες καταστάσεις, όπως όταν ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τρόφιμα. Άρχισα τον έλεγχο και βρισκόμουν  από αποθήκη σε αποθήκη σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το αποτέλεσμα σε όλες τις αποθήκες ίδιο. ΑΔΕΙΕΣ. Ζήτησα τα χαρτιά για να ελέγξω τι έγιναν όλα αυτά τα τρόφιμα, που είχαν έρθει πριν τρία χρόνια, περίπου, στις αποθήκες αλλά, με λήξη αρκετά μεγαλύτερη. Δεν έβγαζα άκρη ποιος πήρε τι, που το πήγε και γιατί. Το μόνο που μου έδωσε την απόδειξη, για το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των τροφίμων πουλήθηκε και τα χρήματα διοχετεύθηκαν παράνομα σε κάποιους, ήταν ότι στο κάθε χαρτί, στο κάθε δικαιολογητικό,  στο τέλος, κάτω από τις υπογραφές, υπήρχαν και τρεις υπογραφές χρ....... Ελα ρε μάνα. Συνέχεια στο καλύτερο με κόβεις. Ώρα που βρήκες να πάρω το αντιπυρετικό. Too many secrets......

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (ΑΡΧΕΙΟ 17-12-2012)


Λόγω ημερών σας δίνουμε κάποια  cd με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια να ακούσετε. Τον τρόπο για να τα κατεβάσετε τον έχουμε πει αρκετές φορές. Ελπίζουμε να σας αρέσουν, Και να θυμάστε πάντοτε,  μετά την προσωπική χρήση και μόνο,  της μουσικής από το download, που θα κάνουμε, μετά πρέπει να διαγράψουμε την μουσική από τον υπολογιστή μας. Δεν είναι σωστό κάτι που ανήκει σε άλλον να το εκμεταλλευόμαστε εμείς, συνέχεια, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του.

All i want for Christmas 

 http://ul.to/86ypyevi
Παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων από Κρήτη, Πελοπόννησο, Χίο, Πάρο, Δωδεκάνησα , Θράκη κ.λ.π. 

http://turbobit.net/fb2k8hu3olhf.html 
Top 40 Xmas Party Hits 

http://uload.to/szt5n0r1k809

Dj Noel Play House Cristmas

http://turbobit.net/7eij9nlothza.html

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ (ΑΡΧΕΙΟ 15-12-2012)





Μετά την σύντομη ιστορία της Ελλάδας, θα κάνουμε έναν υπολογισμό για το πόσα χρήματα χρειάζεται μια τυπική Ελληνική οικογένεια το μήνα για να ζήσει. Αυτό το κάνουμε για να καταλάβουν όσοι ζουν εκτός Ελλάδος , τι γίνεται στην χώρα μας. Από ότι καταλαβαίνω στο εξωτερικό δεν λένε στον κόσμο τα πράγματα όπως είναι , αλλά όπως θέλουν να είναι. Έτσι λοιπόν, για τα προϊόντα μας, θα πάρουμε τιμές σημερινές από ένα 100% Ελληνικό πλέον σούπερ μάρκετ, (εξαγοράστηκε πρόσφατα από Έλληνα επιχειρηματία) που το όνομά του αρχίζει από C και τελειώνει σε r. Θεωρείται ότι έχει τις πιο φτηνές τιμές και κάνει και πολλές προσφορές.Η έρευνα αυτή μας πήρε περίπου 17 μέρες να την τελειώσουμε και θα δούμε και τα αποτελέσματά της. Οικογένεια θα έχουμε την πιο τυπική μέση Ελληνική οικογένεια, με δύο γονείς (ο ένας καπνιστής) και δύο παιδιά με ηλικίες 14 και 9 ετών. Δεν βάζουμε οικογένεια με μωρά ή πολλά παιδιά, γιατί κάποιοι θα θεωρήσουν ότι αυξάνουμε επίτηδες τα έξοδα.Και ξεκινάμε:
Πάγια καθημερινά έξοδα μιας οικογένειας ημερησίως.
Ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, φαγητό, μετακινήσεις. Αναλυτικά :
Ρεύμα 68 € (Ανα 2 μήνες ο λογαριασμός 136 €) χωρίς το νέο φόρο ,(υποθετικά εξαιρείται του φόρου ελάχιστο 324 €  σε 71 τμ σπίτι)
Νερό  17,25 € (Ανα 4 μήνες ο λογαριασμός 69 €)
Τηλέφωνο σταθερό (Ανα μήνα 27 €)
Κινητά τηλέφωνα 2 (ένα ο γονέας και ένα το ένα παιδί)- (Ανα 1 μήνα με τις προσφορές στην καλύτερη περίπτωση 20€)
Μετακίνηση (1 αυτοκίνητο 70 € βενζίνη στον 1 μήνα με καθημερινή διαδρομή 15 χιλιομέτρων ) + (15 εισιτήρια για διαδρομές μέσα στον 1 μήνα, τα 4 άτομα,  με δημόσιες συγκοινωνίες -πολύ επιεικώς-)
Μερικό σύνολο  Α =  217,25 €
Βασικά προϊόντα διατροφής και υγιεινής (Αγορές σούπερ μάρκετ μηνιαία)
Γάλα 11,8 € (1 και μισό κουτί εβαπορέ γάλα ανά ημέρα για τα δύο παιδιά δηλ. 20 κουτιά εβαπορέ των 0,59 €)
Γάλα για χρήση μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής 5,9 € (10 κουτιά εβαπορέ των 0,59 €)
Υποκατάστατο λεμονιού (dressing) 0,54 € (δύο μπουκάλια σε 1 μήνα των 0,27 €)
Σαπούνι χεριών 0,82 € (2 των 0,41 €), Σάλτσα ντομάτας για φαγητά 1,64 € (4 των 0,41 €), μακαρόνια 2,10 € (5 πακέτα των 0,42), Αλεύρι 6 € (12 πακέτα 1 κιλού των 0,50 €), σοκολάτες 2,2 (4 των 0,55 €), κρέμα γάλακτος 1,86 € (3 των 0,62 €), φακές 1,5 € (2 πακέτα των 0,75€), χυμοί 2,37 € (3 των 0,79 €), μουστάρδα 0,84 € (μια συσκευασία), χαρτομάντιλα 1,78 € (2 πακέτα των 0.89 €),φασόλια 1,80 € (2 πακέτα των 0,90 €), σφουγγάρια κουζίνας 0,95 € (μια συσκευασία 6 τεμαχίων),παρίζα για τοστ 1,98 € (2 τεμάχια των 0,99 €), σαμπουάν 1,03 € (1 των 300 ml), μπισκότα 2,08 € (2 πακέτα των 1,04 €), αφρός ξυρίσματος 1,08 € (1 τεμάχιο), ξυραφάκια 2,16 € (2 πακέτα), υγρό καθαρισμού τζαμιών 1,10 € (1 τεμάχιο), κέτσαπ 1,11€ (1 τεμάχιο),5,5 €(καρότα+λαχανικά + αρακάς σε συσκευασίες 1 κιλού 4 τεμάχια),χαρτί τουαλέτας 5,68 € (4 τεμάχια των 1,42 €),κρέμα χεριών 1,42 €(1 τεμάχιο),αφρόλουτρο 1,51 € (1 τεμάχιο), νες καφέ 3,67 € (1 τεμάχιο),χαρτί κουζίνας 3,98 € (2 των 1.98€),σακούλες απορριμμάτων 1,99€ (1 τεμάχιο),απορρυπαντικό πλυντηρίου 5,51 € (1 τεμάχιο 40 μεζούρες), κρέας για το μήνα 17 € (αντιστοιχία 5 κιλών), ψάρια 6€ (αντιστοιχία 4 κιλών), κιμάς 7,5 € (αντιστοιχία 3 κιλών).
προϊόντα γυναικείας φροντίδας 47 € (διάφορα προϊόντα),ζάχαρη 1,07€ (1 τεμάχιο), ελαιόλαδο 11,96 € (4 τεμάχια των 2.99 €), λαϊκή αγορά 48 € (12€ ανα βδομάδα), διάφορα προϊόντα σπιτιού 45 €
Μερικό σύνολο Β = 226,33 € (Με περιορισμό σε συγκεκριμένες τροφές, ποσότητες  και τιμές)
Έξοδα ένδυσης υπόδησης οικογένειας σε μηναία βάση : Μερικό σύνολο Γ = 35 € . Έξοδα παιδιών σε σχολείο και εκτός σπιτιού μηνιαία : Μερικό σύνολο Δ = 94 €
Έξοδα γονέων εκτός σπιτιού και στην εργασία : Μερικό σύνολο Ε = 118 €
Τελικό μηνιαίο σύνολο εξόδων με πολλούς περιορισμούς για την Ελληνική οικογένεια : Α + Β + Γ + Δ + Ε = 690,58 €
Το αποτέλεσμα αυτό έχει βγει αν όλες οι Ελληνικές οικογένειες είχαν δικό τους σπίτι και δεν πλήρωναν ενοίκιο (350 € για 4 άτομα μηνιαία,(εξαιρετική περίπτωση) βρίσκοντας σπίτι 15 ετών και άνω),  ψωνίζοντας όλοι από το ίδιο σούπερ μάρκετ, έχοντας όλοι δύο παιδιά, έχοντας όλοι τις ίδιες ανάγκες,  χωρίς να έχουν πιστωτικές κάρτες, χωρίς να χρωστούν δάνεια για σπίτι ή ο,τιδήποτε άλλο και χωρίς να είναι άνεργοι. Εσείς λοιπόν οι υπόλοιποι που γνωρίζετε πολύ περισσότερα από μένα και έχετε γνώσεις , αξιοπρέπεια και μυαλό, διορθώστε τα δικά μου λάθη στα πιο πάνω νούμερα και αξίες και κοστολογήστε τον Έλληνα πολίτη και την Ελληνική οικογένεια. Ζει ή πεθαίνει καθημερινά ? Ευχαριστώ όλους, για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώσατε, διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ ΟΤΙ ΕΧΩ... ΠΑΡΕ ΞΕΠΟΥΛΑΩΩΩΩ, ΠΩ,ΠΩ ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ(ΑΡΧΕΙΟ 15-12-2012)


Πριν λίγο καιρό, βλέποντας κάποια όνειρα (12-5-2012, συγκεκριμένα παίζαμε μονόπολη), προσπαθούσαμε να δώσουμε μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάποιες προβλέψεις, που κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε. Εμείς, ενώ μείναμε στο όνειρο, που όπως έχουμε πει κάποιους ενόχλησαν, βλέπουμε τους άλλους να κάνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα. Σας παρουσιάζουμε με λύπη και θλίψη, τα αποτελέσματα ενός ονείρου, που κανέναν δεν αφύπνισε και γι' αυτό έγινε πραγματικότητα.
Όσοι μπορούν να καταλάβουν όταν διαβάσουν το συγκεκριμένο Φ.Ε.Κ που ακολουθεί, ίσως ταρακουνηθούν και αρχίσουν να βγαίνουν από το matrix που ζουν.
Πατήστε και διαβάστε  σε PDF , στην δεξιά μεριά, το ΦΕΚ A 240 - 12.12.2012 .Στην σελίδα 5798 και στην παράγραφο 4.4 διαβάστε τι προσφέρουμε. Αν βγαίναμε από πόλεμο, λιγότερα θα χάναμε σαν Ελλάδα.
(Κάντε κλικ να μαρκάρετε το τεύχος  Α και από κάτω στο ΦΕΚ συμπληρώστε το από 240 έως 240) .Στο ΦΕΚ που θα βγάλει πατηστε δεξιά το σχήμα του PDF, κατεβάστε το και διαβάστε)

 http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el


 Ελπίζουμε και κάποια άλλα όνειρα που έχουμε δει κατά καιρούς να σας βάλουν όλους να σκεφτείτε. Εμείς κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όνειρα. Καλή σας μέρα.

GANGNAM STYLE ? (ΑΡΧΕΙΟ 3-12-2012)


Πλέον είναι γνωστό το gangnam style από το ομώνυμο τραγούδι. Σε κάθε χώρα δεν υπάρχει νέος που να μην έχει ακούσει το κομμάτι αυτό, αλλά και πιθανότατα να το έχει χορέψει. Και παρ' 'ολο, που όταν έγραφε το τραγούδι ο τραγουδιστής, σκεφτόταν τον υπερκαταναλωτισμό στην χώρα του και μάλιστα στον πιο πολυσύχναστο δρόμο την gangnam , κάθε χώρα με το τραγούδι του απόκτησε το δικό της style. Εμείς βρήκαμε τι γίνεται στην Γερμανία  με το γερμανικό gangnam style. Λέτε να προσπαθήσουν να το καθιερώσουν το style  τους σε όλη την Ευρώπη ?



ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΑΡΧΕΙΟ 3-12-2012)


Ο Έλληνας όλο και κάποιο αυτοκίνητο θα έχει. Οπότε χρειάζεται και τα τέλη κυκλοφορίας. Τώρα θα μου πεις τα πληρώνει αλλά δεν βρίσκει που να παρκάρει . Άλλο αυτό. Πλέον χαρτιά στο σπίτι δεν θα έρχονται. Και όσοι σκέφτεστε να κάνετε κάποια παγαποντιά ή να γράψετε από τώρα σε σκονάκι τις δικαιολογίες, όταν σας σταματάνε για έλεγχο, ξεχάστε τα. Ελληνίδες και Έλληνες σε αυτό το κομμάτι , πλέον, γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων. Αρα σε βρίσκουν. Καλό θα ήταν να πάτε έγκαιρα να το πληρώσετε. Θα μου πείτε με τι λεφτά ? Δυστυχώς δείτε πως θα γίνει, όσοι ακόμη μπορείτε, και όσοι δεν το χρειάζεστε το αμάξι, καταθέστε τις πινακίδες. Αυτά τα λέω γιατί, τα λαγωνικά μας που έψαξαν, μας πληροφορούν ότι δύσκολα θα ξεφεύγει κανείς. Όσο για την τροχαία θα ανεφοδιαστεί σύντομα με ότι χρειάζεται για τους ελέγχους αυτούς. Σας δίνουμε πιο κάτω την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Από εκεί κάντε κλικ, εκεί που γράφει Έντυπα τελών κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς. Στη σελίδα που θα σας βγάλει πατήστε το Είσοδος. Βάλτε το Α.Φ.Μ και τα νούμερα των πινακίδων πατήστε αναζήτηση και θα σας βγάλει Επιτυχής αναζήτηση.  Πατήστε Εκτύπωση . Πατήστε εκτύπωση και στο πλαίσιο, που θα σας δώσει θα βλέπετε το έντυπο τελών κυκλοφορίας, προχωρήστε το ποντίκι προς το κάτω μέρος. Θα εμφανιστεί μια γκρι μπάρα με επιλογές για την σελίδα. Θα δείτε που έχει και μια επιλογή στο σχήμα του εκτυπωτή. Πατήστε το σχήμα του εκτυπωτή και ακολουθείστε την διαδικασία που κάνετε κάθε φορά για εκτύπωση. Το θαύμα έγινε και στα χέρια σας έχετε το έντυπο με το οποίο θα πάτε στην Τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ για το σήμα. Όσοι βέβαια θέλουν μπορούν και στην εφορία με την άδεια.
Πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο
http://www.gsis.gr/

ΕΝΥΔΡΕΙΟ (ΑΡΧΕΙΟ 1-12-2012)


Κλείνουμε τα τρία χρόνια και σας παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη αγάπη τα τέσσερα ψαράκια μας :τον ασπρούλη, τον κιτρινούλη, τον μαυρούλη και τον παρδαλούλη. Στο βίντεο, εχουμε κάνει ζουμ για να φαίνονται πιο καλά τα ψαράκια.


ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ΑΡΘΡΑ (ΑΡΧΕΙΟ 1-12-2012)


Οπως είχατε δει όλοι σας είχαμε σταματήσει για κάποιο χρονικό διάστημα να γράφουμε στο blog. Αυτό είχε γίνει, γιατί είχαμε κάποιες ενοχλήσεις, που μας δυσκόλευαν, τόσο στον υπολογιστή μας, που τελικά ανακαλύψαμε ότι είχε μπει ,χωρίς την συγκαταθεσή μας, σε ένα δίκτυο που όπως λέμε, δεν ξέρουμε από που κράταγε η σκούφια του, όπως και για το λόγο ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από κάποια αρθρα που εχουμε γράψει. Τέλος, ένας ακόμη λόγος ήταν, όλα όσα γίνονται και ακούγονται,  αυτό τον καιρό για το δήθεν καλό της Πατρίδας μας. Κύριοι μορφωμένοι,  ........  είστε ανεκδιήγητοι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΑΡΧΕΙΟ 1-12-2012)



ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

1 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
2 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Κατάργηση της Δουλείας
3 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία
5 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα Εθελοντών για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη
7 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας
9 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα κατά της Διαφθοράς
10 Δεκεμβρίου Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
11 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα Βουνών
18 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα για τους Μετανάστες
18 Δεκεμβρίου Ημέρα Αραβικής Γλώσσας στα Ηνωμένα Έθνη
19 Δεκεμβρίου Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συνεργασία του Νότου με τον Νότο
20 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ (ΑΡΧΕΙΟ 1-12-2012)


Καλημέρα σε όλους, και καλό μήνα. Ένας μήνας που έρχεται κάθε 824 χρόνια με 5 Σάββατα και 5 Κυριακές. Ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα για όλο τον κόσμο. Ξυπνήστε λοιπόν με αισιοδοξία. Μαζί με το καλό μήνα, θα  ευχηθούμε και χρόνια πολλά σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα : τον Θεόκλητο , τον Ιάκωβο, τον Φιλάρετο και την Φιλαρέτη. Μέσα σε όλα, θυμίζουμε ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS . Προσοχή λοιπόν, για το θέμα αυτό, γιατί πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αύξηση της συγκεκριμένης ασθένειας στην Βόρεια Ελλάδα. Όμως,μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν και  παρ' όλο το ότι η Γερμανική μπότα, πλήγει ακόμη περισσότερο, την Ελλάδα και τους Έλληνες, μας κάνει να γυρίσουμε την μνήμη μας πίσω, για να δούμε τι άλλα γεγονότα έχουν συμβεί την 1 Δεκεμβρίου. Έτσι, το 1792 γεννιέται ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ,ενώ  ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, το 1818, μυείται στην Φιλική εταιρεία,  λίγο πιο μετά, 1826, ο Charles nikolas fabvier (ελληνικά ως Κάρολος Φαβιέρος) διασπά την πολιορκία της Ακρόπολης, το 1834 ο Οθωνας εγκαθίσταται στην Αθήνα, την πρωτεύουσα του νεοσύστατου κράτους της Ελλάδας. Στη συνέχεια, το 1913  στο Φρούριο Φιρκά των Χανίων υψώνεται η Γαλανόλευκη από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και τον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. 1943 Διάσκεψη της Τεχεράνης. Λήγει η 4ήμερη διάσκεψη των Ρούσβελτ, Τσώρτσιλ και Στάλιν, στην οποία αποφασίστηκε η  εξασφάλιση παγκόσμιας ειρήνης  μετά τη συντριβή της Γερμανίας . Και άλλα πολλά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα μας. Για να μην σας κουράζουμε άλλο, θα σας πούμε για άλλη μια φορά μια μεγάλη καλημέρα και θα σας αφήσουμε να απολαύσετε την βροχή που έχει ξεκινήσει να πέφτει στην Αθήνα .

'' ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ '' (ΑΡΧΕΙΟ 29-10-2012)


Θα αρχίσω πάλι να σχολιάζω τις διάφορες καταστάσεις και γι' αυτό διάλεξα έναν λίγο ανορθόδοξο τρόπο, για να σας προσελκύσω να μπαίνετε ξανά και να διαβάζετε το blog.
Τα συμπεράσματα και το πόσο μίσος πρέπει να  υπάρχει , από πλευράς κάποιων 'φίλων ' , σας αφήνω να το κρίνετε όλοι εσείς που θα διαβάσετε το παρακάτω ποίημα κορυφαίου γερμανού ποιητή, συγγραφέα και φιλόσοφου. Το βάζουμε και στα γερμανικά, μιας και οι καλοί μας φίλοι θα θέλουν να το διαβάσουν και αυτοί. Καλό βράδυ για τους Ελληνες και καλή ανάγνωση στους  ' φίλους' μας.

Καταραμένε Έλληνα
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση…
Γιατί να σε αγγίξω;Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;


Verdammter Grieche
Wohin ich mein Denken drehe,wohin ich meine Seele wende sehe ich dich, finde ich dich sehne ich mich nach Kunst, Poesie, Theater, Architektur bist du davor,erster, unübertroffen. Suche ich nach Wissenschaft, Mathematik, Philosophie, Medizin bist du führend und unüberwindbar.
Durste ich nach Demokratie Fairness und Gleichheit, bist du vor mir, unachahmbar konkurrenzlos
Verfluchter Grieche...Verfluchtes Wissen
Warum soll ich dich berühren? Um zu spüren, wie klein ich bin, unwichtig, unbedeutend? Warum lassen Sie mich nicht in mein Elend und in meine Sorglosigkeit

Σίλερ, 1759-1805, Γερμανός  ποιητής

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΑΡΧΕΙΟ 2-8-2012)


Στην Ελλάδα βάση μνημονίου πλέον καταργούνται οι εξείς φράσεις :
1.Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα "Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο" (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση "Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές" (δεν έχετε είπαμε).

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση "Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις" (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......!!!).

4. Καταργείται πλέον το σύνθημα "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).

5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

7. Η φράση "εθελοντική εργασία" θεωρείτε πλέον πλεονασμός. Ο όρος "εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.

8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά "Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;".


(Μας τα έστειλαν στο e-mail και τα δημοσιεύουμε)

ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ -ΚΕΡΑΙΕΣ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ(ΑΡΧΕΙΟ 20-7-2012)


Αργήσαμε, αλλά είμαστε πάλι πίσω. Αυτό θα το αναλύσουμε κάποια άλλη μέρα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το νέο ψηφιακό σήμα των τηλεοράσεων. Σίγουρα πολλοί έτρεξαν να αγοράσουν αποκωδικοποιητή mpeg4, ή νέα τηλεόραση. Εμείς θα πούμε έναν φτηνό τρόπο για κάποιους που δεν έχουν κάνει ακόμη καμία κίνηση. Πρώτο στοιχείο : Εκτός του Υμμητού, αν θυμάστε υπάρχει και η Πάρνηθα. Γυρίστε στην κεραία σας προς Πάρνηθα και ελέγξτε αν πιάνετε αναλόγικό σήμα .Τα βασικά κανάλια 3 δημόσια και 5 ιδιωτικά - πολύ γνωστά  - δίνουν αναλογικό σήμα. Μπορείτε να βάλετε και μικρή εσωτερική κεραία στην τηλεόρασή σας και να δείτε αν πιάνει σήμα. Αν δεν έχετε κεραία, μπορείτε να φτιάξετε μία, πολύ εύκολα. Οι τηλεοράσεις δέχονται σήμα 75 ΩΜ , Ετσι, αν πάρετε ένα βίσμα για τηλεόραση , ένα καλώδιο τηλεόρασης 0,75 cm , ένα ντουί βιδωτής ή μπαγιονέτ λάμπας και μια λάμπα 75 watt, ειδικά της παλαιότερες με το σύρμα μέσα που ήταν διαφανείς, έχετε μια πολύ καλή κεραία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα σπαταλήσετε τα 20 € (τουλάχιστον) που ζητούν κάποιοι, εν μέσω κρίσης. Βλέπετε, κάποιοι 'κύριοι' τα έχουν πολλά ή κάποιοι άλλοι μπορεί να θέλουν να βγάλουν πιο πολλά.  Τέλος, για όσους δυστυχώς είναι σε περιοχή που δεν μπορούν να πιάσουν από Πάρνηθα, η μόνη λύση είναι ο αποκωδικοποιητής. Καλό απόγευμα σε όλους.

Διαδώστε το


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ TAXISNET.GR (ΑΡΧΕΙΟ 28-6-2012)


Κάντε κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση και βάζοντας το Α.Φ.M. δείτε το αποτέλεσμα της φορολογικής δήλωσης για το έτος 2012 (Εισοδήματα του 2011). Ελπίζουμε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.


https://www1.gsis.gr/webtax2/incomefp2/year2012/income/e1search/index.jsp;JSESSIONID-WEBTAX=vvmjP9nMYp8FCHhvN9HYdpFvnrr2LGtCHFz9pPHy5qT0NhQhQjGb!-214689698




ΤΙ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? (ΑΡΧΕΙΟ 17-6-2012)


Εδώ βλέπουμε και ειδικά όσοι έχουν δει την ταινία, και καταλαβαίνουμε τι αποτελέσματα μπορούν να βγάλουν οι εκλογές


ΕΚΛΟΓΕΣ 17-06-2012 (ΑΡΧΕΙΟ 17-6-2012)


Μπορείτε να βλέπετε τη ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων που θα γίνουν στην Ελλάδα.
Απλά κάντε κλικ  ή αντιγράψτε σε νέα σελίδα την  πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση.

http://ekloges.ypes.gr/v2012b/public/index.html#{%22cls%22:%22main%22,%22params%22:{}}



ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ (ΑΡΧΕΙΟ 15-6-2012)


Μας μένει ένα μάθημα ακόμη για να τελειώσουν οι εξετάσεις στο σχολείο. Τα γεγονότα όμως καθημερινά έχουν τέτοια ροή που δεν προλαβαίνονται.. Θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση με μια μικρή δόση χιούμορ, γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζεται στον καθέναν. Ετσι λοιπόν, ο κόσμος έκανε τις δηλώσεις της εφορίας ηλεκτρονικά και τα πρώτα ραβασάκια πληρωμής έφτασαν . Οχι, νομίζατε θα την γλιτώνατε. Το ΕΚΑΣ κόπηκε σε αρκετές χιλιάδες συνταξιούχους (είναι βλέπετε παχύσαρκοι και πρέπει να κάνουν δίαιτα) οι οποίοι θα επανεξεταστούν για να το ξαναπάρουν αν είναι, από Σεπτέμβριο. Θα πρέπει να παρουσιαστούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι στην τράπεζα ,με το τελευταίο τρίμηνο του ΙΚΑ και την ταυτότητά τους, και στις 2 Ιουλίου 2012 ημέρα Δευτέρα, πρέπει να πάνε και στο ΙΚΑ της περιοχής τους πάλι αυτοπροσώπως για την οριστική απογραφή (θα τους ζυγίσουν οι υπεύθυνοι για να δουν πόσα κιλά έχασαν). Ταυτόχρονα με τις μειώσεις στις συντάξεις, ήρθαν οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και σε αυτοκτονίες αλλά και σε ληστείες. Καλό θα ήταν η δεύτερη αύξηση (2500 αυτοκτονίες) να μην σχολιαστεί, γιατί ενώ από το blog μας είχαμε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο, εδώ και πάρα πολύ καιρό, οι μορφωμένοι της χώρας μας και οι εξέχοντες πολίτες,  τσακώνονταν σαν τους κόκκορες, για μια θέση στο μεγαλύτερο κτίριο της Ελλάδος και για το ποιος θα χάσει τα πιο λίγα (ότι θέλει ο καθένας σκέφτεται). Τα δικαστήρια και οι ευθύνες ανύπαρκτα για κάποιους. Ταυτόχρονα, χαστούκια παίρνουν και δίνουν (μόνο παπούτσια δεν εκσφενδονίζονται). Η αστυνομία κάνει ότι μπορεί για την ασφάλεια του πολίτη, τηρώντας κατά γράμμα το νόμο, όμως οι ληστές γνωρίζοντάς το, αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Βασικό, είναι ότι καθημερινά αποδεικνύεται ότι  οι ληστές είναι αλλοδαποί που δεν σέβονται τίποτε. Μήπως κύριοι θα πρέπει  να κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια στην  αστυνομία, ώστε οι παρανομούντες  να αρχίσουν να τους σέβονται και να μειωθεί λίγο η εγκληματικότητα ? Από το θείο μου, σε μια ιστορία που μου είχε πεί, όταν είχε πάει  στην Αμερική, ήθελαν να ρωτήσουν στο μετρό της Νέας Υόρκης έναν αστυνομικό για να πάνε κάπου. Οταν έμαθαν αυτό που ήθελαν, ο αστυνομικός του έδωσε την εξής συμβουλή . Επειδή τους είδε με στολή ξένου κράτους, δίστασε να τους πυροβολήσει. Βλέπετε τους εξήγησε πως οι αστυνομικοί έχουν περίμετρο ασφαλείας που την ορίζουν οι ίδιοι. Μπορούν να πυροβολήσουν και μετά να σε ελέγξουν. Μήπως να δίναμε  κάποια δικαιώματα παραπάνω και εμείς στην Αστυνομία μας κύριοι μορφωμένοι ? Οπως παλιά παίζαμε το παιχνίδι ' Κυνήγι του θησαυρού' τώρα ο κόσμος έχει βρει και σε λίγο καιρό θα παίζει ένα καινούργιο παιχνίδι ' Το κυνήγι των φαρμάκων ' . Αυτοί που θα χρειάζονται φάρμακα θα μάθουν να παίζουν και τέννις αφού θα πετιώνται από φαρμακείο σε φαρμακείο, αν τα βρίσκουν και αυτά  ανοιχτά. Τέλος πολλοί συζητούν για επιστροφή στο νόμισμα που είχε η Ελλάδα πριν , τη δραχμή. Κανείς μας όμως δεν έχει αναρωτηθεί,  αντί να είναι η δραχμή το επόμενο νόμισμα, αν δεν είναι το ευρώ, γιατί να μην είναι το μάρκο ? η λίρα αγγλίας ? το δολάριο ? το γιεν ? το ρούβλι ?  Τα δικά σας, δικά σας και τα δικά μας, δικά σας ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ  ? Αντε, καλό απόγευμα γιατί πρέπει να φύγω να πάω και στον οδοντογιατρό.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ........... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΤΕΛΙΚΟ) (ΑΡΧΕΙΟ 15-6-2012)


Η σημερινή ημέρα κοντεύει να φύγει. Στις 27-05-2012 είχαμε στείλει 3 fax σε 3 υπηρεσίες για να μας απαντήσουν σε κάποια θέματα που αφορούν τους Ελληνες σε περίπτωση που τα πράγματα στη χώρα μας πάνε στραβά (καταλαβαίνετε τι εννοούμε). Ομως, ενώ έχουν περάσει 19 μέρες, κανείς δεν μας έχει απαντήσει κάτι, σχετικά με αυτά που τους ρωτήσαμε. (Αναρτήσεις 27-5-2012).  Θα μπορούσαμε αφού μας έχουν δώσει πλέον το δικαίωμα αυτές οι υπηρεσίες να  τις κακολογήσουμε και να πούμε γι' αυτές τα ανάλογα που λέει κάποιος, όταν κάποιος άλλος τον αγνοεί. Ομως, αυτό που μας έδωσαν αυτές οι υπηρεσίες να καταλάβουμε, με την στάση τους, είναι ότι αν είναι έτσι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Ελλάδος,  τότε οι Ελληνες πολίτες έχουν δίκιο που  φέρονται με ανευθυνότητα και πονηριά απέναντι στο κράτος, αλλά και οι έχοντες και κατέχοντες με τέτοιες στάσεις, καλά κάνουν   και πράττουν  πιο πολλές παρανομίες για να βγάλουν περισσότερα εις βάρος του καθενός, αφού ξέρουν ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί . Ο καθένας βέβαια μπορεί να βγαλει τα συμπερασματά του για την στάση τους.Καλό απόγευμα σε όλους.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ (ΑΡΧΕΙΟ 12-6-2012)


Σήμερα, γράψαμε εξετάσεις στη Γερμανική γλώσσα. Ήταν εύκολα. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Όπως θα δείτε εσείς που διαβάζετε το blog μας, στις αναρτήσεις με την υπογραφή μου, προστέθηκε ένα χαρακτηριστικό, το λεγόμενο donate. Κάποιοι φίλοι μου, που συζητώ μαζί τους, με είχαν ρωτήσει γιατί στο blog δεν κάνουμε κάποια πράγματα ώστε να ανταμοιβόμαστε για την δουλειά που κάνουμε. Δεν ήξερα τότε να του απαντήσω, γιατί ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Τελευταία όμως, κάποιος μου είπε να διαβάσω την έννοια της λέξης ' ανταμοιβή ' απλά να μην την μπερδέψω με την λέξη ανταμειβή με ει . Όντως, άνοιξα το λεξικό του Γ.Μπαμπινιώτη και έλεγε : ανταμοιβή = η αμοιβή ή η έμπρακτη αναγνώριση για τις υπηρεσίες, τη βοήθεια κ.λ.π. κάποιου : υλική / ηθική - ΣΥΝ.ανταπόδοση. Έτσι, πείστηκα  ότι ο κόσμος που μας διαβάζει, το κάνει για την προσπάθεια που καταβάλλουμε, αν και μικροί σε ηλικία, για να πούμε, να συμβουλεύσουμε, να βοηθήσουμε κάποιους άλλους ανθρώπους και ειδικά γιατί ένα παιδί δύσκολα θα φτάσει στο σημείο να μην είναι αντικειμενικό στην κρίση του. Βλέπετε η ψυχή μας, το μυαλό μας, ακόμη, σε αυτή την ηλικία δεν έχει διαφθαρεί, ευτυχώς, όπως η ψυχή και το μυαλό ενός μεγαλύτερου ανθρώπου. Έτσι, παρ' όλο του ότι η ηλικία μου δεν μου δίνει το δικαίωμα ακόμη για κάποια πράγματα, ζήτησα την βοήθεια των δικών μου ανθρώπων για να δημιουργήσω αυτό το σήμα (χρειάζονται διάφοροι είδους λογαριασμοί που δεν είμαστε σε θέση λόγω ηλικίας να έχουμε νόμιμα) ξέροντας ότι θα με βοηθήσουν, γιατί πιστεύουν σε μένα και την δουλειά που κάνω, άσχετα της ηλικίας.Πραγματικά, πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί και από τον κόσμο αυτή η κίνηση και δεν θα παρεξηγηθεί. Καλό απόγευμα σε όλους.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ((ΑΡΧΕΙΟ 7-6-2012)


Ο περισσότερος κόσμος πλέον είναι μπερδεμένος . Ακούει, πάρα πολλές γνώμες, για την κατάσταση στην χώρα μας, και πραγματικά αν το δει κανείς αντικειμενικά, κανένας δεν ξέρει για ποιο λόγο ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του (λαϊκή έκφραση). Κύριοι μορφωμένοι, της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού , πείτε για μια φορά στον κόσμο την πραγματική αλήθεια για να έχετε αποτελέσματα. Μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά, κανείς δεν ξέρει, γιατί ο χρόνος μας, δυστυχώς, οι μορφωμένοι εντός και εκτός τον κατέστησαν ελάχιστο. Προσέξτε όμως ένα πράγμα, για το οποίο θα πρέπει να πείτε την αλήθεια : Έχετε, κύριοι μορφωμένοι,  δημιουργήσει κατά καιρούς, δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου, αυτή τη φορά με ψέματα, θα δημιουργήσετε δικαστήρια για εγκλήματα Ειρήνης.

Υ.Γ. : Ο απλός κόσμος καλό θα ήταν να αρχίσει να ψάχνει την έννοια της λέξης αποπροσανατολισμός.

Καλό βράδυ σε όλους αυτούς, που έχουν συνείδηση.

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(ΑΡΧΕΙΟ 4-6-2012)


Ο 10λογος αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων...

Επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr 
Όταν φτάνει η περίοδος των εξετάσεων αρχίζουν να αγχώνονται όλα τα παιδιά, είτε είναι καλοί μαθητές είτε όχι. Έχουν πολύ διάβασμα, σκέφτονται αν θα καταφέρουν να πετύχουν και όλο αυτό τα πανικοβάλει. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μας δίνει τον δεκάλογο αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων!
Την περίοδο των εξετάσεων οι μαθητές κάθε ηλικίας επιβαρύνονται πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Η αυξημένη προσπάθεια που καταβάλουν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή τους, κατάλληλο χειρισμό του άγχους και ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης.
Έστω και για την τελευταία στιγμή ακόμα και για τους μαθητές που δεν προσέχουν την διατροφή τους κατά την διάρκεια του χρόνου, θα δώσουμε κάποιες συμβουλές για να βοηθηθούν οι δύσκολοι περίοδοι των εξετάσεων.
10λογος αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων...
1. Ο εγκέφαλός τους θα λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά, αν η γλυκόζη δηλαδή το ζάχαρο στο αίμα διατηρείται σε σταθερά επίπεδα.
2. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να τρώει 5 γεύματα ημερησίως. Δηλαδή 3 βασικά (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 σνακ (δεκατιανό, απογευματινό). Το κάθε γεύμα θα πρέπει να απέχει από το άλλο τουλάχιστον 3 ώρες.
3. Να τρώει το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος. Δηλαδή το βράδυ ελαφρύ φαγητό και τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον βραδινό ύπνο για να μην έχει διαταραχές κατά την διάρκεια του ύπνου.
4. Λίγη μαύρη σοκολάτα. Μία ή δύο φορές την ημέρα ενισχύει την μνήμη και επειδή περιέχει ουσίες που διεγείρουν την ευφορία συμβάλλει στην μείωση του άγχους.
5. Τα φρούτα να συνοδεύονται πάντοτε με λίγους ξηρούς καρπούς.
6. Να πίνει 2 λίτρα νερό την ημέρα. Βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας.
7. Όχι στους καφέδες και το τσάι. Η καφεΐνη που περιέχουν προκαλεί πολύ διούρηση και έτσι το παιδί αφυδατώνεται. Επιπλέον η καφεΐνη δημιουργεί αϋπνίες, διέγερση και εκνευρισμό.
8. Να κοιμάται 6 έως 7 ώρες το 24ωρο.
9. Να περπατάει μία ώρα την ημέρα.
10. Κάθε 1 ώρα διαβάσματος να ξεκουράζεται 10 λεπτά.
Αν ο μαθητής έχει παθολογικό άγχος το καταλαβαίνουμε διότι μπορεί να έχει: ταχυκαρδίες, ταχυπαλμίες, εφιδρώσεις, κοκκίνισμα προσώπου, συχνοουρία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, καούρες, φουσκώματα, πόνο στο στομάχι, λιποθυμικές τάσεις, αϋπνία, σπασμωδικό βήχα, τικ όπως ανοιγόκλεισμα των ματιών. Αν συμβαίνει κάποιο από αυτά δεν δίνουμε φάρμακα, αλλά απευθυνόμαστε στον παιδίατρό του.
ΠΗΓΗ:
odysseaschios.blogspot.com/2012/05/10-tips.html
{Το άρθρο πάρθηκε αυτούσιο από το MEDLABNEWS.GR (IATRIKANEA.GR)}
http://medlabgr.blogspot.gr/20

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (4-6-2012)


Διάβασμα, εξετάσεις και διατροφή. Τα κεράσια απαραίτητα στους μαθητές για τις εξετάσεις.
Επιμέλεια: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος, medlabnews.gr
Οι μαθητές και οι φοιτητές ειδικά σε περιόδους εξετάσεων έχουν υψηλές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά λόγω αυξημένων πνευματικών απαιτήσεων και έντονου άγχους και πρέπει να τρέφονται σωστά.
Ποιες είναι οι διατροφικές τους ανάγκες και ποια θρεπτικά συστατικά μπορούν να τους προσφέρουν καλύτερες πνευματικές και σωματικές επιδόσεις;
Σε περιόδους μεγάλης πνευματικής καταπόνησης, αυξημένης ψυχικής πίεσης και έντονου στρες, ορισμένα θρεπτικά συστατικά παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο…
- Ακόρεστα λιπαρά οξέα: αποτελούν το οικοδομικό υλικό των νευρικών κυττάρων, τα οποία θρέφουν και προστατεύουν. Βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση του άγχους και στη βελτίωση της διάθεσης. Παχιά ψάρια, ελαιόλαδο, ταχίνι, ξηροί καρποί, κρόκος αβγού, αβοκάντο και μη υδρογονωμένα φυτικά λίπη και έλαια αποτελούν τις υγιεινότερες πηγές τους.
- Αμινοξέα: απολύτως απαραίτητα για τη βιοσύνθεση νευροδιαβιβαστών, χημικών ουσιών που επηρεάζουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Ιδιαίτερα χρήσιμο αμινοξύ για τον πνευματικά εργαζόμενο μαθητή είναι η τρυπτοφάνη, πρόδρομη ουσία της σεροτονίνης. Η ομαλή παραγωγή σεροτονίνης σχετίζεται με την καλή διάθεση, τη μείωση του άγχους, την τόνωση και την καλή λειτουργία της μνήμης. Τρυπτοφάνη υπάρχει κυρίως σε ζυμαρικά, γαλοπούλα, γαλακτοκομικά (ειδικά στα τυριά), ψάρια, όσπρια και ξηρούς καρπούς.
- Αντιοξειδωτικά: βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει την υπερπαραγωγή ελευθέρων ριζών, επιβλαβών ουσιών που δημιουργούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες κατά τις περιόδους έντονου στρες, όπως είναι η εξεταστική περίοδος. Μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών περιέχουν κυρίως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα που δεν θα πρέπει να λείπουν ποτέ από το καθημερινό διαιτολόγιο.
- Βιταμίνες Β: συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη μείωση της πνευματικής κόπωσης, στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Υπάρχουν κυρίως σε ανεπεξέργαστα δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρια και λαχανικά.
- Γλυκόζη: προέρχεται από το μεταβολισμό των υδατανθράκων. Αποτελεί τη μοναδική πηγή ενέργειας του εγκεφάλου και επομένως χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε όσους διαβάζουν εντατικά. Πιτυρούχο ψωμί, νιφάδες βρώμης, σκούρο ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, πατάτες, όσπρια, φρούτα, λαχανικά και μέλι αποτελούν τις καλύτερες πηγές ωφέλιμων υδατανθράκων.
- Μαγνήσιο: συμβάλλει στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, ενώ συγχρόνως αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και την αντίσταση στην κόπωση. Σε περίπτωση ανεπαρκούς πρόσληψης, οι ορμόνες του στρες αυξάνονται σημαντικά, γεγονός που μπορεί να εντείνει τον εκνευρισμό ή να προκαλέσει κατάθλιψη. Πλούσιες πηγές μαγνησίου είναι τα πράσινα λαχανικά και επίσης όσπρια, καρύδια, δημητριακά ολικής άλεσης, μπανάνες, αβοκάντο, ρύζι, στάρι, σπανάκι, μανιτάρια και η πικρή σοκολάτα.
- Σίδηρος: αναγκαίος για την οξυγόνωση και την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Η μακροχρόνια έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αδυναμία συγκέντρωσης, ευερεθιστότητα, νευρικότητα και δυσκολίες στη μάθηση. Πιο αφομοιώσιμες πηγές σιδήρου είναι το συκώτι και τα κόκκινα κρέατα. Ποσότητες σιδήρου περιέχονται επίσης σε πουλερικά, ψάρια, αβγά, δημητριακά πρωινού, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια και σκούρα πράσινα λαχανικά. 
Mία τροφή που μπορεί να βοηθήσει σε περιόδους πνευματικής κόπωσης είναι τα κεράσια. Είναι σε αφθονία αυτήν την περίοδο και μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση. Τα κεράσια είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά. Περιέχουν όλα τα παραπάνω και συγκεκριμένα
  • Αντιοξειδωτικά
  • μεταλλικά άλατα
  • ελαγικό οξύ
  • Βιταμίνη C
  • Βιταμίνη Α
  • Μελατονίνη
  • κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό
  • Βιοφλαβονοειδή
  • Ανθοκυανίνες
  • φυτοστερόλες

Αποφύγετε ή περιορίστε σημαντικά:
-Μεγάλα γεύματα, αλόγιστη λήψη τροφής, συνεχές τσιμπολόγημα
-Γρήγορο φαγητό, παραγγελίες φαγητών, προκατασκευασμένα γεύματα. 
- Ποτέ δεν κάνουμε συγχρόνως διάβασμα και φαγητό!
{Το άρθρο πάρθηκε αυτούσιο από το site MEDLABNEWS.GR (IATRIKANEA.GR)} http://medlabgr.blogspt_23.html
 

Γεράκης, Γερακίνα, Ευελπίστη, ..........................(ΑΡΧΕΙΟ 1-6-2012)


Γεράκης, Γερακίνα,Ευέλπιστος, Ευελπίστη,Πύρρος, Πύρος, Πύρρα, Πύρα,Ιέραξ, Ιέρακας, Γέρακας, Θεσπέσιος, Θεσπέσης, Θεσπέσια,Ιουστίνος.
Ευχόμαστε χρόνια πολλά, ότι καλύτερο, σε αυτούς που σήμερα έχουν την ονομαστική τους εορτή.  Καλημέρα και καλό μήνα.
 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ........... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΑΡΧΕΙΟ 1-6-2012)


Στις 27-5-2012, όπως γνωρίζετε στείλαμε 3 e-mail για να μας απαντήσουν 3 υπηρεσίες, σε βασικά ερωτήματα που αφορούν πάρα πολύ κόσμο σε ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος  (έτσι έχει οριστεί). Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση, ούτε στην κατηγορία του e-mail ως ανεπιθύμητα. Θέλοντας να πιστέψουμε, ότι είναι νωρίς για απαντήσεις από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, περιμένουμε τις απαντήσεις τους.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ(ΑΡΧΕΙΟ 1-6-2012)


Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους. Όλος ο κόσμος να έχει υγεία και να ξεκινήσει το μήνα του με κουράγιο και αισιοδοξία. Αντιμετωπίστε τα πάντα με χαμόγελο και ηρεμία. Καλημέρα και πάλι σε όλους.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ .......ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ(ΑΡΧΕΙΟ 27-5-2012)


Εμείς στείλαμε τα e-mail για 3 βασικά θέματα που πιστεύουμε οτι απασχολούν πάρα πολλούς και περιμένουμε απαντήσεις υπεύθυνες από τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Ομως όποιος γνωρίζει σχετικά με τα θέματα, μπορεί να αφήσει σχόλιο στο κάθε ένα θέμα για να το δημοσιεύσουμε ή να μας στείλει απάντηση στο e-mail    spok2012@gmail.com  για να την δημοσιεύσουμε. Σε περίπτωση που δεν θέλει να γράψουμε και το όνομά του στην απάντηση δεν έχει παρά να μας το πει. Ελπίζουμε να συμμετέχετε.

ΣΤΕΙΛΑΜΕ E-MAIL ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (27-5-2012)(ΑΡΧΕΙΟ 27-5-2012)


Το κείμενο που γραφτηκε είναι το εξείς : Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε στην περίπτωση που η Ελλάδα αλλάξει νόμισμα, βγαίνοντας εκτός ΕΟΚ και επέλθει πτώχευση της χώρας και λόγω μη πιθανής ύπαρξης εργασίας, όποιος έχει δάνεια, κάρτες, και γενικά οφειλές σε ευρώ, θα συνεχίσει να χρωστάει ? ή λόγω αλλαγής νομίσματος δεν υφίσταται οφειλή. Υποχρεούται να υπογράψει χαρτιά που να του επιβάλλουν την οφειλή του στο νέο νόμισμα ή αν θέλει δεν τα λαμβάνει υπ΄ όψιν ? Μπορούν οι διάφοροι επιτήδιοι να κάνουν κατασχέσεις στον κόσμο σε τέτοιες περιπτώσεις ? Παρακαλώ να μας απαντήσετε μέσω του e-mail. Ευχαριστώ.

ΣΤΕΙΛΑΜΕ Ε-MAIL ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ (27-5-2012)(ΑΡΧΕΙΟ 27-5-2012)


Το κείμενο που γράφτηκε είναι το εξείς : θα θελαμε να μας ενημερώσετε στην περίπτωση που η Ελλάδα αλλάξει νόμισμα, βγαίνοντας εκτός ΕΟΚ και επέλθει πτώχευση της χώρας η ΕΥΔΑΠ θα δίνει νερό  στους καταναλωτές ? θα κόβει την παροχή σε όσους δεν πληρώνουν ? ή θα υπάρχει νερό  με δελτίο ? (συγκεκριμένες ώρες την ημέρα να υπάρχει νερό  για όλους χωρίς αντίτιμο ?) Παρακαλώ να μας απαντήσετε μεσω του e-mail . Ευχαριστώ

ΣΤΕΙΛΑΜΕ E-MAIL ΣΤΗΝ ΔΕΗ (27-5-2012)(ΑΡΧΕΙΟ 27-5-2012)


Το κείμενο που γράφτηκε  είναι το εξείς : θα θελαμε να μας ενημερώσετε στην περίπτωση που η Ελλάδα αλλάξει νόμισμα, βγαίνοντας εκτός ΕΟΚ και επέλθει πτώχευση της χώρας η ΔΕΗ θα δίνει ρεύμα στους καταναλωτές ?  θα κόβει την παροχή σε όσους δεν πληρώνουν ? ή θα υπάρχει ρεύμα με δελτίο ? (συγκεκριμένες ώρες την ημέρα να υπάρχει ρεύμα για όλους χωρίς αντίτιμο ?) Παρακαλώ να μας απαντήσετε μεσω του e-mail . Ευχαριστώ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΑΡΧΕΙΟ 27-5-2012)


Όλοι, ακούμε εδώ και λίγο καιρό, τα διάφορα 'σενάρια' όπως τα λένε για την χώρα μας την Ελλάδα. Ακούγονται γνώμες και γνώμες, ακούμε  άλλους να λένε ότι θα φύγουμε από την Ε.Ο.Κ. και θα αλλάξει το νόμισμά μας, το οποίο θα υποτιμηθεί. Ακούμε άλλους να μιλάνε για καταστροφή. Ακούμε άλλους για σωτηρία. Όμως κανείς δεν έχει πει ακριβώς και ξεκάθαρα, με λίγα λόγια τι μπορεί να γίνει ώστε οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι. Μιλούν με όρους όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν τους καταλαβαίνει. Έτσι λοιπόν θα πάρουμε την πρωτοβουλία να στείλουμε 3 e-mail σε καίριες υπηρεσίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ  και ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ώστε να μας πουν τι ακριβώς γίνεται και πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση της χρεωκοπίας, όπως λένε, και με την αλλαγή του νομίσματος, κάθε υπηρεσία και βέβαια τι θα χάσει και τι θα κερδίσει ο Έλληνας πολίτης. Δηλαδή, η ΔΕΗ  π.χ. θα παρέχει ρεύμα ή θα το κόψει σε όποιον δεν πληρώνει ? Θα δίνει ρεύμα ορισμένες ώρες, κάθε μέρα ? Το ίδιο ισχύει και για την ΕΥΔΑΠ. Όσον αφορά την Τράπεζα Ελλάδος τι γίνεται με τα δάνεια που χρωστάει το 85% των Ελλήνων σε €  ?. Τους χαρίζονται ? Τα χρωστάνε ? Δεν τα χρωστάνε, γιατί δεν θα έχουμε € ? Θα τα χρωστάνε αλλά θα πρέπει να ξαναυπογράψουν νέα χαρτιά γι' αυτά που χρωστάνε ? Αν δεν υπογράψουν τι γίνεται ? Πως κινείται το χρήμα και αν θα υπάρχουν δουλειές ώστε να μπορεί μια οικογένεια να ζει ? Τρόποι αντιμετώπισης όλως αυτών ? Αυτά είναι που ενδιαφέρουν τους Έλληνες. Εμείς θα σας δημοσιεύσουμε και το e-mail που θα στείλουμε , αλλά και το e-mail που θα λάβουμε, αν μας απαντήσουν. Μπορεί η απάντηση να μην έρθει ποτέ γιατί δεν βολεύει, ή να ειπωθεί ότι το Firewall του υπολογιστή το απέρριψε .Όμως, αν κάποιος ξέρει, ας μας απαντήσει με e-mail  στο spok2012@gmail.com και εμείς θα δημοσιεύσουμε την απάντησή στα ερωτήματα αυτά. Προσοχή όμως δεν βωμολοχούμε, δεν μιλάμε σαν να ανήκουμε σε κάποιο κόμμα, δεν χρησιμοποιούμε όρους που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Είναι βασικό να απαντήσουμε μόνο σαν Έλληνας προς Έλληνα . Η γνώση είναι προνόμιο και καλό θα είναι να την δώσουμε στον κόσμο αμερόληπτα. Εμείς, αν και είναι εβδομάδα εξετάσεων, θα συντάξουμε τα e-mail και αύριο Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 θα σας δημοσιεύσουμε αυτά που θα στείλουμε.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ 25-5-2012)


Σας βάζουμε μια ηλεκτρονική σελίδα όπου μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας  ένα προγραμμα Εκκαθάρισης της Φορολογικής σας Δήλωσης. Απλά κάντε κλικ στην  https://rapidshare.com/#!download|57p5|1082612542|Foros2012.rar|8209|R~FB1A115F65927803AC526D63F37B3D0E|0|0

Πατήστε το πράσινο download, αποθηκεύστε το αρχείο και μετά από την προβολή λήψεων ανοίξτε το με το winzip κάντε αποσυμπίεση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Θα σας βγάλει ένα φάκελο με το όνομα foros , που μέσα έχει τα αρχεία εγκατάστασης. Ανοίξτε το φάκελο, κάντε δύο κλικ στο αρχείο  setup.exe και εγκαταστήστε το πρόγραμμα. Μην απορήσετε αν σας βγάλει στα αγγλικά μετά την εγκατάσταση ότι κάτι έχει αποτύχει. Πατήστε οκ , δεχτείτε το και μετά θα σας βγάλει το πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα, όταν το ανοίξετε, όλες οι λειτουργίες βρίσκονται πάνω αριστερά. Οι σελίδες στην φορολογική δήλωση αλλάζουν με το Page Down και το Page Up και ο κίτρινος κεραυνός πάνω αριστερά είναι η εκκαθάριση. Καλή επιτυχία.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΑΡΧΕΙΟ 25-5-2012)

Δεν έχουμε καταλάβει πότε τελειώσαμε την Α' Γυμνασίου και έχουμε φτασει να δίνουμε εξετάσεις. Μάλιστα πάμε στην δεύτερη εβδομάδα εξετάσεων. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδια που γράφουν. Το μόνο που χρειάζεται, παιδιά, είναι διάβασμα. Ολα τα υπόλοιπα μετά είναι εύκολα.

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΡΑ ΜΥΑΛΑ(ΑΡΧΕΙΟ 25-5-2012)


Είδα χτες ένα πολύ σημαδιακό όνειρο, στο οποίο θα ήθελα κάποιοι άνθρωποι που διαβάζουν το blog, να δώσουν σημασία. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ :  Είδα ότι ήμουν σε ένα τεράστιο σπίτι και εκεί ήταν μαζεμένος χιλιάδες κόσμος που τα μαλλιά τους κατά ένα περίεργο τρόπο ήταν κατάλευκα, όλων. Κοιτάζοντας στην αρχή της ουράς, είδα οτι στο γραφείο καθόταν ο Αγιος Πέτρος και είχε την λίστα με όλους αυτούς τους ανθρώπους.Μάλιστα, το νούμερο στην λίστα που προλαβα και είδα ήταν 32.663. Ετσι, στάθηκα να ακούσω τι έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι. Ομως, το μόνο που διαπίστωσα ήταν, ότι μόνο ο Αγιος Πέτρος μιλούσε και έλεγε στον καθένα το ίδιο πράγμα : Ελα μετά το Σεπτέμβρη. Και τους έστελνε στα διπλανά γραφεία που καθόντουσαν πολλοί διάολοι, που χαμογέλαγαν και έτριβαν τα χέρια τους. Ανάμεσα στα γραφεία είχε μια πινακίδα που έγραφε Ιδρυμα Καθυστερημένων Ανθρώπων. Ξαφνικά στα χέρια μου εμφανίστηκαν δύο αριθμοί 301 και 303 και ακούστηκε μια φωνή να μου λέει : Πες τους να προσέξουν τους δύο κωδικούς, τους άλλαξαν επίτηδες, πολλούς τους έβαλαν στο 301 για να κερδίσουν χρήμα και χρόνο. Το σύστημα ελέγχει κάθε τρεις μήνες. Θα τους πουν λάθος στην καταχώρηση και ξέρουν ότι oi ασπρομάληδες δεν θα σκεφτούν ότι το λάθος βρίσκεται σε αυτές τις σελίδες. Κανείς δεν ΄διασφαλίζει τους ασπρομάλληδες.
Ξύπνησα τρομαγμένος και αναρωτήθηκα πόσο νοσηρά μυαλά μπορεί να υπάρχουν ώστε να κάνουν τέτοια πράγματα. Αραγε θα σκεφτεί κάποιος να το ψάξει ?  Αραγε θα τολμήσει κάποιος να το πει ?
Too many secrets......